30/9

Yttrandefrihet.

Javisst är väl det för skönt egentligen att vi får säga och tycka vad vi vill.
Sam Hagbert eller vad han heter i idol är så jävla störande ful när han sjunger så det är otroligt. Kepsen han ALLTID har på sne borde föbjudas, när försvann det modet egentligen? Och det stör mig ÄNNU mer att han faktist sjunger så jävla bra. Hans röst är otroligt.
Tamela, oj oj vilken ful liten bitch. Falskare leende och töntigare tindrande med ögona får man leta sjukt länge efter. Jag tror inte det existerar. Inte är hon speciellt bra på att sjunga heller. Inte för att hon är dålig, men vad är det med henne? Har tydligen bott nånstans där man snackar spanska i 8 år men kan inte ens säga hämningar på det språket, kom ihåg.. ÅTTA jävla år.
Vad heter han då? som försöker se ut som timbuktu men sjunger som om han hade svalt en delfin eller nåt, dålig är han iallafall. Och ivägen, släpp fram dom riktiga stjärnorna istället!

Men sen finns ju dom där riktiga artisterna, Marie Picasso, Daniel, och så vidare. Dom som kommer stå där på slutet i vilket fall.

Slut snackat om idol. Helgen som gått har varit skit skön. Hängt med emma. I fredas kikade jag när hon spelade sne va vi hos henne och bara tog de lugnt, kollade beck och grejer. Och igår drog vi över till karlstad och små shoppade lite.. gött att bara kika. Sen åkte vi hem och lånade barna utav mamma för en glass i skärgårn, haha dome  så härliga.. På kvällen blev det vin och öl hos mig, kikade även in till henke en sväng innan statt.. oj oj, jag blev lite full tror ja hehe.. Men det fanns ju dom som var värre ;)


Ska träffa brorsan om en stund och ta en kaffe och tjata lite.. Men nu blire mat. mmm..

Bilder finns på http://seemlaan.bilddagboken.se


Emelie.


27/9

Dålig fantasi.

Igår dök Vicky upp här vid halv elva, då hade hon slutat jobba och jag hade dukat fram kvällsmat med tända ljus och te. Hon blev glad, och som vanligt pratade vi mycket och länge. Lampan släcktes kanske halv ett eller nåt men tjatet fortsatte mycket längre än så, om allt från att kunna tänka till sig styva brsötvårtor till hur vi trivs på jobbet. Gillar den där tjejen starkt. Sen att hon inte vaknar utav väckarklockan är väl en sak, men en lätt spark på benet eller en buff på axeln så stänger hon av den. "Herregud vicky, vad ÄR klockan egentligen?" -"Jag ska bara snooza EN gång till....."
trött tjej hehe..

Sen gick jag upp några timmar senare, sydde ett par shorts som blev halv bra, mötte emelie, vi gick hit och lunch, åkte till karlstad. klockan blev mycket och provhytterna skrek åt mig att jag inte hade något där att göra. Längesen jag kände mig så stor. och ändå ligger jag kvar på samma vikt som jag hållt sen jag gick ner. men nu måste jag ner mer. Mår inge bra såhär. På väg till Karlstad kom jag på att jag glömt skorna hemma som skulle bytas in som faktist var anledning till att jag åkte till kd överhuvudtaget, precis när jag skrikit ut detta i frustration och emelie och vicky fått skratta lite så kommer låten Stupid Girl med Pink i högtalarn,.. det tyckte dom va riktigt roligt, jag va mest arg. haha.

Och jag glömde nämna att jag skulle in och snacka med chefen på maxi förut då visade det sig att dom hade glömt ge mig ett nytt schema, hade fått ännu mer tider så nu har jag ungefär 21,5 timmar i veckan (utslaget) .. vilket betyder att jag inte har pengaproblem nåt mer, känns oerhört bra. FATTA aldrig mer denna oro över pengar :)
Köper en bil om ett år. brorsans pärla, detta kommer göra att ja klarar att cykla en vinter, för nästa år vet jag att jag slippert !

Nej, nu ska jag dra över ett nytt avsnitt av heroes, har snart sett klart alla 23 avsnitt, grym serie.

Emelie.

26/9

Hatar räkningar med ett stort jävla H.

aa fy fan vad jag har samlat på mig den här månaden, elen, beställda kort, h&m och Ellos, plus massa annan onödig skit som skulle kunna kvitta. blr så trött på mig själv :( och eftersom jag va sjukskriven i augusti så blev det inte nån töpp lön heller direkt.. men men, jag fick ju vila upp mig iallafall. Jaja.. är väl bara att betala antar jag.. men men surt är det..

Har jobbat sen 8 imorse, gött som fan att jobba dag-pass.. klart man tackar ja när dom frågar om man vill  byta liksom :) Och ikväll kommer victoria hit och ska sova här.. mysigt :) sen åker vi till bergvik & ikea imorn när hon slutar, några ören har jag ju kvar efter alla räkningar och dom ska spenderas snabbt! hehe..

nej usch.. pengar pengar.. längtar till nästa månad, då drar jag nog till oslo för pengarna :)

Emelie.


23/9

Fyra dagar kvar till lön..

och FAN jag va till slut tvungen att låna pengar av mamma. iofs bara 200 så ja tycker jag klarat mig rätt bra den här månaden ändå :) Och som sagt så rullar det in nya pengar snart. Men innan dess kommer de hända mycket. Imorn är det jpbb från halv tre till stängning, blev förlängd som vanligt :) sen fick ja en förmiddag på tisdag och då önskar jag att jag e pigg när jag slutar vid ett så jag kan damssuga och skura lite här hemma. det behövs! Men som mamma sa, herregud det finns väl värre saker än en stökig lägenhet! Och det finns det faktist, men som ni kanske vet så mår jag aldrig bättre som när det är nystädat.

Idag hade jag super passet fan, scanning 2 tim, rasterna 3 tim, scanning 1 tim.. helt toppen :) Tiden gick fort som vanligt då! Klart jobbet är segt, men det blir ju inte roligare än vad man gör det. Så upp med mungiporna och on with the joke's ! :) Love u girls.

Nepp, nu blire "ensam mamma söker" .. sen ska jag förmodligen fortsätta plöja igenom Heroes första säsong om jag inte hamnar framför 50 first dates elr vad den heter.. Men men, minnen minnen.. we don't like.

Har kär-känslor hela tidne i kroppen, undra i vem?:)

Emelie.


20/9

En vecka kvar till lön.

Och frysen är överfull av mat, måste sluta köpa mat hehe. Men de är bra för då kanske jag den här månaden kan lägga pengarna på lite roligare saker, vet bara inte hur mycket pengar jag får. Brukar ha stor koll på det men eftersom jag va sjukskriven så har jag inte orkat räkna ut hur mycket pengar det blev. Well well, time will tell :)
Har precis bakat bröd, men har inte hunnit smaka än. Mitt första egna bakade bröd ! Kommer säkert smaka skit, men då vet jag ju hur jag INTE ska göra nästa gång hehe.

Idag steg jag upp vid åtta och gjorde mig iordning för jobb. Var jätte trött i ögonen påjobbet men hade trevligt ändå. Kan inte släppa att jag lyckades få ett så bra första jobb efter studenten. Tack Ann-Katrin för samtalet i April 2006 ;)

Jag vet att jag skriver om mycket samma saker i min blogg. Men det är ju sånt jag vill få ur mig bara.

Men fortsatt dag då, åkte hem efter jobbet och hade fått förstorningarna från extrafilm så ja ramade in dom och det blevjätte fint :) En bild på mig och syskona och en på mig och emma när vi skålar med armarna korsade, i svartvitt. fint. sen ringde Emelie L och vi gick till Blå på en kaffe. trevligt, så kom Adde och Jocke förbi också, A pöjken har blivit så smal. Jaja, sen iaf så gick jag hem och rensade ur den tråkiga garderoben (den med handdukar,påslakan & träningskläder,dammigaträningskläder ska tilläggas haha ;) ).. blev fiint när de va klart ! och sen har jag då suttit här och så har jag som sagt bakat bröd som jag ska äta nu med en kopp te till. förhoppningsvis gott!


Ge mig en vinst på 50 000 kr/mån i 25 år så skulle jag bli super glad!! :)


Emelie.


19/9

Dom märkte inget..

Och jag ville inte säga något för jag vill bara ignorera bort det och vara som "vanligt".. Men idag när vi hade varit i Karlstad och skulle åka hem så körde jag bilen, och efter typ halva E18 så blev jag jätte yr i huvudet (sådär som när jag va dålig) .. Men jag sa ingenting för jag ville bara att det skulle gå över. Jag var fullt kapabel att köra bil så tro för guds skull inte att jag utsatte mina vänner för nån fara, för det skulle jag aldrig göra! Men jag kände mig yr 
igen :(  Jag vill inte känna sådär,. Trodde den tiden var över.. Jag mår ju superbra annars. Men idag förstod jag iallafall att det säkert är stressen som gör det eftersom jag känt mig stressad typ hela dan.. Vilken skit. Lära mig slappna av kanske? Kommer väl aldrig hända,. Jag är ju en Johansson, vi går i 180 hela tiden. Usch.

Men som tur var då så märkte ingen nåt (tror jag) och jag kunde lugnt i mitt inre ta djupa andetag och fortsätta köra och ignorera, och till slut gick det ju över :) Och då kom jag in i samtalet igen, som om jag aldrig varit därifrån.
Men läskigt, det är det.

Emelie.

18/9

Äntligen höst !

Älskar allt med hösten, dofterna, kylan, mörkret. Äntligen får man mysa upp sig i soffan inmyst i en fleecerock med en kopp te och massa tända ljus. Jag älskar det verkligen. Inget kan göra mig lyckligare.

Har varit underbart på jobbet senaste dagarna.. som ni säkert vet har jag sista tiden inte alls trivts speciellt bra där uppe, bara gått och tittat på klockan hela tiden och velat gå hem. men nu bara rinner tiden iväg.. är så kul.

Idag har det hunnits med relativt mycket, jobbade till 13 sen bjöd jag Emelie röva på gourmé middag hemma hos mig, falukorv och stuvade makaroner.. det gillar vi :) sen mötte jag emma och tirre så gick vi till anna och satt och tjata en stund, nu e jag hemma och så kommer kristin hit om nån timme eller så, idol & desperate mys ikväll :)
Imorn sticker jag till kd och lämnar tillbaka en trådlös router som jag inhandlade häromdan, funkar inte som jag vill och istället för att slita av mig halva håret i frustration så köper jag nya stövlar för pengarna är det tänkt.

Livet känns riktigt bra för tillfället.

Äntligen.

Emelie.

12/9

Brorsan vafaan..

Fick samtal från Oslo igår..
"Kan du komma i slutet på oktober istället för september, för jag jobbar den helgen och vi har kasst med pengar?"
"Men skulle inte du komma hem då?"
"Nej jag kan nog inte komma hem något, för jag måste jobba, Kommer kanske inte ens hem på jul. Måste jobba."
"skämtar du med mig, fattar du vad ledsen mamma kommer bli??"

Samtalet fortsatte lite, jag skyllde på att min rast va slut för jag kände att rösten var nära att spricka.. Ingen Magnus hemma på julen.. Han kanske kommer juldagen och åker hem dagen efter.. den finns inte !! Jag ser mammas min framför mig när magnus har berättat det för henne, det kommer dröja kan jag lova och jag tänker inte säga nåt. Usch.

Äsch, nu gråter jag också.

Om man ändå kunde tvinga en människa att flytta hem.

Annars hade dagen varit bra,, ska till ikea med Kristin & kanske vicky imorn, kommer bli trevlig.image34

Emelie.

10/9

Independent.

Jepp, känner mig faktist självständing, absolut jag skulle inte kunna klara mig utan alla runt mig, men jag klarar mig mycket själv. och det är en skön känsla kan jag säga.

Märker att jag ofta är positiv i min blogg, och det kanske verkar tråkigt. men dom stunderna jag är som mest på toppen humör så är jag även skrivsugen så det bara blir så :)

Har kört lite bil idag, va längesen jag körde helt själv.. skönt som fan., handlade och lite sådär. sen var jag med hem till mamma och kittlade barna lite. love,.

har inte så mycket intressant att berätta för jag gör saker som folk inte har ett skit med att göra. Imorn blire jobb, ska bli gött att glida runt där i några timmar. :)

11 september imorgon, frid och respekt till alla inblandade.

Emelie.


9/9

Så jävla glad..

Gud vad jag älskar söndagar. Helgen som passerat att varit snäppet till perfekt.. har haft så kul! Följde med vicky hem efter jobbet i fredags kväll, det blev en sen kväll och vi la oss vid 2 elr nåt, sen ringde hennes alarm vid halv nio, och jag förstååår inte hur svårt  folk har för att vakna utav alarm. haha. trött som ett as drog hon upp mig ur sängen vid tio för hon skulle börja jobba elva och vi befann oss ju i karlstad. sliten som en uggla la jag mig i sängen när jag kom hem, trodde aldrig tröttheten skulle släppa men precis när ja gjorde mig iordning vid tre så kom jag igång faktist. Sen vare kräftskiva med jobbet som väntade vid fyra och vi kom väl dit vid halv fem fem nån gång, sen bar de. shit alltså haha, älskar dom där människorna dom e så roliga :)

jag försökte få med mig nån till statt men dom totalvägra hela bunten så jag slog upp första bästa nummer i telefonboken och lyckan hamnade hos Malou :) haha, mötte upp dom på mastis sen drog vi vidare till statt och det va sjukt kul igår, iinte speciellt mycket folk men rätt folk. sen bangade jag efterfesterna som vanligt och gick hem. somnade som en tok, gött. Och till råga på allt så är jag faktist inte så dålig idag och pigg och glad :) Love it!

Nej nu blir det att fortsätta kolla idol innan ja går och köper mat :)

Emelie.

4/9

Undra hur många gånger jag har skrivit fel idag..

På returkvitton, postavi'er och så vidare.. har det inte varit 3/9 så har det varit 4/8 .. trött tjej hehe.
Äntligen är det dygnet gjort och jag är ledig tills fredag eftermiddag, så snart ska jag iväg och fika med tjejerna, sen ska jag hem och laga tacos med vicky från maxi :) .. och imorn har jag lovat farmor en kaffe, sen ska jag handla med mamma, sen ska jag nog försöka tvinga nån att dricka vin med mig för det rycker i tarmen efter en vit helg !!

På lördag blir det förmodligen kräftskiva med jobbet. eller ja, det blir det men jag förljer förmodligen med hehe. får se vad alla andra tjejerna säger :) kan nog bli riktigt skoj!

Men nu ska jag sticka iväg. Ha det gott, igelkott.

Emelie.

2/9

Jag har landat.

Jag har hittat mig själv igen, och ännu bättre, en bättre mig själv. Lugn och harmonisk tar jag hand om kunderna. Visslande och glad drar jag korgarna. Pigg och utsövd vaknar jag på morgonen. Jag har landat.

Igår hämtade mamma mig vid tio på morgonen så var jag med henne och barna hela dagen till jag åkte till jobbet vid halv fem. Den bästa kvällen på jobbet EVER, jag kände mig så lugn och allt flöt på så bra. Tackade nej till diverse fester och påhitt på lördagskvällen och mös ner mig framför tvn istället, något jag definitivt inte ångrade imorse när jag vaknade redan vid 8 fast inte alarmet skulle ringa förrän tio över 9. så jag myste framför tvn i sängen åt riktig frukost med en tidning och bara njöt av att vara så pigg. Jobbade till halv tre sen sa jag hej till karin och emma och kollade american history X med dom, längesen och gud vad bra den är. sen damssög jag mitt enormt smutsiga golv innan therese och erika komhit på en kopp te. Fick en teklämma och en påse rabarber te utav therese, blev super glad :) favvo te number one! och när dom gick efter mycket gamla minnen och återblickar så mös jag ner i min morgonrock och nu sitter jag här och kollar på Hitch och bara slappnar av. skönt.

Jag har landat.

Emelie.