30/11

Självkänsla nu!

Laddade ner Mia Törnblom's ljudbok till mobilen igår, låg och lyssnade och det kom lite tårar för det kändes som hon pratade om mig. Det mysiga var att katten då kom upp och gnuddade nosen mot min haka.. Underbar.

Emelie.


29/11

A6.

Jepp, idag stack vi till Jönköping & A6.. vilket bra köpcenter !! Saknade endast Gina Tricot, annars fanns ALLT plus lite till.. shoppade som vanligt mer än jag borde.. men vafan, fick ju en bra lön så det var jag värd.. orkar inte spara på pengarna.. de får bli 2008 ;) .. ok, vad har jag köpt då? hmm... tre par skor (alla till mina små syskon, dom va sååå jävla tuffa!!! ) , ytterligare en jacka (den var för billig för att INTE köpa den), nya shorts, snygg topp, två halv-partylinnen, julklapp till fia, liten handväska, strumpbyxor, silverskor :), ja vad blev det mer? kommer inte ihåg.,.
Trevligt som attan hade vi iallafall! Haha hennes bror & hans kompisar var så roliga.. dom skulle på Dreamhack lr vad det heter på Elmia där typ 12 000 nördar samlas och spelar data i 4 dygn.. Så när vi satt i bilkön innan vi släppte av dom så satt dom typ och skrattade åt flera utanför och kallade dom för nördar.. haha.. ja, de va kul.

Hände mycket kontsigt idag.. va inne i en 3butik för att få hjälp med mina MMS som krånglat, ha i baktanke att jag förutom att ha pratat med både kundtjänst och tekniska avdelningen på telefon även varit inne i en PhoneHouse butik i sthlm. Hon på PH stod i ca 40 min med min mobil och krånglade men fick ändå ingen ordning på den.. Kilen i 3 butiken däremot.. han tog mobilen i handen, tryckte på tre knappar, tog fram sin mobil, skickade ett mms till min telefon, och öppnade mmset på en gång.. så svårt va det liksom. Helt otroligt :)
Sen shoppade vi som sagt loss lite, skulle ta en fika på ett café där, kassörskan måste ha varit efterbliven eller nyanställd sen 4 minuter tillbaks, kass som fan.. gick upp och skulle sätta oss, Kristin tog 37 varv runt stället för att hitta det perfekta bordet, väl framme så välter jag min bricka och häller 40 cl cola över mina kassar, läder fåtöljen, min bakelse och över hela golvet.. men sa bara, "hon va så jävla otrevlig så jag tänker inte säga något utan hon får upptäcka det själv sen.".. torkade av kassarna, satte oss en stund på dom torra fåtöljerna, sen gick vi.., det värsta var att cafét låg MITT I hela byggnaden så vi gick förbi ca 8 ggr till under dagen.. jag gömde mig lika mycket varje gång.. jaja.. hade hon skött sitt jobb så hade jag skött mitt... :)

Dagen var bra och vi tröttade ut oss rejält.. sitter här helt stin och har inte ens orkat packa upp, ska gå och lägga mig och sova ända tills jag vaknar !

Ha det gott, igelkott!

Emelie.


28/11

Idag på jobbet.

Hände massa konstigheter.. mest bra grejer :) Sofia är hemma ! Känns konstigt att det redan hunnit gått 3 månader.. kändes som igår jag såg henne.. skönt.
Sen gick allt bara så fort, helt plötsligt var klockan kvart över sju och jag fick hjälpa linda lite på H&S att packetera upp & larma smink, rätt roligt faktist!..

Imorn kommer nog bli lite galet.. ska till jönköping med kristin, haha.. vi är för roliga.. kommer iallafall bli grejt!


Frågan är.. Kommer han överleva en jul till?




image57

Emelie.

27/11

Ja, just det.

Jag vågar inte riktigt tro att det är sant än. Men jag tror jag är över det. Att det skulle ta så ofantligt lång tid hade jag ingen aning om, då vet jag inte om jag hade orkat. Men nu har jag känslan att jag är där. Speciellt efter helgen på det stället, utan känslor. Den här tiden har jag längtat och suktat efter i år. Känns otroligt. Tack alla som funnits runt mig. Jag ska någon gång försöka återgälda allt ni gjort för mig.


Lite normala saker också... är tokförkyld än, värre idag till och med.. Jobbade ändå och det va mysigt.. fick reda på när vi åker till julfesten och sådär, känns tok-bra !! Längtar efter att få dra på mig den nya "lilla svarta" och göra mig sådär extra fin för en gångs skull ! Något mer positivt var att jag tydligen fått 1500 för lite i lön, bara att inkassera imorn förhppningsvis ;) ... annars får jag dom väl nästa lön, men det får gå det me..

Nu blir det nässpray och sängen.. Godnatt.


image53

image54

image55

image56


Emelie.

27/11

Dags för lite blogging.

Sådär, nu ska jag försöka sammanfatta våran lilla weekend.

Lördag:
Bussen gick 07.15 från kristinehamn och vi va trötta, sov lite på bussen och kom till sthlm vid halv elva ungefär, tog t-banan ut till globen där vi inte fick checka in förrän 15, så vi lämnade bagaget och tog en tur i globen shopping.. Började med frukost på mcdonalds.. inte visste vi att det var ett kändistätt mcdonalds, men den första vi såg va fredde granberg, han såg så sleten ut så vi ville inte gå nära honom, typ som värsta alkisen. Vi shoppade lite.. sen letade vi upp närmaste system och inhandlade lite drycker, på vägen tillbaka till hotellet såg vi ett loppis och gick in, supermysigt. Jag hittade fyra handmålade vinglas som jag bjöd 100 spänn för, fick betala 110 haha.. emelie köpte mig en bok om mcdonalds hahaha, kunde aldrig tro att det fanns en sån. tanten vi handlade av visade sig ha varit och kollat på hus i krhamn för någon vecka sen, vad är oddsen? I vilket fall som helst så kom vi tillbaka till hotellet lite småtrötta.. fick rumsnyckeln och åkte upp med förväntan, nej nej, vi hade fått fel rum. ett litet jävla skyffe som finns på bild på min bilddagbok.. jag som är lite bestämd tog tag i saken och vi åkte ner till lobbyn igen och sa att vi fått fel.. vi fick då ett bättre rum. nöjda som vi va slog vi upp tidningarna och läste lite, jag tog ett bad i vårat underbara badrum, och då blev jag tok-förkyld, detta släptte aldrig.. vi gjorde oss iordning lite och tänkte leta upp en trevlig restaurang, men allt va skitdyrt så vi hamnade till slut på mcdonalds för vi va så hungriga.. och riktigt glada blev vi över detta då helt plötsligt en halvmeter bredvid oss står daniel breitholtz, jag viskar till emelie att hon ska titta bakom sig och jag blev helt svettig och yr. haha.. vi satt sedan vi bordet bredvid varandra och nära han skulle gå så badvi om att få ta kort med honom, detta va absolut inga problem och han var supertrevlig.. "ni får ha trevlig kväll ".. vi va rätt nöjda sen.. haha, emelie va lite sugen på utgång men jag verkligen orkade inte så vi myste framför tvn med vinet och cider.. trevligt.. godnatt.

Söndag:
Hotellfrukost... behöver jag nämna mer? underbart !.. att sitta och se ut över hela globen är inte varje morgon man gör.. hehe.. sen gjorde vi oss iordning för en hel dag på Gröna lund.. trodde vi... haha.. tog trikken till gamla stan för att promenera därifrån.. vi trodde de va nära haha.. efter en timme ungefär så står vi längst ut på skeppsholmen och har ungefär 100 meter kvar till Gröna lund, problemet är att det är 100 meter vatten emellan oss... fuck.. var bara att knalla tillbaka till stan och leta efter trevlig tant att fråga, vi hittade henne och hon förklarade vart bussen gick ifrån.. busschaufför #1 var dyng otrevlig och det slutade med att han åkte och vi fick gå till pressbyrån och köpa biljetter.. väl tillbaka så var busschaufför #2 nästan otrevligare och vi blev som tysta möss och satte oss längst bak.. djurgårdsbron visade sig vara stängd vilket betydde omväg.. vi följde med och blev nästan lite oroliga att något skulle hända ute på bushen där vi befann oss.. gustafsson gick fram och frågade vart vi skulle gå av  och hon fick ungefär detta "jag är upptagen nu fröken, du får faktist vänta." .. emelie blev arg och gick bak till mig igen.. men till slut ropade han ut i stil med "och ni som ska till gröna lund och skansen kan gå av nu"... helt störd.. men detta glömde vi snart då vi såg grönan.. såååå fint.. vi gick in och bara tittade på alla lampor och alla mysiga människor, tror vi båda stortrvides där.. till råga på allt så träffa vi RIKTGA tomten.. aldrig träffat en så himla verklig tomte.. han va sååååå gullig :) finns även kort på han på bilddagboken.. efter en timme frös vi och bestämde oss för att åka till stan och leta restaurang.. vi e båda rätt vilsna i sthlm och hittade till slut drottninggatan och en skyltman.. han pekade in mot en gränd där den underbara restaurangen London låg.. helt underbart, vilken service! säger bara en sak, Mastis släng er i väggen... riktig mat till sjukt bra priser.. vi tippade tjejen rätt bra för att va två tjejer liksom.. nöjda och glada köpte vi en varsin bingolott och lite godis och begav oss tillbaka till hotellet... myste myste myste.. det roliga var att vi hade inte satt nån skylt på våran dörr a.la."make up my room", så vi trodde de skulle va så stökigt som vi lämnade de, icke!.. nybäddat, nya handdukar, sjukt bra städat.. härligt :)

Mycket annat märkligt hände denna dagen men jag orkar inte skriva allt. somnade till Sagan om halsbandet eller vad den heter ;)


Måndag:
Frukost igen, inte lika mycket folk som dagen innan så det var mysigare.. härligt.. sen packade vi och jag badade och gjorde om juldånger till badsånger.. hahaha.. emelie stog å sminkade sig samtidigt så vi sjöng för gladan ro..
"En bubbelbadare här bor i staden, han badar i bubblor mest hela dagen.
Han bubblar stora han bubblar små, han gillar bubblor så mycket så.."
"Badet är här, å med en massa bubblor. Kom låt oss bada i bubblorna, när badet är här... "

haha.. och så vidare... sen checkade vi ut och drog till hufvudstaden.. lämnade bagaget i en box på centralstation och checkade lite vart bussen skulle gå ifrån.. med lite mera koll drog vi till stan.. tog som vanligt fel väg men efter lite klagan från oss båda kom vi på att detta bara var bra då vi på våran färd upptäckte både stadshuset med dom fina tre kronorna och trädgården och även slottet.. som är SÅ stort.. "Älskling jag i det 63e badrummet till vänster".. haha hon e rolig röva. Det va mycket fnissande och tokigheter denna dag.. allt gick som på räls för oss, speciellt om man tänker på allt som gått under hela helgen. Vi kom till NK och herregud vilka mysiga julskyltningar dom hade i fönstren.. tokmysigt.. vi gick och shoppade lite och käkade lunch på samma restaurang som dagen innan bjudit oss på underbar middag.. lika bra mat denna dag och vi var glada.. som sagt så shoppade vi lite till innan vi gick till station.. bara så ni vet så ligger centralstation jätte nära sergelstorg.. detta hade jag ingen aning om innan. Men tydligen visste emelie det. Pjuh. Vi hittade plats 27 som bussen skulle gå ifrån och vi blev trötta.. gubben bredvid oss va lite småfull och drack lite öl, men mest så snarkade han.. emelie toksomnade och jag ringde familjen.. magnus kommer inte hem på jul och jag blev lite ledsen och väckte min vän.. sen satt vi och pratade lite och lyssnade på musik.. efter 3 ½ timmar anlände vi äntligen till krhamn och skildes åt. Tack din tok för en bra helg.

Kolla mer om våran helg på
http://seemlaan.bilddagboken.se

Emelie


26/11

Stockholm.

Jepp, nu har vi kommit hem, finns mycket kul att berätta men jag orkar inte skriva idag för jag är så himla trött.
Några korta...
Träffat och pratat och tagit kort med daniel breitholtz (min kärlek, vad är oddsen?)
Varit på gröna lund och träffat RIKTIGA tomten.
Fått fel hotell rum, som blev rätt till slut
Gått vilse
Haft långa och mysiga samtal
Mycket promenerande har det blivit
Men som sagt.. berättar mycket mer imorgon :D

Tack Gustafsson för en dyng bra helg.. Love.

Emelie.

23/11

Åh så skönt...

Timmarna är gjorda.. helgen är här, imorn sticker vi.. Gud så gött. Blir inget Sound of music heller för det fanns bara spridda platser kvar.. men det gör verkligen ingenting för det känns bara bra att inte ha en endaste tid att passa på tre dagar.. helt sjukt !!

Hej cissi, gött att du har koll. Tänkte på dig senast igår då jag och emelie (röva) kollade på våran dokumentär "apropå teater" .. haha du är så jävla kul som robot !! haha på blooperserna så hakar du upp dig, skit skoj.. klart som attans att vi ses på juldan, då blire riktigt drag gumman! Ta hand om dig där nere så kommer vi snart. :)

Om en halvtimma kommer vicky, hon ska bo här i helgen, skönt att slippa lämna elisa själv. Så söt. :)

Oj, vad händer med amanda ikväll ? Hon har ju blivit riktigt bra.
Men favoriten Daniel håller precis samma skitbra mått varenda vecka så sorry babe. ;)

Grattis gumman. Allt löser sig alltid till slut. Älskar dig.

Emelie.

image52

Jag vet att jag är söt.




21/11

Vart tog November vägen?

Oj, tänkte skriva idag om att det är 2 månader kvar till jul men va? det är ju bara en månad och tre dagar kvar till julafton!! helt sjukt.. jag hann inte med 24 okt känns det som.. den här månaden har gått sjukt fort. Men det gör inte så mycket, det är ju julen jag längtar efter ändå :) och helgen som kommer då förstås!..

idag har varit en produktiv dag... städade och plockade lite imorse, skulle fika med kristin & hanna, men jessica ringde så ja  fick börja jobba tidigare.. så jag har befunnit mig på maxi i princip hela dagen, extra pengar!
Idag klassades jag som en riktig Allt-i-allo där uppe.. en halv timme kassa, en halvtimma H&S, en halv timme förbutik,. osv... hehe...

MÅÅL !! :) Nu gjorde sverige mål, blir det inte EM så vettefan vad dom kommer lyckas med dom sista 35 ...

jaja, back to dagen.. Handlade lite när jag slutade vid sju, kom hem och backade pepparkakshus.. MEN, något måste ju gå fel (förutom att alla delar gick sönder någonstans) så jag hade lyckats köpa rosa kristyr.. störande.. får byta imorn :( .. jaja.. nu är det tråkiga gjort iaf, ihopsättningen... och imorn ska jag garnera huset .. har byggt ett våningshus :D haha

Jag har världens bästa friend-tone :)
på tal om telefon.. laddade ner Bokilur igår.. alltså ljudböcker i telefonen.. så tänkte jag ligga och lyssna mig till sömns.. det gick bättre än väntat haha.. vaknade en och en halvtimme senare av att hon fortfarande pratade i örat på mig.. mindes inte ens att jag hade varit nära att somna.. måste ha gått hur fort som helst :)

Oj, blev ganska långt idag.. mycket ovärt kanske.. jaja, nu ska jag borsta tänderna och gå o lägga mig.

Emelie.

20/11 - del 2

Såld mobil.

Pang sa de. Satte in annonsen som nämnts tidigare vid ca 14 idag... ringde en kille vid 18 och dom ville hämta den på en gång,. jag gick med på att pruta och fick 1500 för den. Precis det jag ville ha från börja egentligen :)
Så lite extra pengar till julklappar och jag är så glad att jag inte tvivlat en enda sekund på den perfekta julklappen till brorsan.. önskar verkligen jag kunde skriva den här men jag vet inte om han snokar här ibland så är ju hela grejen förstörd hehe.. Så det får vänta till 25/12 innan ni får veta vad det blev.

Om tre dagar har jag slutat jobbet och förhoppningsvis packat klart för stockholm. Kommer bli häärligt. Måste bara fixa kamera som kan ta mer än 20 kort.. vet inte om vi kanske tar emelies elr om jag lånar nåns.. mkt kort ska det bli iallafall :)

Hatar att se hur människan blir behandlad.. önskar det fanns något jag kunde göra., men tyvärr, kan bara titta på.


Emelie.


20/11

Adventspynt & obeslutsamhet.

Jess, idag har jag rivit ner dom vita gardinerna och strukit dom nya röda. :) röd matta och röd filt har även lagts fram.. lite tomtar och en fungerande adventsljusstake har också fått sina platser,. Men än är det inte riktigt klart, ska bygga ett pepparkakshus och göra en liten by bredvid tvn.. samt om några veckor kommer julgranen upp! :)
tok-längtar.

har beslutsångest..som vanligt.. skulle egentligen till jimmy & fia idag, men känns som jag inte vill lägga den allra sista hundralappen på en bussbiljett.. så jag blir förmodligen kvar hemma.
Nästa problem är ifall jag ska lämna in datorn eller inte.. garantin går ut i mitten på december så ska jag göra det gratis så får jag ju göra det nu liksom.. lite småfel på den bara, seg att öppna mappar, och så vidare.. men att behöva lägga över precis allting på en extern hårddisk och inte ha dator på säkerligen flera veckor är inte ett dugg lockande.. och sen få sitta och göra om allting, ladda hem nya program osv... känns sådär,. vi får se, har två veckor att tänka..
och de sista jag måste göra är att åka över till karlstad och lämna in mn mobil för upplåsning, jag fick för mig förut att jag redan hade gjort det så jag la ut annonsen på blocket redan idag.. vi får väl se hur det går.. vill du ha en w850i som inte är operatörslåst så får du skynda dig, både kvitto & garanti finns kvar !

EN bra sak också.. den feta räkningen från telia på säkert 2500 elr nåt kommer inte förrän i december :D

jaja.. en ganska bra tisdag iallafall om man jämför med diverse andra..
SNART ÄR DET JUL!! :) 

Emelie.

19/11

försöker stå men benen fortsätter vika sig under mig.


jag tänker förlora halva mig själv, jag tänker bli snygg och lyckligare.

jag tänker jobba mer än redan gjorts och även bli snudd på lyckligt lottad

jag tänker bli ekonomisk och lära mig spara

jag ska lära mig vara lugnare och tystare i alla sammanhang

jag ska fokusera starkt på ett bli ett bättre jag

jag ska även denna dag hålla hakan högt och tårarna tillbaka

jag vill att dom ska veta hur mycket dom betyder för mig

jag vill lära mig känna riktig kärlek

jag vill att du tar min hand nu.


stunderna kommer när benen viker sig.

Emelie.


19/11

Mycket trevlig kväll.

Igår vid halv nio så dök äntligen tjejerna upp. Vi käkade tacos och skulle egentligen ha kollat på film men började prata.. och prata.. och prata.. kristin skulle upp och jobba klockan sex idag så hon åkte vid,ja vad va klockan? elva kanske... men Hanna sa att hon ville stanna en stund till och hon, jag & vicky satt och prata.. Pratade om saker man normalt aldrig snackar om.. det var så otroligt mysigt. och chockande.. och mysigt.. Hanna gick vid tre på natten.. jag och vicky somnade vid halv fyra-fyra nån gång.. Tack tjejer för en riktigt bra kväll !

Imorse när vickys klocka ringde var jag fint trött.. hon duschade, blåste håret, grejade.. sånt där man brukar tycka vara störande på morgonen var faktist bara mysigt imorse, för jag visste att när hon hade gått så kunde jag gått och väl sova så länge jag ville.. börjar jobba halv fyra sen så.. Jag har inte piggnat till än.. vet inte om det har med tiden när vi la oss att göra eller alla intryck man fick igår, och alla insikter.

Har ordnat sig jätte bra för helgen nu när jag ska bort.. Förhoppningsvis så kommer vicky bo här eftersom hon ändå jobbar hela helgen.. (hon bor i kd annars).. så elisa slipper vara själv, och det känns ju bra.

Nej usch, måste ta tag i livet nu och duscha och äta innan jobbet. Kommer förmodligen vara helt död hela dagen.. Men det var det värt.

Emelie.

18/11

Startsida.

Idag har hittills varit en ganska seg dag.. jobbade till 15, sen handlade jag och sen har jag i princip bara väntat på att klockan ska bli 20 så mina tjejer kan sluta och komma hit och mysa med mig. Kommer bli tok skönt :)
Tacos, film, godis, sova över.. ikväll e det tjejkväll minsann!

Har en fråga.. Vad har ni som startsida?
Jag kan iallafall avslöja att jag har BackstreetBoys.com som startsida, vad annars? ;) haha

Förmodligen ingen störstebror hemma på jul. Kommer kännas konstigt.

Emelie.

17/11

Du är så jävla ful.

Men det antar jag att du vet redan?

Emelie.

16/11 - Del 3

Jimmy.

Vart får han all denna styrka ifrån? Hur kan en människa födas med ett så stort hjärta?
Jag brukar ibland fråga mig vart jag hade varit om jag inte hade haft han vid min sida sedan den dagen jag föddes. Hans värmande ord och talangfulla lösningar.
När man är som mest uppe i varv och behöver slappna av. Då vet man vart han finns.
Hans betydelsefulla meningar kan ibland få tårarna att krypa fram.
Det är lugnt, vi fixar det syrran.
Älskar dig.
Jag kommer aldrig dö, jag är odödlig.
Och så vidare och så vidare. Han är värd allting som livet kan ge. Han är verkligen det.
Ingen blir stoltare och gladare än jag när folk säger att vi är lika.

Jimmy är min storebror. Utan han skulle jag vara en del mindre.


If anybody asks you who we are
Just stand up tall
Look 'em in the face and say

image50
We're that star up in the sky
We're that mountain peak up high
Hey we made it 
We're the world's greatest
We're that little bit of hope
When our backs against the ropes
I can feel it
We're the world's greatest
the world greatest,
the world greatest, forever

Emelie.

16/11 - Del 2

Future Sex Loveshow.

Kan inte få tag i någon som har tv400 så jag fick ladda ner en med crappy kvalité.. men vad gör de? Ljudet är grymt och jag vet ju hur konserten ser ut redan ;) haha alltså han är förmodligen redan utsedd att bli en legend.
Ibland funderar jag tänk om.... tänk om jag hade fötts i USA, haft hans föräldrar, varit kille, och hetat Justin. Hade jag då varit där han är? Fattar ni vad konstigt egentligen att han är en helt vanlig människa. Egentligen. Glöm aldrig det. Han är en helt vanlig människa, egentligen.

Nu måste jag göra iordning mig det sista för jobbet.. sen ska jag tillbringa massa timmar där.. näst näst näst sista fredagskvällen på maxi.. nedräkningen har börjat.
Hör gärna av dig på åt sätt om du har tv400 och kan spela in justin åt mig till veckan. Jag skulle bli skitglad och slänga min önskelista på en gång.

Emelie.

16/11

Farväl ComHem.

Ringde och sa upp mitt abonnemang som jag har bindningstid till 2008-09-17 .. bara jag kan lyckas med sånt :)

Emelie.

15/11 - del 2

Såhär har min torsdag sett ut.

07.35
Kissnödig, var tvungen att gå upp på toaletten.

08.45
Alarmet ringde och jag satte på sovrumstvn.

09.04
Bäddade sängen och gick upp och hade nyhetsmorgon på i bakgrunden när jag gjorde iordning mig för jobb.

09.40
Cyklade till jobbet.

09.58
Stämplade in.

10. 10
Hittade Madde som gav mig uppgifterna för dagen.

10.12
Drog ut den första buren för att börja plocka.

11.45
Hade en kvarts lunch. Usch vad stressad jag va.

12.00
Jag stämplade in igen efter rasten. Ciggen innan va goast.

14.03
Lisa skrev ut det nya schemat åt mig. Fick även ändra lite på en lördag, skönt att sluta tidigt då.

14.42
Dagen började gå sakta. Hade jobbat undan fort så hade bara frontingen kvar.

14.57
"Nej, nu går jag hem."

15.01
Stämplade ut.

15.10
Betalade mina varor jag handlat.

15.40
Låste upp dörren och sa hej till Elisa.

16.00
Gick ut och mötte mamma snabbt.

16.30---->
Har varit bänkad i soffan och är trött.
Har även plockat iordning julsakerna som jag här någon dag ska slänga upp :)

Emelie.

15/11

En minut.

Ta dig en minut och fundera över hur du mår.
60 sekunder att bara släppa allt, stänga av alla ljud och gå in i dig själv.
En minut kan kännas så oerhört lång.
Men vart du än är, vad du än gör så är en minut alltid lika lång.
En minut är lika lång både för mig som för dig.
Fast vi kanske ser helt olika på den.
Men att offra en minut om dagen för att vara tyst och blunda och stänga av alla ljud, det är inte mycket begärt.
En endaste minut kan förändra en hel människas liv.
En simpel minut kan tvinga fram känslor man inte trodde fanns.
En minut kan göra mer än man ibland tror.

Emelie.

14/11

Fullsatt mottagning & behov av datainlämning.

Jess, mina p-piller är strax slut så efter många om och men släpade jag bort mig själv till ungdomsmottagningen vid en sisådär kvart i tre.. över fullt.. alltså vi snackar överfullt.. orkade inte räkna men kanske över 15 pers typ.. jag la ner det och gick hem igen.. hade jag inte jobbat idag så hade jag kanske utsatt mig för den väntan, men har inte tid med det och hatar att känna mig stressad. Får helt enkelt boka tid någon dag istället.

Och så måste jag verkligen lämna in min dator nu.. har dragit ut på det i ett halvår och garantin går ut om 3 veckor typ.. shit.. men först måste jag lägga över allt på en extern hårddisk.. sen skriva ner allt på en lapp som är fel på den.. och sen åka till karlstad med skiten. jaja, hatar måsten medn det måste tyvärr göras..

Emelie.

13/11 - del 3

Kallt om händerna, inlägget får bli kort.

Sjukt bra dag idag. Brukar gråta varje tisdag, tisdagar är riktiga skitdagar i mina ögon.
Men dagen idag har vänt den trenden.
Fick som ni redan vet en större tjänst på jobbet.
Resa till Stockholm med Gustafsson blev bokad och klar.
Jag har inte ätit en enda godisbit på hela dagen.
Jag tog en halvlångpromenad imorse.
Jag har ingen disk.
Kanske har fixat en bra grej åt två av mina vänner.
Fick arbeta lite extra timmar.
Bra folk på jobbet och dagen gick super-snabbt.
Kissen min är underbar!

Nu ska jag borsta tänderna och sova. Godnatt.

Emelie.

13/11 - del 2

Kom på en till sak..

Jag är så lycklig så jag nästan gråter nu när jag kom på detta... Jag vet att Anna öppnar på tisdagar, och torsdagar vet jag inte riktigt hur hon jobbar.. men fattar ni att JAG KAN BÖRJA MED HANDBOLLEN IGEN !!!!! :D
Hoppas bara dom vill ha mig tillbaka.

Emelie.

13/11

Promenad och glatt besked.

Vaknade och kände mig tjock, drog på promenadskorna och gick ut, riktigt kallt men det var skönt. I slutet av promenaden ringde mobilen och det va chefen. Frågade om jag kunde börja 14 ist för 17.30 idag och givetvis sa jag ja, alla pengar är bra pengar.
"Sen så va det en sak till. Vill du ha Annas schema när hon slutar?
Det är 30 timmar i veckan."
Skämtar du tänkte jag! .. jag hade kanske räknat lite med att få några extra timmar när hon slutade men HELA freakin' schemat! :) Jag tackade naturligtvis ja och hon försäkrade sig om att allt kändes okej för mig. Vad tror hon? haha .. nej då.. tack Lisa, you made my day ! :)
Så nu e har jag alltså en 75% tjänst from v 50 .. känns bra bra. Kommer även få lära mig öppning då vilket betyder att jag lär mig ytterligare en bra sak på jobbet.

Nej.. diska, duscha, laga mat, åka till jobbet.
Trenden med skitdagar på tisdagar verkar ha vänt :)

Emelie.

12/11 - del 3

Folk med fel uppfattning.

Verkar finnas precis överallt. Men som inbiten Kristinehamnare så har man lärt sig att leva med det.

Idag har varit en riktigt bra dag. Vaknade och kändes som klockan va astidigt men hon va fan halv tio.. fia och poole tyckte jag såg riktigt trött ut och jag kände mig dyng sliten. men efter lite frulle och morgon mys så va jag igång. jag och jimmy tog en biltur innan vi drog oss till nöjes och käka buffé... otroligt vad god mat dom har där. Vi var duktiga och rörde inte glassbuffén som ingår utan tog oss bara kaffe efter maten, sen hoppade jag på bussen och åkte hem. Har myst med kissen hela dagen, hon e så mysig. Och nu ska jag borsta tänderna och gå och lägga mig i sängen och titta på tv. Jag verkligen älskar hösten och mörkret och tystnaden.. snart är det jul :D


Tittar på Boston Tea Party... fan va känd hon har blivit Eva Nazemson (hon som spydde i direktsändning)... Kul att va känd för en sån sak liksom... haha, men hon verkar trivas me det :) har sett henne i tre olika program denna vecka.. vissa har tur.... hahaha

Emelie.




12/11 - del 2

Avbokning & sthlm-weekend.

Var tvungen att boka av SPA helgen med Emma, jag hade nämligen inte haft en tanke på att människor är galna i våran affär veckan innan jul... så jag fick inte ta ledigt.. men men..

Fick ett as bra tips av mamma med ett erbjudande att åka till nästintill valfritt hotell i hela norden två nätter två personer för ganska billig peng.. så jag och gustavsson sticker förmodligen till Globen Hotel nästa helg. Vi båda måste få ledigt fredan bara så ska det nog gå bra. Jag hoppas verkligen dom på maxi kan vara lite schyssta.. har funderat på det där lite.. Om jag säger att jag vill ta en semester dag, kan dom säga emot mig då? Jag är ute i god tid. Jag har väl min rätt att få ledigt? Om du vet något om detta får du gärna kommentera. Nån utav alla er läsare borde väl ha koll på sånt ;) *host* Tirre *host* haha..

Tänk en helg i sthlm.. från fredag till söndag.. ingen stress-shopping utan bara gå runt och kika och mysa och prata och röka och titta på vattnet och andas frisk luft.. för att sedan gå till det fina hotellet och dricka en vinare på rummet och busknacka på alla dörrar och lyssna på bra musik och ha det trevligt.
Herregud va jag hoppa !!

12/11

Maskrosbarn.

"Ett maskrosbarn är när man växt upp i trasiga familjeförhållanden men ändå lyckats i livet.
När inte hoppet gav sig av.
När människan orkade sig igenom dom svåraste åren och gjorde något bra utav livet.
Dom som råkade komma på rätt väg i rätt tid."


Jag kommer aldrig stå här ensam. Jag kommer aldrig gå igenom livet helt själv.
Jag kommer alltid klara mig. Jag kommer alltid ha er vid min sida.
Stor kärlek.
Stor respekt.

Emelie.

11/11 - del 3

Gäst i en gästsäng i ett gästrum.

"Jag tycker om det här jag."
"Vaddå menar du?"
"Jamen när du är här, och vi sitter såhär."
Brorsan tycker om när lillasyster knör ner sig i soffan mellan han och fisen.
Tack kära ni för en hel mysig kväll. Vi har ätit enkelt och gott, tittat på kort, läst resedagböcker, skrattat, ätit lite godis, tittat på lite mer kort.. och PANG sa det så var klockan halv tolv.
Fick även en hel del planer.. En som är totalt bestämd är att jag & Jimmy drar utomlands i maj. Har lovat nu att jag ska spara en tusenlapp i månaden så sticker vi. Så ja, pluggandet får nog vänta ett år.. Nu vill semlan tjäna pengar och göra lite roligt först. :)

Vill ni höra nåt sjukt? Jag saknar min katt. Känns skitknäppt att ligga i sängen med datorn i knät utan att hon ligger på bröstet eller armen. tycker verkligen om henne. Godnatt Elisa.

Nu ska jag sova lite.. Känns som det är bättre värme här en sist, känns bra :)

"Vi tog en till chilibaj innan fruckan." .. hahaha.

Emelie.

11/11 - del 2

Gästbloggare: Elisa.

Idag vaknade jag ganska tidigt och låg och mös med Emelie i sängen, riktigt skönt var det. Sen gick vi upp och jag skrek åt henne att hon borde ge mig mat så till slut fick hon ta tag i saken och ge mig det, då fick jag en överaskning! :) Hon hade köpt en ny matskål och vattenskål åt mig. Dagen började bra. Sen efter några timmar med bus och mys så tog hon fram det där vita konstiga som hon binder in mig i, har hört henne säga "sele".. Sen började hon klä på sig jackan och jag bara "what?" .. Hon tog med mig ut! Kändes helknäppt. Kallt som hundingen va det. Jag la mig på trottoaren och vägrade röra mig, då kom det en snäll tant och klappade mig, jag mådde väl lite bättre men nu fick faktist Emelie bära mig. Så det gjorde hon och vi satte oss vid en bänk vid vattnet där det var massa fåglar :) Men jag var fortfarande lite skärrad att jag fått gå utanför dörren så jag satte mig och bara väntade på att sluta frysa.. Efter några minuter gav jag upp och började utforska bänkarna och kolla på hur många olika sätt man kunde trassla in sig, det var jätte kul! :)
Idag har jag sett:
-två hundar på nära håll
-en tant & en gubbe som stod och tittade på mig jättelänge
-en gubbe dricka ren sprit vid en bänk
-massa bilar
-massa fåglar
-och en hel del löv.

Sen tog hon med mig hem igen, så nu tänker jag sitta och tvätta mig tills jag är renare än gotland !
Ojojoj, händelserik dag idag verkligen, efter tvättningen blir det sova. Kolla bilderna ;)

                             



Elisa.

11/11

Mittinatta.

Två saker ska sägas.. kanske tre...

?Utan mina bröder vore jag ingenting., allt jag vet om livet har dom lärt mig och tagit mig igenom. Inget band kan knytas starkare än genom årens svåra stunder.

"Jimpan säger:

love u...pusss"


?Kvällen ikväll var underbar.. att man kan gilla sina arbetskamrater så mycket utanför jobbet är ett under.


Tredje saken minns jag inte och det stör  mig nåt grymt, jag visste den ju när jag började skriva.
ja just de !!

?Om 4 år föder jag barn just nu... hon ska få personnummer 111111 :D



Emelie.


8/11

Helt jävla sjukt.

"Emelie, jag har kommit på vad du ska bli..... Ingenjör."
Vi spånade vidare och ja, nu är anmälan ivägskickad.. Helt jävla sjukt vilken känsla det var att se sitt personnummer tillsammans med en universitetsanmälan... Kommer jag in på antagningsdag 1 så kör jag.. Vilket vore väldigt otroligt då min ansökan är en månad för sen och jag är tjej och ja.. Varför skulle jag inte komma in?
Jag slåss ju bara mot snillen som säkerligen har mvg i både matte och fysik.. Men vafan? Ett vg i matte c borde man väl komma en bit på iaf? ..

Jaja, känslan var helt sjukt iallafall.. Allt bara släppte och här ligger jag och ler :)
Kanske är precis detta jag behöver... 3 ½ års fattighet och en säker framtid.

Tack emma, som jag skrivit många gånger förr.. Du e fan bäst. Vet inte vad jag skulle göra utan dig.
Du är familj för mig.



Idag har sammanfattningsvis varit en riktigt bra dag.. Efter två dagar gömd bakom tårar så har det släppt.. Eller inte släppt men nu kan jag iallafall vara "mig själv" igen.. Vad nu det betyder.. Jaja, jobbet är terapi för mig.
Imorn ska jag ut på promenad, sen jobba 17-22 .. Sen kolla idol, sova.. lördag städa.. dra till ikea med emma.. hem göra mig iordning, maxitjejer kommer.. vin.. mys :) ... söndag.. bakfull... kolla på tv.. åka till karlstad och sova hos brorsan.. härligt.. och måndag är ledig dag.. kan det bli bättre?

Nej tack, jag klarar mig.

Emelie.

7/11 - del 2

Källarn.

Vet inte vart jag ska börja.. skulle gå ner i källarn och leta efter nånting, råkade titta i ett gammalt anteckningsblock. Gamla sms från 3-4 år tillbaka... bara kände hur tårarna rann... kollade igenom fotoalbumet... saknaden av dom alla växte... vad mycket människor man har stått SÅ nära som man nu inte ens ägnar en blick åt på stadens gator. Jag mår så illa.
Hittade ett till block kluddat med sms.. alla gulliga sms som man nu förstår bara var lögn, bara påhitt för att jag skulle bli lurad. Jag tycker så jävla synd om mig själv som gått igenom allt som jag läst idag. Vem var den tjejen? Vart fick hon den kraften ifrån? Vad gav henne styrka att kliva ur sängen på mornarna?
Sakerna jag läser i dom där böckerna är så mörka så jag satt där helt stum och bara grät.
Jag vet inte vad som händer med mig just nu, jag vill bara att allt ska vara som vanligt. När kommer allt bli så? När kommer jag förstå vad jag ska göra för att bli en av alla andra?
Jag är rädd för att vara ledsen. jag är rädd för vad dom runt omkring mig tycker om mig när jag är ledsen. Jag är så oerhört rädd att mista något som kanske är min räddning. Jag borde inte ens skriva allt det här för att jag är så rädd. Men jag vet inte vart eller till vem jag ska vända mig. Jag måste få uttrycka mig. Jag orkar inte prata med någon för då får jag ändå inte fram det jag vill. Jag vet ju inte ens vad det är jag vill. Jag fattar ingenting, jag är bara så ledsen. Om jag bara visste vad jag kunde göra för att få bort känslan skulle jag göra det.
Har varit ledig en dag och saknar jobbet som om jag inte varit där på flera veckor..
Jag vill bli stark igen. Vet bara inte vart jag ska söka efter styrkan?


Hjälp.

Emelie.

7/11

39. SKULLE DU SÄGA SJÄLV ATT DU ÄR LYCKLIG?
Varför inte? Bra jobb, bra lägenhet, bra kompisar.

6/11 - del 2

Tisdag.

Dagen idag blev en tuff dag. Kom till jobbet och samtalade lite med min underbara ekonomichef.. hon såg att något inte stämde med mig och frågade hur jag mådde, då brast det... grät och grät.. gick ner och började jobba, var tårögd hela tiden. pratade med vicky, grät.. gick ut och tog några kunder.. pratade med maria, grät.. gick ut och drog lite korgar.. anki bad mig komma in på kontoret och jag bara grät... vet inte vad som hänt med mig idag.. har gråtit flera timmar.. varför? Om jag bara visste varför.
Har varvat ner nu iallafall och är nu bara väldigt trött och sliten i huvudet. Får se vart morgondagen tar mig, förhoppningsvis vaknar jag och mår super bra och har släppt det.. eller så får jag helt enkelt vara hemma från jobbet och fortsätta fundera vad som står fel till.

Men som jag sagt säkert 100 gånger idag, jag mår verkligen skitbra just nu. Livet är på topp och jag har ingen aning om varför jag gråtit. Så jag söker inget medlidande eller något sådant för det kan jag få från 72 andra håll. Jag vill bara att ni ska veta att jag gråtit helt utan anledning, och hade det varit något som verkligen tyngt mig så skulle jag självklart berätta det för mina vänner. Men jag mår verkligen bra. Jag gör det.
OCH jag äter ordentligt.

Ska bli riktigt skönt att åka på spa med emma i december, det kommer välbehövligt och vi kommer ha det så skönt.

Gustavsson, det går bra nu.

Emelie.


6/11

Trying so hard..

But I just keep falling apart... fattar inte varför?  Har absolut ingenting att klaga på men ändå säger kroppen ifrån på dom mest befängda sätt.. Svimmade imorse.. Det var många år sedan nu. Mådde så oerhört kasst och hade bara velat ha mamma i närheten. Förstår inte varför det hände? Fan.

Jobb snart...

Emelie.

5/11

Suddenly Monday appears again..

Underbart...
Ska strax göra mig iordning för jobb som vanligt.. sen blir det att jobba några timmar sen är det möte och ikväll kommer förmodligen Gustavsson hit och kollar en film och hänger lite med mig. Trevligt :)
Igår fick jag mitt USB-minne så jag provade om det funkade att lägga in en film och sen sätta in den i DVDn, det funkade skitbra. så jag är sjukt nöjd !
Hela veckan är typ planerad redan.. jobbar ju som vanligt alla kvällar.. på lördag ska jag nog ha vinkväll här hos mig med maxi-tjejerna.. sen på söndag ska jag över till karlstad och sova hos jimpan & fisen :)
förmodar att det kommer innebära, tacos,film & en jävla massa godis. hehe mysigt.

Nej, nu blire duschen.

Det går bra nu Johansson;)

Emelie.

3/11

Jag tar ett djupt andetag och frågar mig själv.

Jag frågar mig själv, hur mycket får pengar vara värt?
Att jobba så man inte orkar engagera sig i sina vänner.
Att slita så man sitter tyst och trött med lyckliga människor runt omkring sig.
Jag frågar mig, är jag värd det jag har?
Att få sitta och bara njuta i värmen och le över livet.
Att signalen ljuder och det är någon underbar människa på andra sidan tråden.
Jag frågar mig, när ska allt falla på plats?
Att en dag sätta sig i soffan och känna att man har landat.
Att kunna andas när och hur jag vill.
Att le och mena det ända in i själen.
Att äta utan skuldkänslor.
Att släppa taget och flyta med så som ni andra gör.
Jag frågar mig, vad är vänskap?


Emelie.

1/11 - del 2

Mamma.

Nu kommer det.. inlägget som jag vetat skulle komma. Min kärlek till min mor. Jag vet att många säger såhär men jag vet ärligt talat inte vad jag skulle göra utan henne. Mer fantastisk människa får man leta och söka efter igenom decennier & milennier. Hon finns alltid där. Händer något mig så är det henne jag ringer för då vet jag att det löser sig. Hon är verkligen helt otrolig. Att hon orkar ta hand om oss alla hela tiden är häftigt.

Ordet älska finner inte sin rätta mening. Här letar vi efter ord som avguda, omtanke, kärlek, familj.

Jag vill bara tacka henne för allt hon har gjort i hela mitt liv. Allt jag inte ska uppleva som hon hållit mig ifrån, och allt jag velat göra har jag fått gå igenom med hennes stöd i ryggen. Utan henne skulle jag falla som ett korthus.
Det finns en låt.
Från min favoritgrupp till min favoritmänniska.


Backstreet Boys - The Perfect Fan.

It takes a lot to know what is love
It's not the big thing but the little things
That can mean enough
A lot of players to get me through
There is never a day that passes by
I don't think of you
You were always there for me
Pushing me and guiding me
Always to succeed


You showed me
When i was young just how to grow
You showed me everything that i should know
You showed me just how to walk without your hands
'Cause mom you always were the perfect fan


God has been so good
With blessing me with the family
Who did all they could
And I've had many years of Grace
And it flatters me when i see a smile on your face
I wanna thank you for what you've done
In hopes I can give back to you
And be the perfect son

1/11

GLAD !!!

Sammanfattning av min första november dag:
- Billig och mycket shopping
- Nytt hemmabio (som är underbart bra! )
- Härlig dag i karlstad
- Trevlig Telia-tant
- Ska på SPA i december med Emma.

Kan inte säga annat än att jag är jävligt lycklig för tillfället.
Men nu ska jag in och använda tandtråd, borsta tänderna och skölja med flour. Mina tänder ska bli starka och bra en dag.

Emelie.