31/5 - del3

Semlan is back on track.

Tänkte skriva ett ordenligt och långt inlägg om att nu börjar jag leva livet igen, men bakfyllan smäller till lite titt som tätt så jag vet inte om jag får säga att jag är lycklig då? Känns fan inte som det alltså.. Funderar på om man kanske ska va nykter ikväll... frågan är bara varför? HAHA!

Iallafall.. det känns gött att va tillbaka ute.. att ha semester är fan det bästa som finns.. bara va ledig ledig ledig och ändå få betalt :)

"Hallå! Huuuuur snygga är vi inte da?!!!"



Emelie.

31/5 - del2

30 sköna bilder på 30e maj.

http://www.facebook.com/album.php?aid=28070&l=69741&id=563678230



Emelie.

31/5

Det va längesen jag hade så kul !

Jaa verkligen, fyfan vad kul det va igår.. Det började helt oskylidgt med att emma & annie kom hit och vi hade lite tjejfest (ni vet, sminka, styla hår, sjunga jätte högt och dansa).. sen dök även emelie upp.. Tidigare under dagen hade grannen H sagt att han skulle ha fotbollsfest så vi tänkte att vi kanske går in en sväng... Haha, vid typ tio elr nåt så plingar det på dörrn, tre grabbar vi aldrig sett (har jag för mig, haha) som iallafall tyckte vi skulle komma in.. så vi tänkte att vi kör några låtar till så går vi sen, pang bom så kom H in och sa att vi skulle komma han också.. sagt opch gjort, vi tog med våra glas och gick in till nästa dörr.. Haha gud vad kul! .. Efter några timmars dansande, shottande, skrattande tog vi tag i saken och gick till krogen, statt såg ut att suga så vi gick till mastis.. på vägen tjatade jag att jag ville åka karusell och fick med mig tre grabbar.. haha. Sen gick vi till mastis, vem betala? :) Jag va riktigt full men mådde toppenbra!

Bästa kvällen på länge.. ikväll kan inte bli dåligt heller!

Haha, finns så mångabilder jag vill visa här, men dom här två förklarar nog kvällen bäst!

Nej fan... jag kan inte bestämma mig.. länkar sen när jag lagt till dom på FB istället... Fast EN måste jag ju ge... hmm låt mig tänka vilken det får bli...

En bild säger verkligen mer än 1000 ord...haha!



Emelie.

30/5

Har haft mycket att göra..

Därför den dåliga uppdateringen.. Men ibland har man bara sånna där dagar som man endast spenderar tid hemma när man sover. Sånna dagar har det varit för mig. Igår va jag och Emma i karlstad och shoppade loss ordentligt. Jag köpte saker jag önskat att jag köpt flera gånger men varit för snål, eller sparsam kanske. Men nu kände jag mig värd alla dessa grejer, bl.a. en blender (!!!!), vita hörlurar till ipoden, vita minihögtalare till ipoden, kläder kläder kläder kläder kläder! :) Kändes riktigt gött att bara spendera. Det va väldigt längesen jag gjorde det. Sen iallfall när vi kom hem så bytte vi i princip bara om och sådär sen möttes vi på stan och tog ett varv på fastingen, råkade hamna på systemet och shoppade loss där också.. hehe Något jag kan rekomendera är ett nytt Riesling vin som heter By the river, det är vitt och jättegott! Köpte en BIB ;)

Snart ska jag ner på stan med barna och mamma och mysa runt lite, sen ikväll ska jag försöka hitta lite vinkompisar (sugen? - bara att ringa!).

Ajusst det, köpte ju en blender igår.. va lite sugen på smoothie nyss och kände att ska jag göra så ska jag, så jag gjorde typ en liter smoothie så nu har jag i kylen :) Skitbra ju när man blir sugen på nåt litet snabbt som faktist mättar.

Det blev många bra tips från coachen idag ;)

Emelie.

27/5 - del2

Varje dag sätts en ny pusselbit på plats.

Det är nästintill något nytt som händer varje dag. Även om det kanske inte är stora grejer så är det ändå något som förändrar min syn att se till saker och hur saker har varit. Det finns en relation i mitt liv som blivit bättre än jag nånsin kunnat drömma om. Jag är glad att jag äntligen är vuxen och förstående för mina medmänniskor runtom mig. Jag är glad att dom accepterat mig (mer eller mindre) för den person jag tidigare varit. Jag är glad att jag är där jag är idag. För 12 år sen hade allt kunnat sluta annorlunda. Men nu är vi där vi är idag. Och jag är glad åt det. Jag är glad för våran skull. För min skull. Varför ska man hymla om att man är stolt över sig själv? Det tänker inte jag göra. Jag är glad att jag blivit den jag blivit, jag har fortfarande fel och brister men jag jobbar stenhårt på dom. Och varje dag förändras en liten del i mig. Jag kommer aldrig bli perfekt, men man kan alltid jobba på att trivas med sig själv. Det är det jag gör. Och det är tur för mig att ni tar mig för den jag är. Det handlar enbart om tur. Undra vad morgondagen har att komma med?

Emelie.

27/5

Hatar att va småsjuk när det är sånt här fint väder.

Är så himla supertrött så det finns inte.. Har en hel del att göra men orkar inte ta tag i det riktigt.. Det ordnar sig av sig självt försöker jag intala mig.. haha..

Ikväll kommer röva hit och myser framför desperate... kommer bli jättemysigt.

Så nu ska jag gå till hemköp och köpa lite gott till kvällen.. jag är inte speciellt sugen på varken mat eller nåt så då får jag locka mig själv med lite godis för att få energi..

Imorn jobbar jag 9-12.. sen SEMESTER !!! såå gött.

Emelie.

26/5 - del3

Känslor.

bröt ihop här nyss.. ibland kommer saker ikapp en.. när man ser liknande händelser på tvn eller så. allt bara kom nu. jag är så arg och frustrerad och skulle bara vilja slå sönder dom. jag längtar efter mitt nya liv. en ny start. för oss alla.

Emelie.

26/5 - del2

"även om jag jobbat så har jag inte slutat en dag efter ett" .. för den som inte förstod detta begrepp.. Även om jag har jobbat så har jag inte slutat efter klockan ett nån gång, alltså har jag slutat före ett varje dag jag jobbat.

26/5

Att köpa eller inte köpa..

Har blivit mer och mer sugen på en LCD tv.. det är inget som har lockat förut men nu är jag riktigt sugen.. Och som en extra kick så har elgiganten en drive på EXAKT en sån jag vill ha.. 37" philips.. jag vill ha philips eftersom jag har det hemmabiosystemet... kommer bli toksnyggt.. men samtidigt är det sommar nu och men vill kasta pengarna i sjön istället.. så vi får se lite... hjälp! :)

Emelie.

25/5

Händelserik dag.

05.10 Dags att stiga upp.
06.12 stämplade in.
13.03 stämplade ut.
13.18 betalar varorna i kassan tillsammans med mina syskon (minus magnus) och morgan.
13.34 ger mamma blommor och en lång dikt.
13.52 lirar fotboll med syskona, killarna mot tjejerna. Jag och rebecca ägde, Jimmy gav 125% för att absolut vinna, fredric va bäst. :)
14.20 Mamma lägger fram förslaget att jag får byta efternamn om jag vill. (Detta eftersom hon och mojje SKA GIFTA SIG!!!! Och då ska hon byta namn och förhoppningsvis är det då även gratis för mig att byta och denna dag har jag längtat efter jätte länge. Jag ska ner imorn och prata med Skatteverket och se hur det fungerar. Om allt går som det ska heter jag Nyberg från och med den 27e juni. Vore väl underbart? Lämna allting bakom sig och verkligen få gå vidare)
14.28 Glasstårta och kaffe med familjen och morgans föräldrar och bror.
15.03 Jimmy och fredde spelar lite boll igen, jag känner av halsen mer och mer.
16.14 Jimmy åker och jag stannar kvar hemma en stund.
16.27 Jag går mot Hanna (där kristin och andreas befinner sig också)
16.34 Tillbaka på Maxi för att köpa grillgrejer.
16.57 Parkerar bilen i skärgårn och börjar grilla.
Sen minns jag tyvärr inte tiderna längre för jag trodde nu när jag kom hem att klockan va typ 20 så jag vet inte riktigt när timmarna försvann, men mysigt har vi haft.

Måste bara berätta lite mer om detta med namnbytet. Sen dag 1 som mamma och morgan träffades har jag alltid sagt att jag vill byta till nyberg med dom när dom gifter sig.. Mycket av detta har att göra med att jag inte vill bära samma namn som min pappa. Så ni som kanske tycker det är töntigt eller vad ni vill tycka får naturligtvis ha era åsikter men jag vill lämna allt det mörka bakom mig och jag vill även dela efternamn med min mamma som jag gjort hela mitt liv. Det skulle kännas jätte konstigt om hon hette Nyberg och jag heter Johansson, varför ska då jag heta johansson? För att min pappa heter det? Aldrig. Attans, nu kommer tårarna.. trodde inte dom skulle komma idag, trodde det skulla dröja ett tag. men vafan MAMMA SKA GIFTA SIG !!!!!!!!!!!! Det blir inget stort bröllop eller så utan dom ska bara göra det borgligt, men vi ska nog va med iallafall. I globen blir det. Sjukt bra.  Det känns bra att det kommer nu när jag och mojje är kompisar också, känns som det aldrig kommer bli som förut. Och jag kommer få dela efternamn med mina småsyskon också, bara det är ju bra. Emelie Nyberg.. Konstigt, men sant. Emelie Nyberg. Känn på det.

Hoppas det kommer passa på mig.
None

Tack för en bra söndag, nu ska semlan sova.

Emelie.

24/5

7 månader kvar till julafton..

Fatta!! nästan ett halvår.. helt sjukt..
har jobbat hela dan, sen bjöd krissan på spaghetti och köttfärssås, andreas från sthlm (förlåt,upllands-väsby) är här och hanna va med också.. trevligt trevligt.. men fick bli en tidig kväll eftersom det blir tidig morgon imorn också.. öpnnar igen vilket betyder uppstigning vid 5..

har iallafall laddat upp 60 bilder på FB idag så kika in oss här.. MASSA blandat!
http://www.facebook.com/album.php?aid=27439&l=72417&id=563678230

Emelie.

23/5 - del2

Trött.

Extremt trött, jätte trevlig eftermiddag/kväll.. Tiden går fort med dom brudarna alltså.. Sjuk humor!
Imorn börjar min sista jobbhelg på nästan två månader.. ska bli såå gött att ha ett liv. Är förresten ledig 29maj-8 juni så har nån något tokigt roligt på G så är jag absolut på! Dagarna kommer gå fort men jag vill ändå boka lite extra roligheter :)

Varje dag bevisas mer och mer att jag har blivit mig själv igen, självklart är jag orolig varje gång jag gör nåt att den gamla yrseln ska komma tillbaka men det ger sig mer och mer för varje gång, känns skönt att kunna göra saker igen. Ordentligt.

Måste bjuda på ett kort, men för att bjuda på det så måste jag först förklara lite snabbt vad det är.. I onsdagskväll skulle vi ha myskväll hos krissan och på väg uppför trapporna i hennes trappuppgång så ligger det en fågelskit som vi alla typ säger till varann "akta er för fågelskiten", "kliv inte i fågelskiten".. så alla gick runt den men ingen reagerade liksom på att det faktist låg en fågelskit i hennes trappuppgång!? Ytterligare en trappa upp märker vi en galen skata så vi skriker och typ ramlar på varann för han e helt galen och instägd.. på det här kortet flaxar han till framför Linda och Madde och jag lyckades knäppa ett sånt där riktigt kodakmoment!

(sorry madde;) .. )


Emelie.

23/5

Livet är gött.

Har hänt rätt mycket dom senaste dagarna för jag har haft en hel del fritid, även om jag jobbat så har jag inte slutat en dag efter ett :) så himla gött att ha hela dagarna! Önskar jag orkade skriva allt som hänt men tyvärr.. idag har jag iallafall jobbat 6-12, sen tog jag en sväng på stan med emma o rebbe, mötte hanna och hon jag tog en latte utanför statt.. skulle bara sitta en sväng med två timmar gick visst fort ! Så nu är jag hemma och ska duscha och göra mig iordning för tjejerna och jag ska till mastis på en after work.. mysigt.

hinner tyvärr inte skriva mer, gotta go!!



Emelie.


21/5

Resan är inställd.

Som ni kanske vet så skulle jag iväg på min första flygresa nästa fredag, men det är inställt. Det ska alltid komma något emellan när jag ska göra nåt. Jimmys jobb satte stopp för roligtheterna denna gång, det får bli en annan gång helt enkelt. Några idéer vad man kan göra i en och en halv vecka annars?

Emelie.

20/5 - del3

Missfärgad tröja :(.

Efter mitt förra inlägg så slängde jag i en maskin mörk tvätt innan jag skulle möta tjejern för en glass i solen.. Detta glömdes naturligtvis bort efter mycket fnitter och trevligheter, så jag följde med kristin hem direkt vi myst klart i solen. Efter några timmars häng hos K drog jag mig vidare hem till Tirre för lite tisdags-tjej-DH-mys med det gänget och inte en tanke fanns naturligtvis med mig på tvättmaskinen.. Kom hem här nyss och skulle borsta tänderna och upptäcker då att maskinen lyser, AJUSST DET !! Tar ut alla blöta kläder/sängkläder och slänger in i torktumlaren, men upptäcker att en rosa tröja som jag använt endast EN gång blivit missfärgad utav dom mörkblå örngotten., synd synd. Jaja, jag fick ju använda tröjan en gång iallafall.. Bara att slänga..

Imorn blir det tidigt uppstigning igen, promenad och sen jobb.. slutar dock halvtolv och efter detta ska jag och K hämta en borr och fixa upp min jävla rullgardin som stått på mitt sovrumsgolv i 11 månader.. Äntligen!

Godnatt och sov gott.

Emelie.

20/5 - del2

Vem har aldrig haft en dålig dag på jobbet?.

Ni vet en såndär dag när  princip ALLT går emot en.. hade det inte varit för Linn och carina idag så hade jag förmodligen börjat gråta, det va nära ett par gånger när jag stog inne i posten och sorterade, jag villle bara skrika och gråta. Men det kan man ju inte göra.. Dagen slutade iallafall bra, hade en kort men skönt samtal med L.. Känns bra igen.

Funderar på om jag ska följa med tjejerna och fika eller inte, vore gött att bara ligga kvar här i soffan resten av dagen men vore även mysigt att fika. Vi får se..

Nu ska jag vila lite iallafall..

Emelie.


20/5

Familjefoton.


Oktober 2005


April 2006


Augusti 2006


December 2006


Maj 2007


Oktober 2007


Januari 2008


April 2008.
None

Endel saker har ju hänt genom åren men våran kärlek består för alltid. Ni kommer alltid vara endel utav mig, vad som än händer. Magnus Jimmy Rebecca & Fredric, utan er skulle det fattas fyra pusselbitar i mitt liv. Jag är lyckligt lottad som har fått er som syskon. Tack mamma.

Eran Emelie.

19/5

Tränat.

Japp, idag drog jag mig dit, det va nog typ en vecka sen sist.. Har blivit riktigt dålig med att träna, men jag hinner ju liksom inte.. jaja, idag körde jag iallafall, satsar på att gå ner 2 kilo denna vecka, ska försöka göra mitt bästa. På väg hem från träningen så skulle jag ta hissen upp så kommer det en tant bakom mig, så jaghåller upp hissdörren åt henne.. -"Tack, tvåan tack." .. typ som om jag va nån såndär hisskille. JAg "råkade" trycka på trean som jag skulle till och ursäktade mig att hon fick åka ner en våning sen, alltså jobbet har gjort mig otrevlig på människor i vardan, sådär skulle jag aldrig ha gjort förut. Men men.. inte länge kvar nu..

Ushc nu är jag hungrig, träna på tom mage va ingen bra idé.. ska nog äta ett ägg elr nåt.

Emelie.

17/5

Nykter en lördagkväll, vem har jag blivit?


Skämt osido, idag har varit en rätt bra dag. Förutom att jag mådde som en gnu imorse då men det gick ju över efter några timmars arbetande.. Efter jobbet stack jag hem och gjorde mig iordning lite.. Vi skulle fira Anna och Linda ikväll och det va super trevligt. Jag hade valt att vara nykter eftersom morgondagen bjuder på jobb 12-20.. Jag höll hårt i mitt colaglas men ångrade mig nästan lite nu senare när jag såg vad fulla och glada alla va, det va längesen jag va sådär gött full. Jag längtar till nästa gång, men det får bli i sommar. Nu är det för mycket planer.

Längtar efter min semester som jag har fått reda på förmodligen inträffar vecka 26-27, jag blir även ledig hela midsommarhelgen, och det betyder även att jag har semester när jag fyller år iår igen!! underbart! Nu vet jag inte riktigt vad som hände med texten för jag kom åt någon knapp men vi får se om det blir småbokstäver eller såhär superstora när jag uppdaterat, haha svårt för att veta hur det ser ut för mig nu men det är iallafall jättestort så jag kan iallafall inte missa vad jag skriver.. Iallafall, tillbaka till semestern.. Kommer bli svingött, kommer inte jobba en enda helg i hela juni!!

Nu ska jag byta om till myskläder och lägga mig i sängen, är fortfarande lite sugen på att sticka ut till tjejerna på statt men förnuftet talar och jag tror jag stannar hemma. Det kommer definitivt fler gånger..

Godnatt.
Emelie.


16/5

Lejonkungen.

Imorse vaknade jag som vanligt av att arbetarna utanför fönstret drog igång sina oerhört högljudda maskiner, lika trevligt varje morgon.. Sen gjorde jag mig iordning och åkte till jobbet, måste nog säga att dagen där gick segt idag. Vet inte varför, kändes bara som att den aldrig tog slut. Men efter en hel del strul så fick jag äntligen åka därifrån, va släktkalas hemma hos emma eftersom hon fyllde år häromdagen, men ingen tårta :( Men det va trevligt ändå! Senare åkte vi och köpte pizza och gick hem till mig och kikade på talang. Efter detta slog vi på lejonkungen, sååå bra film.

Nu orkar jag inte skriva mer, är trött och ska jobba hela helgen.. men imorn blir det lite fest med tjejerna för linda och anna. Trevligt.

Emelie.


15/5

Lättnad!

Magnus ringde mig imorse.. han skulle fråga efter numret till mammas jobb så hon kunde boka lägenheten åt honom.. Jag trodde han skulle komma nästa gång i typ september eller nåt men han kommer midsommar helgen och en helg till i sommar :) så skööönt!

När han kommer vid midsommar ska vi beställa resa.. spännande.. Blir nog superbra..


Min blogg har flyttats till nya plattformen nu, kände att det va lika bra att köra på en gång, så nu får vi se hur mycket det kommer funka nu då.. har ju varit så himla mycket strul senaste tiden..


Ikväll blir det jobba.. och sen börjas det, hela helgen och hela nästa vecka.. men det är mycket korta pass på mornarna nästa vecka så det gör inte så mycket.. Dom nya öppettiderna börjar ju till vekcna också 7-23! Spännande.


Ha en bra dag.

Emelie.


14/5 - del3

Forts. på önskelista..

Eftersom jag då har köpt mig en laptopväska så måst ejag ju komplettera med nåt nytt på listan som jag nån gång ska införskaffa mig.
- En blender.
- En massage
NY! - En mountainbike, finns jätte många schyssta på blocket för typ 1000-1500.. en sån ska jag köpa. fina fina.

Grattis Linda & Anna på eran dag!
(Hur kommer det sig att jag har rätt mycket vänner som fyller år på samma dagar?)

Emelie.

14/5 - del2

Detta har hänt..

För 5 år sedan...
Gick jag i nian och umgicks med tjejer som ballade ur och bodde ihop med en idiot, va riktigt nere där ett tag.

För 3 år sedan...
Bröt jag upp med idioten och tog tag i mitt liv, utvecklades till en bättre människa och skaffade nya kompisar. Fyllde 18 i juni och mötte en tjej på krogen som visade sig bli min bästa vän. Bra år.

För 1 år sedan...
Lärde jag mig stänga på maxi och fick mycket mer tider. Träffade jätte mycket nya vänner i början på sommaren och med jobb, fest, aktiviteter så blev det lite för mycket där ett tag. Men det va kul för tillfället.

För 3 månader sedan...
Sökte jag universitet. Bestämde mig att det va dags att gå vidare med livet. Känns bra.

Igår...
Va jag ledig och passade på att hänga med mina kompisar.

Imorgon...
Ska jag återgå till mina vanliga rutiner, gym, kaffe och jobb.

Om ett år...
Har jag läst ett år på universitet och känner mig hemmastadd med min klass, har börjat spara pengar för en ny utlandsresa och längtar efter sommaren.

Emelie.

14/5

Rensad garderob känns alltid bra.

Har börjat lära mig när jag rensar ur att faktist ta bort dom kläder jag nästan aldrig använder, eller rättare sagt aldrig någonsin använder. Varför är man sån att man vill ha dom kvar där ändå? Dom kan väl lika gärna ligga nere i källarn tills jag känner "Åh, den tröjan vill jag ha idag"? Japp, det har jag lärt mig nu, min garderober är fräsch, vinterjackorna + mössorna + halsdukarna är bortplockade, har även lagt allt linne-stuff i en låda, ser ingen anledning att ha gardiner i en garderob här uppe närjag aldrig byter ändå i princip. Så nu kommer mina kläder att få andas lite istället för att ligga ihopknöcklade i en byrålåda eller i en stor blandad hög i garderoben respektive på mitt sovrumsgolv. Jag kommer känns mig mycket fräschare :) Har ett litet miniproblem bara, har ju fixat så jag har två galgestänger nu, men har ju för lite galgar då.. Jaja, får be nån köpa med från Ikea. Blir jättebra när det är heltklart sen och jag kan ha varje klänning och jeans för sig på egna galgar.

Nu ska jag fortsätta titta på Du är vad du äter.
När jag precis hade glömt dig dök du upp igen från ingenstans.

Emelie.

13/5

Bra dag idag.

Uppvaknandet var inte av det bästa idag, hade ju lovat jimmy att öra ut hans bill till Presterudsgymnasiet för en service imorse klockan halv nio, så klockan ringde kvart i åtta och jag va jättetrött. Men det va bara att pallra sig upp för att bege sig iväg.. Väl på vägen dit påmindes jag om biten jag hade att gå hem när jag lämnat bilen, åh gud vad jag ångrade mig att jag lovat honom detta! Men det gick bra, det va rätt skönt att få lite extra motion och en god gärning på samma gång. När jag kom hem mös jag med lite frukost och bloggtittande sen kidnappade jag Emelie L för en skärgårdstripp med morgans bil, jag kokade kaffe och tog med och det va trevligt. Sen kikade vi på min studentvideo och sådär hemma hos mig och det va första gången jag kunde titta på den utan att må dåligt. JAg hade ju gått upp ca 10 kilo inför min student pga vissa omständigheter så jag är jättetjock och ful. Men idag kunde jag se lite mer att jag faktist såg rätt lycklig ut ändå, det va en utav dom viktigaste dagarna i mitt liv. Och alla runt mig ser så stolta ut. Jag tyckte till och med att jag såg helt okej ut på balen. Det har jag definitivt INTE tyckt förut. SÅ det kändes bra att se den idag.

När hon hade gått så satte jag mig och beställde lite bilder och sådär genom extrafilm.. Karin ringd enär hon slutat jobbet och vi drog över till karlstad en sväng för hon skulle shoppa. Har saknat henne, det va riktigt trevligt. :)

När jag kom hem frågade Röva om jag skulle med till Tirre på desperate housewives kväll, varför inte tänkte jag? Så det blev en helmystjejkväll, härligt. Tänk om man kunde ha sånna här dagar oftare!

På väg hem från Tirre så gick jag, Emelie röva och Emma och gjorde planer på ett rövarstråk. Emma snodde en cykel på vägen (med andra ord så hittade hon en cykel på backen och drog den 10 meter, men ändå..) och vi började skämta och stoja massor om detta. We are thw motherfucking EEE's !! :)

Tack mina vänner för en riktigt bra ledig dag.

Och även tack för i lördags, på det här kortet är verkligen alla dom bästa.

image163

Emelie.

12/5 - del2

Börjar hitta mig själv igen.

Efter nästan ett år börjar jag bli återställd. Jag börjar känna mig "normal" igen. Det har varit så mycket det här året som har hänt. Mycket roligt och även mycket jobbigt. Men nu känns det som allt börjar ordna upp sig lite. Något som fortfarande är lite jobbigt bara förutom jobbet är att man umgås med så mycket olika folk. Det är så svårt att hänga med på allt kul som händer när det alltid krockar saker. Så måste ju alla känna? Man måste alltid "välja bort" något eller några. Även fast dom vet att jag gärna hade varit med så känns det ändå konstigt på nåt sätt. Man missar så mycket fast man är ändå med om så mycket. Är det nån som förstår vad jag pratar om? När man känner sig så lost så är det svårt att hitta fotfäste. En stabil punkt som bara finns där. Jag funderar på om man ska ta och hitta en sån. Men det blir ju svårt, till hösten dyker det upp desto fler människor i mitt liv. Hur ska man hinna med allt? Jaja, jag försöker ta en dag i taget numer. Blir inte lika uppstressad som förr, även om det fortfarande finns i mig. Men nu kan jag iallafall köra bil helt själv på stora vägar jättefort och utan att bli yr en endaste gång, det känns som en oerhörd lättnad. Jag vet att det kan bli uttjatat men jag tror inte ni kan förstå vad skönt det känns. Jag har på något konstigt sätt lärt mig vad jag ska göra om det kommer igen. Och det känns bra. Men det finns fortfarande mycket saker som kan bli bättre i livet, men det kommer väl.

Nu ska jag krypa ner i sängen, ska upp tidigt imorn och köra jimmys bil till verkstan, sen vet jag faktist inte vad jag ska göra. Skulle behöva storstäda, men jag orkar nog inte. Något som definitivt BLIR är träning.

Sängen, here I come!

Emelie.

12/5

Två dagar ledighet.

Idag slutade jag halv ett och är nu ledig till torsdag halv fem :) .. fan vad underbart!! Naturligtvis blir vädret sämre när jag är ledig, men det gör inte så mycket för då kan jag få hemmet städat.. en riktigt vårstädning blir det imorn eller på onsdag, inget jag ser fram emot direkt men det kommer bli så fräscht.

Helgen som gick blev lyckad, och nu är det bara en massa roliga helger kvar det här första halvåret..
Punktplan:
Maj:
17-18, jobba plus att Linda & Anna ska ha sitt kalas på lördagen.
24-25, jobba igen.
31- 1 Juni, är utomlands.
7-8, har kommit hem och festar.
14-15, har tagit ledigt halv lördagen och hela söndag, grill/spel fest med jobbet!!!! Plus fira Emelie's student på fredagen.
21-22, midsommar, jobbar förhoppningsvis.
28-29 fira mig som fyller år fredagen den 27e, då blir det utgång med tjejerna och lördan blir förmodligen kalas sen dyngfest (om jag får ledigt)
Semester i två veckor.
Sen är det bara några veckor kvar innan skolan drar igång. Åh herregud, det kommer gå så fort.

Nu ska jag vänta på att emma slutar, så ska vi förmodligen ut i skärgårn en sväng sen med fem bussen till kd och äta tacos med jimmy och fia för jag ska hämta hans bil som jag ska lämna in på verkstan imorn förmiddag åt honom.

Grattis Emma & Adde på ERAN dag !!!! :D


Sommargänget är samlat igen..

image161

image162

Emelie.


11/5 - del2

Vågornas skvalpande mot mitt hjärta.

Total tystnad. Inte en endaste suck till ljud.
Bara vattnets härliga brus. Vattnets fina ljud med vågor som slår mot klipporna.
Surrealistisk verklighet.
Total avslappning. Harmoni i själen.
Djupa andetag. Kroppen känner inte igen lugnet.
En mås skriar vid en snabb visit. Men det blir snabbt lika tyst igen.
Total overklighet. Bortom mina drömmar.
Jag känner vågorna inom mig. Jag känner hur dom drar bort stressen.
En skön känsla lägger sig över kroppen. Ett lugn.


Emelie vid Mårön 11/5.

11/5

Haha, när blev alla så fulla igår?

Slutade vid fem igår, drog hem och gjorde iordning mig sen började det ramla in folk vid sex.. vi firade emma lite och sådär.. sen va vi ett stort gäng som stack till adde och firade han  (han fyllde 30 gamlingen). Så vi sjöng och gav paket och allt som hör till, hans syster har en stor gård vid sitt hus så där spenderades kvällen.. efter några timmar (trodde jag) så tittade jag på min klocka och hon va bara tio över nio! SÅ jag utbrister att tiden går så himla sakta och att jag va glad över detta eftersom det va en sån bra kväll. Vid halv tio så börjar jag tycka det känns lite konstigt att klockan bara är just halv tio så jag tittar en extra gång fast på mobilen istället, upptäcker då att klockan är halv elva och jag har alltså glömt ställa om klockan på armen haha. jaja, så jag missade en hel timme bara sådär..

iallafall, vid tolv kom vi på att vi skulle på krogen.. alla andra ville på statt så jag fick vika mig, men jag måste erkänna att det va faktist ganska kul. Vi va ju ett rätt stort gäng så dom gjorde det roligt. Och jag måste bara säga att jag tycker det är så ooootroligt skönt att vara tillbaka på banan, har liksom inte varit full riktigt nästan ens en gång den här våren. Har inte mått så bra när jag druckit men nu känner jag mer och mer att detta kan bli en underbar sommar. Har mina vänner att tacka för det.

HAHA på tal om vänner.. emma den IDIOTEN!! haha.. hon fyller ju år imorn och vi firade henne lite igår.. På statt så brukar man kunna säga till dj'n om nån kompis fyller år så spelar dom en önskelåt och ropar ut i högtalarn.. vet ni vad emma gör?? haha hon skriver en lapp till dj'n att "emma fyller 21 år spela final countdown".. Det stod väl inte precis så men något liknande.. och så ropar han ju ut då och hon står på scen och är helt nöjd med sig själv hahahha.. fyfan vad hon är rolig.

Nu ska jag antingen vänta på att jimmy o fia bestämmer sig för att åka till stugan lr så ska jag tvinga med mig nån uti skärgårn idag.. vilket väder!

Emelie.

9&5 - del3

Nu ska ni få höra.

INGEN kan ha undgått att min svarta klänning försvunnit.. SÅhär löd min konversation med emma den 6 maj för några dagar sen.

6 maj kl 20.24
"Jag: är du säker på att jag har fått min svarta klänning
jag kan inte minnas de och jag hittar den inte :(
Emma: oki, jo jag tog med den till dig i en påsa när jag med min kjol till karin då hon aldrig lånade den jag är 150% säker att ddu har den
vad e de för påse?
den finns inte här
de kommer jag inte ihåg
jo den är hos dig jag lovar
jag ska bevisa det på lördag
den finns inte
 min klääääning
nu ska ja gå till källarn och leta

men den är hos dig har du inte laft i byrån för du la den på soffan när du fick den
den finns inte nånstans!! har reve ur varenda låda och garderob
konstigt"


Efter tre dagar utav riktigt aktivt letande i min lägenhet så jag nästan har blivit tokig så va emma här idag för att hjälpa mig, utan lycka. Det började nästan kännas lite konstigt för den kan inte bara försvinna sådär och jag tror självklart på henne att den finns hos mig trots att jag inte minns att jag fått den.. När hon hade gått hem ikväll så skrev vi lite på msn,.. Här kommer den konversationen...

9 maj kl. 23.17

" Emelie säger:

alltså kolla här.. egentligen är det ju ingen big deal detta med kläderna så det vore så gött om man bara kunde släppa det liksom!..

Emelie säger:

du brukar va bra på sånt här, kan du hjälpa mig bli positiv?

GlasPrinsessan/ säger:

men tänk såhär, de är ju bra att de är borta för då sliter du inte så mkt på kläderna

Emelie säger:

den va dålig

Emelie säger:

=)

GlasPrinsessan/ säger:

men jga är ju dålig på sånt

Emelie säger:

nej du brukar va bra

GlasPrinsessan/ säger:

men du har snurrat ner dig så längt på detta så det går inte att hyvla bort med en osthvel precis

GlasPrinsessan/ säger:

jag ska dubbelkolla i min garderob nu jag med om jag hittar din

GlasPrinsessan/ säger:

ett ögonblick

Emelie säger:

de behöver du inte, ja litar på dej

GlasPrinsessan/ säger:

emelie emelie emlie det behövde jag visst, JAG HITTADE DEN

GlasPrinsessan/ säger:

den låg på sidan och jag som var helt hundra att jag hade haft med den


GlasPrinsessan/ har precis skickat dig en vibb.


GlasPrinsessan/ säger:helt sjukt"


Emma din jävel!! :) haha.. äntligen kommer min klänning till rätta, jag är lycklig igen.

GODNATT.

Emelie.


9/5

Jag blir tokig på "not so big deal".

Idag har det jobbats.. och det vill jag inte ens gå in på för det kan innehålla diverse svordomar osv om jag ska börja nämna vad som hänt.

Iallafall, efterjobbet så följde emma med mig hema för att mysa lite framför tvn.. och det va trevligt, sen skulle jag prova lite kläder inför imorn och hon tyckte jag skulle prova en vit fin-tshirt jag har, nemen OJ den kan vi inte heller hitta. Så nu är min favorit klänning OCH min favorit fin-tshirt borta.. Helt jävla bäck.. detta börjar kännas konstigt. skitkonstigt. Ni måste börja hjälpa mig nu, vart kan jag ha lagt det? Och jag vet att det inte är en big deal men det är bara så otroligt störande. HJÄLP!

Nu ska jag försöka tänka på annat och gå och lägga mig.. lång dag imorn.

Godnatt.

Emelie.

9/5

Hungrig.

Ja, riktigt hungrig faktist.. men försöker strunta i frukosten så att jag ist orkar äta en lätt lunch innan jag börjar jobbet tolv. SÅ jag får stå ut.

Idag ska jag som sagt jobba, slutar sju och ikväll kommer emma hem till mig så ska vi hänga lite. Blir väl lite talang och sådär kan jag tänka mig.. trevligt.

Jobbet igår va kaotiskt, jag önskar ibland alla kunder bara kunde lugna ner sig lite. Men den ena är hetsigare än den andra.. Så man får väl försöka ta det med den ro man kan.

Har tänkt lite på det här med klänningen, har verkligen letat överallt nu och den finns verkligen inte. Så jag kom på att dom har en sida i Söndagsbilagan (minns ej om det är expressen eller aftonbladet) där man kan fråga ett medium om olika saker om vägar man ska ta i livet och sånt. Så jag tänkte jag skulle skicka in där och fråga efter min klänning. Sen är det ju bara att hoppas på svar.

Nu ska jag göra mig iordning, usch vad hungrig jag är.

Emelie.

8/5

Pass, körkort, legitimation.

Hur kommer det sig att man alltid, alla gånger blir ful på dom korten? Ibland kanske man inte blir ful direkt men man ser liksom olik sig ut, varenda gång. På min legitimation som jag gjorde för tre år sen har jag typ världens tråkigaste hår för det va några månader som jag lät håret vila och hade min naturliga hårfärg, ser inte ut ens lite som jag! På mitt körkort har jag en jätteful lugg och ser allmänt konstig ut. Och idag tog jag passkort, hon va så himla otrevlig så det va svårt att se lite snygg ut ens.. Jag visste inte vart jag skulle titta eller nånting så det blev bara konstigt. Jaja, förhoppningsvis så ser dom ute i världen att det är jag.

Nu sitter jag och har nyss "byggt" ihop två vita kartonglådor från ikea, haha så komiskt att det är med instruktioner till dom. Hur dumma är folk? Iallafall.. har nu tre st vita i min tv bänk och en under rumsbordet som man kan lägga ner allt som hamnar PÅ bordet annars.. tycker det ser så rörigt ut när det ligger grejer framme.. I lådan ser ju ingen hur det ser ut :)

Hade tänkt storstäda imorn förmiddag eftersom ja jobbade 16-21 och ska ha fest på lördag, men icke, det blir jobb hela dagen imorn.. jaja, det blir pengar.

Nu ska jag in i duschen, har tränat och känner mig inte direkt fräsch.. Är lite jobbigt för det är segt att träna nuförtin, har ingen pepp alls.. Men jag går ju dit iallafalll.. får hoppas motivationen dyker upp snart igen..

Ha en skön dag i solen, nu ska jag till jobbet snart.

Hon va inge nöjd på mig här.

image160

Emelie.


7/5

Onsdagar är på nåt konstigt sätt alltid bra.

Japp, bra dag idag.. hade skitkul på jobbet.. men den där mobbningen får dom jävlarna ge sig med ;) haha.. S stod och diskade så jag beordrade han att diska även mina bestick eftersom han ändå stod där, men nästa gång jag kom upp i lunchrummet så låg det en stor lapp "EMELIE I KASSANS ODISKADE BESTICK" och så låg bestickena på lappen.. haha så jävla omogen, men jag skrattade, och många med mig. Han är rolig den där.

Sen ringde fia och frågade om jag ville komma till stugan på lite grillning så direkt efter jobbet vid fem så knyckte jag mammas bil och letade ut mig i skogen, jätte mysigt. Vilket väder!

När jag rullade in mot stan sen igen så ringde jag emelie och vi tog en skärgårdscig, mysigt.. Och efter det åkte jag till mamma och vi satt och snackade lite (en timme gick fort) och sen blev det en promenad hem.. skönt.

Ajusst det, brandlarmet gick på maxi idag också, det va ingen fara och det förstod jag nästan direkt men jag tog tillfället i akt att öva på det vi lärt oss och bad alla i kassan ta med sina kunder ut på framsidan och det gick lugnt och stillsamt till.. precis som det ska vara, kändes jätte bra.. nu känner jag mig lite mer varm i kläderna ifall det faktist skulle hända något nån gång..

Va nog lite nere igår förresten, vem gråter över en klänning? Den dyker väl upp nån gång..

Nu ska jag sova.. är supertrött.. Godnatt.

Mina nya coola pilotes.

image159

Emelie.

6/5 - de2

Ledsen.

Ja, faktist så ledsen att jag gråter. Det trodde jag aldrig att jag skulle göra, men min favoritklänning är HELT borta, den finns inte. Jag har letat i varenda låda, garderob och varenda litet hörn.. Den finns inte, jag har till och med varit nere i k'ällarn och reve (där jag visste att den inte fanns eftersom jag rensade ur den för nån vecka sen)..

MIN KLÄNNING!!! :( .. Jag är så himla ledsen.

Har du lånat min svarta tubklänning?

gråter vidare..


6/5

Dålig uppdatering.

Sorry jag vet.. men har varit så mycket nu ett tag med jobb och så vidare.. va iofs ledig igår (kors i taket) men då passade vi på att ta en tripp till ikea och lite bergvik och sådär.. mysigt.. Köpte lite smågrejer och sånt som behövs, bl.a. en laptopväska.. Så det är struket från min önskelista :)

Idag har jag jobbat 7.15-18.. det känns, nu sitter jag och blir lite blondare.. har varit rätt orange nu i en vecka för att nu ha slängt i en silverblondering, sitter och väntar ut verkningstiden.. får se hur detta blir, spännande..

På lördag blir det fest hos mig för emma. Hon fyller år tösa mi. Fick ett jätte gulligt sms av henne förut, en inbjudan till min egna lägenhet.. Älskar dig.

Har laddat ner massa massa bra musik... flera album, jag vill lyssna på alla på en gång men det går inte, och jag orkar inte ladda in dom på ipoden, även om jag kanske borde.. Får nu sitta på golvet så jag kan ha datorn ikopplad i dvdn eftersom sladden är en halvmeter kort.. :( .. jaja, ska lösa det på nåt sätt.. orkar inte köpa ny sladd, men det kanske måste göras innan helgen ändå...

jaja, nu ska jag snart duscha ur detta. ha det fins gott folk..

På väg till jobbet i lördags.

image158


Emelie.

3/5 - del2

Vi,ni,vi,ni.

Såg programmet Debatt häromdagen, en utav punkterna denna gång va om rasister och rasistiska tankar osv. Jag såg bara slutet så jag kan inte uttala mig om allt som sades och skreks, men en utav dom sista kommentarerna va från komikern Özz Nûjen, han säger: "- "Vi" kan aldrig bli "vi" om inte "ni" slutar säga "ni"." Slutcitat. Och han syftar då på att endel svenskar utan invandrarbakgrund i publiken säger "ni" om invandrare, men hallå? Vad är det han själv gör? Han säger ju precis samma sak.. "Ni".. Om Sverige ska kunna bli ett "vi" så ska väl inte han och många med han få kalla oss svenskar utan invandrarbakgrund för "Ni" heller. Jag blev lite splittrad i hans uttalande, själv anser jag att alla bara är, tror inte vi behöver någon stämpel. Låt oss bara leva tillsammans.  Viktig fråga, bra program.

Emelie.

3/5

Önskelista.

Det finns tre grejer som jag förmodligen aldrig kommer köpa åt mig själv. Det bara blir liksom aldrig att jag gör det, men samtidigt så är det tre grejer som jag faktist behöver. Fyller ju år snart så jag får väl passa på att önska mig dessa tre grejer då, fast jag tycker det är jobbigt att önska sig saker för det enda jag egentligen vill när jag fyller år är att alla mina vänner är samlade och att min familj kommer och säger grattis. Om jag får paket eller inte spelar helt ärligt ingen roll. Men som sagt, det finns tre grejer jag nån gång måste införskaffa.
- En blender, så jag kan göra ännu godare smoothies och andra röror.
- En laptopväska, så jag kan få med mig datorn till skolan osv.
- En massage, har aldrig fått en riktig professionell massage men skulle verkligen behöva en.

Nu ska jag göra en ordentlig frukost och snart åka till jobbet igen, sista stängningen för den här veckan nu. Äntligen.

Min familj.

image157


Ha en bra helg.

Emelie.

2/5 - del2

Någon som vill tjäna en hundring?

Jag skulle behöva lite städhjälp denna vecka, hinner inte städa. Men det är inte så farligt egentligen, behöver bara dammas, dammsugas och skuras. Nån som är sugen?

Idag för övrigt va en rätt bra dag på jobbet, la som sagt första ordern, det kändes som en riktigt härlig känsla efteråt. Innan jag började ringde jag P som är ansvarig för tobaken i vanliga fall för att höra lite hur jag skulle göra hon sa typ såhär till mig(minns inte exakta orden) : "jasså, så du ska lägga ordern idag, det känns bra att höra". Eller nåt sånt, hon lät nöjd iallafall.. Kändes kul :) Och bra gick det också. Tror jag. Hehe. Sen bara flöt det på, jag kunde saker i förbutiken jag inte ens visste att jag kunde, folk frågade mig saker och jag hade bra svar på allt. Det va helt enkelt bara en såndär bra dag. Sen hade vi en BOOM med människor hela eftermiddan typ, slitigt men det gick. Blev lite orolig hur kvällen skulle bli när jag va själv från 19.30, men det roliga va att när S gick hem så försvann typ varenda kund, jag hade det rätt lugnt på kvällen sen. Det va skönt för då kunde jag gå och plocka och fylla på tobak och sådär.

Imorn är sista stäningen för denna vecka.. Ska bli skönt att det är gjort snart, jobbar rätt länge på söndag också men det gör mig inget med 100 % o.b..

Iår tror jag faktist att jag längtar lite efter sommaren.. Känns som den kan bli bra iår, jag har lärt mig hantera stressen rätt bra nu tror jag, kände mig uppstressad i veckan som jag skrivit om, men jag har varvat ner och sökt igenom mig själv vart problemen har legat och det har gått bra. Riktigt skönt. Nu vet jag vad jag ska göra nästa gång.

Men iallafall, vill ni tjäna pengar, ring mig! :)

OVANLIGT ATT DET INTE GÅR ATT LÄGGA UPP BILDER PÅ DEN HÄR SKITSIDAN!!

Emelie.

2/5

Egna metoder.

Det är spännande egentligen hur människor fungerar i sitt vardagliga liv.. T.ex. om man är ensam om ansvaret på en arbetsplats så tar man egna beslut, man kan göra det hur enkelt som helst. Men så fort någon som är högre uppsatt råkar vara där när man får en fråga så kollar man alltid med den högre uppsatta ändå. Varför gör man det? Hade inte den personen varit där så hade man gett ett eget jättebra svar. Varför gör man inte det när den andra personen råkar befinna sig där? Såhär fungerar i princip alla människor, är vi så rädda för att göra fel? Ja, jag vet inte..

Något jag vet däremot är att jag ska lägga order idag, ska bli kul att utvecklas ännu mer, kanske blir ansvarig om dom andra två har semester samtidigt iår, man kan ju hoppas. Det vore kul att ha ett helt eget ansvar :)

Har bestämt mig för att inte flytta till karlstad direkt till hösten, ska komma igång med pluggandet först och varva ner lite, sen ska jag flytta dit senare. Blir nog jätte bra det.

Men nu är det dags för mig att ta en dusch och sen laga lunch, blir jobb hela dagen idag med, precis som resten av helgen. Ta hand om er.

Emelie.

1/5

God morgon alla bakfulla!

SJälv har jag sovit ut, somnade typ tio igår och vaknade vid åtta imorse, det va skönt. Idag ska jag jobba hela dan, 12-22.. Så inga andra planer finns tyvärr. Men efter den här veckan som är nu så har jag mindre jobb på schemat, kanske kommer hinna med att träffa lite vänner då. Eller om jag gör som jag har tänkt och jobbar mer än vanligt i maj, men jag vet inte. Vi får se lite. Det viktigaste nu är att kroppen mår bra.


Härlig vårdag.

image156

Emelie.