29/6 - del2

 Rage Against The Machine vs. The Germans.

Tänk er en stor utomhus arena i Tyskland, hmm hur många personer kan det ha varit där, 50 000?... Iallafall, RATM ska ha sin konsert och tyskarna har förmodligen laddat hela dagen, dom flesta säkert hela månaden innan. Med publikens jubel entrar dom scenen och börjar hålla vänster handen över bröstet och göra zieg heil (stavning?) tecknet och skrika "ZIEG HEIL! ZIEG HEIL! ZIEG HEIL!" ... Publiken hakar naturligtvis på och alla står med nävarna mot luften och gormar "ZIEG HEIL! ZIEG HEIL!"... Tyskarna tycker förmodligen det här är bland det mäktigaste dom varit med om ... Då slutar helt plötsligt RATM att skrika och tar ner sina händer. Sångarens ord lyder såhär: -"You fuckin' Germans never learn." Och så går dom av scenen.... Utan att spela en endaste låt eller säga något mer.

Vilket jävla bra budskap.

Måste bara tillägga att jag förstår mycket väl att inte alla tyskar är nazister eller rasister, men om man kan få runt 70-90% utav en publik på 50 000 personer att göra detta så kanske ni förstår att jag ville dela med mig av historien. I don't judge people after anything but their personality!

Emelie.

29/6

En längtan och Stockholmsweekend.

sitter här och längtar efter en massa saker, jag önskar att jag inte gjorde det utan att jag bara spelade med för tillfället för det är sista semester veckan nu.. Men det finns ju så mycket att drömma sig bort om.. Snart heter jag Nyberg, jag vet att jag pratar en hel del om det men det känns så himla konstigt. Jag har ju alltid hetat samma sak men nu ska jag bli en helt annan person. Min mamma bytte till Nyberg i förrgår iochmed bröllopet och det känns konstigt att hon heter Marie Nyberg nu... Hur konstigt kommer det då inte bli när jag kommer heta Emelie Nyberg?... Jaja, det är ju bara ett namn, men jag tror ett namn säger mycket om vem du är. Sen har vi även andra saker att se fram emot, på lördag kommer en hel del tjejer hem till mig för att festa.. Har inte riktigt sådär jätte stor koll på vilka vi blir, men jag har en känsla utav att det kommer bli dom bästa! ;) Om två månader har jag förhoppnigsvis varit iväg på första utlandsresan... Känns som den aldrig kommer bli av faktist om jag ska va ärlig... Usch, kommer va så jääävla hyper! 

Stockholm då... skittrevligt.. Fredagen har jag väl redan skrivit om va? Iallafall, mamma & mojje gifte sig i sviten.. jätte fint va det där... enkelt och snabb vigsel, det viktigaste liksom. Sen skålade vi i champagne och på kvällen käkade vi god mat på restaurangen.. Supermysigt, jag offrade mig att gå upp med barna vid typ halv tio när dom började bli trötta... Kände att man kunde va lite schysst, även fast jag fyllde år och grejer. 
Sen va det lördag och började naturligtvis dagen med en sjuuukt god hotellfrukost, mmmmm... Vi åkte in till gamla stan och jag,mamma,mormor,rebecca & fredric gick på slottet.. Vi kollade skattkammarn, alla festvåningar och allt annat man kan göra där... Det låtar jävligt turistiskt och tråkigt men ska jag va ärlig så va det faktist lite kul att se. Men jag va nog mest med för att se hur kul det va för dom andra, dom verkade njuta med av det än jag. Och det är kul att se andra människor glada. Efter några timmars vandring i trappor och på stengolv mötte vi upp dom andra (morfar,mojje,jimmy&fia) för att äta lunch. Hittade ett jätte mysigt ställe vid stortorget ungefär, ett gammalt medeltida fängelse dom byggt om.. mysigt.. Efter många om och men efter maten tog vi färjan över till djurgårn.. Några ville till gröna lund, några till skansen och endel ville tillbaka till hotellet... det slutade med att alla gick på gröna lund... barna började åka karusell och jag, mojje och mormor gick för att ta ut pengar.. då såg jag att Gry Forsell stod på stora scen och jag började förstå att dom körde gen.rep. för Sommarkrysset.. jag och mojje kollad epå alla artister, fia dök upp sen också.. det va robert wells, arash, sonja alden, Marie Picasso och hammerfall... När marie sjöng så rös fia ända upp i kinderna, det såg jätte konstigt ut :) Sen stack jag och fia iväg och åkte massa karuseller, det va roligt men inte ens i närheten va Liseberg!! När klockan närmade sig nio började alla bli riktigt slitna och vi åkte tillbaka till hotellet... Det blev en ganska tidig kväll, jag tror jag gick in på mitt rum runt tolv.. somnade som en stock.. gött. Så det är våran sthlmsresa det, mysigt, enkelt och lätt. tack alla som va med för en bra helg.  

Nu ska jag slappa.

Haha, turistas!



Marie Picasso, grym!



Emelie.

27/6

På rum 681 - Globe Hotel Stockholm.

Nu ligger jag här efter en trång bilfärd, eller ja, trång och trång.. vi åkte en ny BMW så det kändes rätt okej, men hade kunnat va skönt med benplats ;) Nu är vi iallafall framme, incheckade och nyshoppade från systemet...Livet känns helt okej ... Kommer in bilder från vad jag gör just nu imorn.. Haha, måste bara berätta en sak... Det första sm hände i mitt rum va att spolningen på min toalett inte fungerade,,, men lite panik i halsgropen att behöva ringa den halvsnygga grabben i Entrén spolade jag som en galning och gick runt och svor för mig själv.. men till slut klickade den till och fungerade, pjuh :) Jaja.. nu ska jag strax in i duschen och göra mig iordning, om en timme ska jag möta familjen och klockan fem gifter dom sig... Nu är det dags...

ANNIE!!
Här är din Kom-Ihåg-Lista som jag inte hann skriva imorse....
"Hej gumman.
Torrfodret står längst ner i skafferiet.
Kattbajset kan du bara spola ner i toaletten.
Snälla! Ta med tårtan hem till dig och Thomas och ät upp den, vore jätte snällt ;)
Nyckeln ligger under dörrmattan utanför min dörr... ( haha, så rolig jag är )
Tack för att hjälp gullet, syns till veckan.
Hälsa fabbe! (och sessan..)
Puss & kram"




Känns inte som att jag fyller år idag, men tack mina underbara vänner för alla sms och mejl osv... Kan man ha det bättre?




Emelie.

26/6 - del3

"Fyfan vad full jag va."

Kristin tycker att jag säger så ofta? Va? Jag?! HA HA !! Åh, vilken fjortisgrej jag gjorde nu... jag bjuder på den.. hehe.


Ska bjuda på nåt mer... En liten snitsig dikt som jag fick av Emelie idag på ett kuvert...
Spara detta till en lämplig dag
Då du har tid att ta emot allt välbehag
Var snäll mot dig själv & slappna av
Låt den som jobbar vara din slav

Du kommer att somna på britsen
Men det kanske är vitsen
Men blir så trött i kroppen
Men sedan ovanligt pigg i knoppen
Du får ligga en stund & njuta på magen
Sen är du rörlig, mjuk & smidig hela dagen.

Efter detta kan du själv få öva
Knåda och pilla på Rebbe & Röva!

Har jag the cutest friends ever or what?? Äntlige ska jag få gå på massage!! :) TACK.

Och tack annie för den jääääätteeeee fina blomman och krukan, och tack madde, kristin & lina för att ni delade med er av dyrbar tid.. nästa helg blire feeeeeest !! :)
Nu ska jag sova så jag e tokladdad imorn, mamma ska bli en Nyberg..!

Emelie.

26/6 - del2

Är egentligen alldeles för trött för att skriva..

Orkar knappt hålla ögonen öppna, men försöker ändå.. had ejätte mycket jag ville skriva om nyss men har glömt vad de va... iallafall....

jag fyller 21 år om 3 timmar, det känns inte alls kul. Mitt drömår har alltid varit året då jag skulle va 20.. givetvis har året varit ett bra år... men jag vill va kvar här i 20 träsket lite till, jag vill inte riktigt lämna det livet än. för det är verkligen så det känns... att börja på nåt nytt... lägg då till att jag ska byta namn också.. kommer bli jätte konstigt,.. Emelie Johansson 20 år ... blir helt plötsligt Emelie Nyberg 21 år.... vem e hon? Hur ska jag kunna lära känna henne över en dag sådär? Riktigt märkligt kommer det bli iallafall... men men, vi tar det då...

ajusst det, fick en chock va mitt lönebesked idag... har aldrig fått så mycket pengar förut.. jag vet att det är fult att prata om pengar men varför är det de egentligen? jag e fan stolt att jag slet arslet av mig i maj så jag är värd det här... sjuuuukt gött... ska fan shoppa lossa i helgen... oh yes I willl :) :)

Nu ska jag lägga iordning det sista och göra mig iordning för färd tidigt imorn... gud så tråkigt att åka bil, jag får inte glömma lite böcker!!! Och musik, gå in i min egna lilla värld.. gött..

Ha en bra helg.. ni får säkert nån update för jag tar med mig datorn... kan nog bli rätt tråkigt på ett eget hotellrum annars... inte för att jag tror tiden kommer spenderas där så mycket iofs men det är bra att va förberedd :)

Emelie.

26/6

Kul kväll igår!!

Igår började jag dagen med att städa badrummet, riktigt ordentlig röjare.. blev gnistrande! Sen grejade jag lite mer innan jag gick ut för att leta frisör,,. det slutade med att jag satte mig på 100klippet som cissi och dom startat för jag kände att de va bara topparna som skulle tas ändå och dom e ju duktiga... hade inte haft en tanke på att de va löningsonsdag så efter en timmes väntetid va ja rätt uttråkad, men då va de iaf min tur... kan sammanfatta den nya frisyren med att jag gick och klippte rätt den lite.. känner idag när jag ser bilder från igår att den inte va så speciellt snygg ens efter rättklippningen... jaja, de e bara hår :) Sen iallafall så va jag hos annie på eftermiddan, träffde valpen.. åh så söt.
Sen gjorde jag mig iordning och ringde linda, vi möttes vid sju och gick upp till knethan.. drack vin och skrattade... aha jag måste berätta nåt konstigt roligt!! Ja och linda umgicks när jag typ gick i sjuan och har inte hängt nåt alls sen dess.. så igår skulle ja försöka få tag på henne men hade inget nr så ja skrev på facebook att hon skulle ringa mig... för skojs skull så tittade jag i min telefonbok på mobilen om jag mot förmodan skulle ha hennes nummer, men vad tror ni jag hittade där?? Linda Ruuuuud... haha.. helt sjukt !!! Men de va ju bra för då fick jag tag på henne och vi hade riktigt kul igår.. mycket vin och skratt... magnus betnér va en besvikelse... inte speciellt bra alls faktist... drog skämt man inte fattade typ.. däremot hans warmup Fredrik va skitbra! Bilder kommer läggas upp på facebook senare idag eller i helgen.. tar faktist med mig datorn till sthlm, kan va gött att ha på kvällarna eftersom jag bor själv i ett hotellrum, kanske är dags att börja tänka på att skaffa förhållande? Njaa, jag vettefan det jag... hehe.. 

Haha hade sagt en rolig grej till grannen igår också.. när jag kom hem från annie så va henkes dörr öppen så jag gick in, då stod han och chrille och skruvade ihop en säng (note: för några dagar sen frågade jag henke om han ahde en slagborr och han lovade att borra håll i min vägg åt mig).,.. iallafall, så säger jag såhär "När kommer du in och borrar lite hos mig då?"... jag fattade inte ens då vad jag hade sagt.. men detta påminde dom mig om på mastet senare under kvällen och vi skrattade gott åt det.. haha vilken groda va!

Idag är en jävla styrar dag, hatar sånna... måste packaaaa.. nån som vill tjäna en hundring? kom hit och packa då... fyfan va tråkigt... sen ska jag handla, det är ju rätt trevligt iofs... och sen ska jag slänga ihop en jordgubbstårta för under förkvällen sen så kommer det lite tjejer, nån sådär vid fem, nån vid sex och resten vid sju... så blir det tårta och mys... nästan alla mina polare har ju åkt till gbg så det blir väl bara hälften eller så... blir nog trevligt... 

nej ni, nu ska jag börja styra... usch ! ( den grejen emma skrivit om i sin blogg kommer som småningom, håll tillgodo! :)
ha det så bra... 


supa+röka.



Bakom mig har vi över 200 pers som ser detta, han avbryter mitt i ett skämt för att posa. Haha.



Såhär intresserad va jag av Magnus, suck.



Emelie.


23/6 - del2

Lite tankar..

Idag har varit en rätt slapp dag hittils.. eller ja, jag har tvättat tre maskiner med kläder, dammtorkat alla hyllor, plockat iordning i lite skåp, diskat kattskål osv.. lite småplock helt enkelt.. och då kommer endel tankar... Hur ser livet ut om fem år? Kommer jag någonsin finna min soulmate? Finns det ens en sån? Hur blir livet i höst när skolan börjar? Kommer jag ens in? Blir jag kvar i Kristinehamn? Får jag den fina framtid jag föreställt mig? Kommer Du alltid finnas vid min sida? Kommer jag tappa kontakten med mina vänner? Vilka kommer stanna kvar? Som ni förstår är det mycket frågor som kommer upp när man använder dammtrasan...

James Blunt är på tvn nu.. Han är sjukt duktig, trodde aldrig jag skulle gilla han så mycket som jag gör. Konserten skulle mest bara bli en kul grej till min bror, och så blev vi frälsta istället. Något speciellt hände den kvällen. Fingret kan inte sättas på vad som hände men när man hör James' låtar nu så är det en konstig känsla i hela kroppen, man vet inte om man ska skratta eller gråta för det är så mycket känslor. Mycket känslor och utmaningar som har utspelats genom åren. Jag kan än idag inte förstå att jag, Magnus & Jimmy lyckats så bra. Jag är så stolt över dom. Igår förresten så sa Henke en så himla gullig sak.. Ungefär såhär.. "jag e fan lite arg på jimmy.. Han fattar ju inte vad bra på fotboll han är, och så bara la han av. varför gjorde han det? Han hade kunnat slippa jobba resten av livet om han bara satsat lite..." .. Jag blev så stolt och glad när han sa det. Man vet ju att man själv alltid tyckt att han varit duktig och att mamma tjatat om det, men när någon annan kille som inte är direkt jimmys polare och sådär säger sånt så blir det en annan grej utav det. Kul att höra!

Vad söt han är James Blunt.. En sån skulle man ha, en lite småskäggig rufsig kille som är grym på gitarr/piano och har en skön balladröst.. Vart är du ?

Jag kom på typ igår att jag faktist fyller år på fredag.. Det känns inte som det eftersom jag ska till Stockholm och göra massa annat då, är ju inte direkt så att jag kommer bli firad, känns lite konstigt att inte bli firad på sin födelsedag faktist. Men tjejer, nästa helg (den 5e juli) smäller det!! Funderar på om jag ska ha lite tårtkalas för mina vänner på torsdag.. det kan man ju faktist ha, man behöver ju inte supa jämt det är nåt.. Japp så får det nog bli, jordgubsstårta hos mig klockan 16 på torsdag.. Låter det som en bra idé? Någon som är sugen? Nej gud nej, ni kanske inte gillar tårta? (HA HA)
Men iallafall.. inget ordentligt firande förrän nästa helg, och blir det även "slut-på-semester-fylla"... usch... jaja, två veckor kvar... jag ska njuuuta.

Nu ska jag plocka det sista, ta en dusch, göra mig iordning, gå till bussen, möta fia i karlstad, umgås med henne och sen sova kvar hos dom inatt.

Blondies...



Emelie.

23/6

Lika som bär.

Ibland när jag ser min lillasyster så brukar världen runt mig sluta snurra, jag blir förvånad över vad lik mig hon är. Det är ganska konstigt att vi kan vara exakta kopior med tanke på att vi bara är halvsyskon, men det känns ändå trevligt för det bevisar att jag tagit allt från min mamma. Om man tittar på den här bilden under, titta på näsan till exempel. Den ser exakt likadan ut på oss båda. Och så kollar man ögonen och mellanrummet mellan ögonen, ser ni någon skillnad? Munnen ska vi inte ens tala om.... Jag blir lite stolt när jag ser det här, en liten kopia utav mig. Det är nästan som att ha en tvilling fast det skiljer 13 år. Och inte nog med utseendet så är hon en ännu större kopia utav mig i humör, bestämdhet och allt annat det där som brukar skilja människor åt. Rebecca är jag.



Emelie.


22/6 - del3

Tack för helgen.

Har varit en hektisk helg för mej... eller nja, hektisk har den väl inte varit direkt men jag har inte varit hemma någonting typ.. Varje dag man vaknat har man gjort sig iordning och åkt direkt till mamma för att spendera tid ihop med familjen, det har varit mysigt! Mysigt och fest. Som det ska vara på midsommar. Magnus har varit hemma och vi har haft superkul tillsammans! Och igår hade emelie tjejkväll hemma hos sig så det va mycket skratt och en hel del drickande.. vi drog oss ner mot mastis och mötte jimmy och dom där.. haha faaaan vad vi härja!! Låt oss säga att kvällen slutade med att jimmy och emma hade en balettuppvisning för mig, jag skrattade verkligen så att tårarna rann. Det va så himla kul så jag vägrade ta kort för att jag inte ville dela den upplevelsen med någon. Tänk er Jimmy göra en piruett för att sen gå ner och niga och grejer.. haha.

Vaknade imorse med lite huvudvärk och sånt som hör till, mamma hämtade mig vid tolv eller så.. sen käkade vi lite hemma och sådär innan magus skulle åka tillbaka till oslo, efter vi hade skjutsat han till station tog vi oss en svänga på ica maxi. Blir lite trött på mig själv att jag blir så svartsjuk på barna. Men egentligen, är det så konstigt? Dom blir i princip överrösta med grejer, det har jag aldrig varit med om. Någon liten 7årig flicka inom mig vill också ha allt det där som dom har. Men jag vet att dom resurserna inte fanns när jag och mina bröder va små, det måste jag inse. Och självklart förstår jag det, det handlar inte om att jag skulle vilja ha grejer utav min mamma för det har jag pengar till själv. Men det handlar bara om att det är så himla orättvist hur olika uppväxter många har. Jag ska inte klaga, kärleksfullare mamma/bröder får man leta häcken av sig efter !! Det går inte att finns på vår jord kan jag säga. Ni som vet hur Magnus och Jimmy är mot mig förstår precis vad jag menar.

Jaja, sluttjatat om detta, sen släppte hon ialalfall av mig hem och de va tänkt att jag och Annie skulle gå på SATC på bio men båda va nog rätt slitna efter helgen så vi skulle ta det i veckan istället. Har bara slappat nu istället och va nyss inne i henkes nya lägenhet. Man blir lite avundsjuk att han orkar lägga ner så mycket tid på tapetsering osv, blir riktigt schysst.!

Nu ska jag däremot byta om till mysisar och kosa ner mig i soffan med täcke och allt, imorn börjar den riktiga semestern! Ha en trevlig kväll allihopa. :)

Emelie.

22/6 - del2

Trött på mig själv.

Har inte varit hemma på ett dygn... Skulle gå upp nu och dricke juice ur kylen, upptäcker en glipa vid frysen, tror ni inte att jag har ahft frysen öppen i över ett dygn eller? Tråkigt irriterande! Så nu är allt tinat i frysen.. Men det är ju fortfarande kallt och under kylskåpstemperatur, är det farligt att bara stänga dörren och låta allt frysas in igen då eller blr det dåligt då? Annars blir det till att laga en jävla massa mat och frysa in sen... hehe.. ååh, tröttsamt!

Emelie.

22/6

Ny STOR favorit!! :)



Denna kommer spelad många gånger i sommar!

Emelie.

19/6

Semestern är här,

Magnus är hemma, vinet står på kylning, regnet öser ner, Midsommarafton imorgon, sommaren kommer, jag ler, katten busar, har haft en trevlig kväll... Livet känns riktigt bra för tillfället, tror faktist inte jag kan klaga på nåt?

Godnatt.

Emelie.

18/6 - del3

Vi får se hur detta stämmer då..


1. sätt din musik på blanda

2. Klicka på nästa knappen efter varje fråga.

3. Använd sångtiteln som svar på frågan.

4. Fuska inte!

1. Hur mår du idag? -  Fooled myself
2. Kommer du komma långt i livet? - Bring The Noice
3. Hur ser dina vänner dig? - Sång Om Ingenting
4. Kommer du att gifta dig? - Show Me Heaven
5. Vad är ditt livs themesong? - Introduction
6.Vad är din livshistoria? -  La Bomba
7. Hur är jobbet för dig? - Där Jag Ville Vara
8. Hur kan du komma framåt i livet? - Jag Vill, Jag Vill, Jag Vill
9. Hur kommer imorgon vara? -  Snypah
10. Hur är dina vänner? - Unsuspecting Sunday Afternoon
11.Vad finns i lager för nästa vecka? - Pon De Replay
12. Vilken sång beskriver dig bäst? - Goodbye My Lover
13. Hur är det med ditt liv? - Handle Me
14. Vilken sång ska spelas på din begravning? - I Love Rock & Roll
15.Hur ser världen på dig? - Just Idag Är Jag Stark
16. Kommer du ha ett lyckligt liv? - Common Pleasure
17. Vad tycker dina vänner om dig? - Check On It
18. har du en djup och mörk hemlighet? - Tack För Alla Sånger
19.Hur kan du göra dig själv glad? - One In A Million      (Jag kanske ska nämna att det är en BSB låt? :) )
20. Vilken låt beskriver den du är attraherad av? - Florence Lämnar Freddie
21. Vad skulle du vilja säga till nästa generation? - My Cool
22. Vad är några tips till dig själv? - Jag Kommer Klara Mig
23. vad är din danssång? - How Many Mics


Stämde inte lika bra denna gång som det gjorde en annan gång jag gjorde den, men det är roligt ändå.

Emelie.

18/6 - del2

Äntligen städat!

Jag har äntligen tagit tag i mig själv och dammsugit och skurat, så nu är det hur rent som helst. Oftast när jag väl städar ordentligt så blir det bara att jag dammsuger för jag tycker det känns så onödigt att skura eftersom det liksom inte är kladdigt på golven.. Och så idag när jag kände att, nej nu kör jag ordentligt, så kom jag på att jag tror inte jag skurat sen jag skaffat katt? Jag kom på det när jag stängde in henne på toaletten så länge för att slippa tassavtryck på mitt nyskurade golv att jag aldrig gjort det förut. Det KAN ha hänt en gång förut, men det va nog typ i vintras isåfall.. Så med denna slutsats så kan jag till 100 % säga att det inte har varit såhär rent hemma hos mig sen i november!! Då kan ni ju förstå vad rent det är ;) haha.

Har även möblerat om i sovrummet idag. Kom på att man kanske kunde vända sängen (för er som aldrig sett mit sovrum kan jag förklara genom att säga att du kan gå in,vända,och gå ut.. det är riktigt litet) Jag har aldrig sett golvet sen jag flyttat in eftersom sängen upptagit hela rummet i princip, men så idag så vände jag sängen.. Nu kan jag till och med ha en matta i rummet!! Det är superstort!! :)

Nu ska jag plocka ordning det sista.. Vill ha ALLT undan innan semestern så jag slipper städa då.. smart va? :)
Sen kommer krissan hit vid tre för då ska jag bju på mat, och efter det blir det jobb.. missar matchen ikväll så ni får gärna uppdatera mig.

Två jobbdagar kvar till semester!

Still going strong!



Emelie.


18/6

Surrounded by beautiful friends.

Hade tänkt skriva ett ganska långt och innovativt inlägg men när jag äntligen kom in på sidan så började tröttheten göra sig påmind så jag vill bara säga att jag faktist har ett rätt bra liv och att jag har dom bästa vännerna man kan ha. Små saker som sägs och görs från dom som bara gör mig så glad. Ni är otroliga!

Emelie.


17/6

Glad.

Idag har jag bara en skön känsla i kroppen.. Fråga mig inte varför, den bara befinner sig där.. Känns skönt, verkligen! Började dagen med att klockan ringde 07.30.. neeeej, jag ville ju sova meeeer :( .. men men, upp och hoppa, iväg på jobb. Jobbade bara 08.30-12.30, handlade lite efter det och sen hem för att slänga i mig lite lunch.. Pratade med Mojje (min låtsaspappa) på msn och han skulle ner på stan med barna och undrade om jag ville med. Hade inga planer så jag hängde på. Kikade runt i lite affärer och sen satte vi oss i järnvägsparken och barnen lekte och härjade. Tre timmar gick fort. Konstigt egentligen vilken bra relation vi har fått under det här halvåret.. Skönt.

Sen gick jag hem till annie och vi hängde lite, hon skulle iväg nu och vinka hejdå till sin lillebror som skulle iväg på en resa.. Det påminde mig om när jag och mamma vinkade hejdå till magnus när han skulle till asien, usch, det vill jag inte göra igen! 30 mil till oslo räcker, han behöver väl för fan inte resa till andra sidan halvklotet i 5 månader?? hehe.. han kommer förresten hem på fredag om jag inte har sagt det? Kommer bli gött !

Nu ska jag greja lite, sen ska jag till annie och titta på film och mysa.. Trevligt.

Lag Ett = Bästa Laget!!




Emelie.


16/6

Could you be the reason why I'm losing control?

Jag skulle fan kunna betala mycket pengar för att få vara med om lördagen igen, varenda minut, varenda sekund va perfekt utav kvällen. Att man kan tycka om människor så mycket. Att dom kan göra en så himla glad. Det är fan svårt att smälta.

Idag då, har typ inte gjort ett skit på förmiddan, eller jo faktist endel, rensade ur mitt "sakskåp", bäddade rent sängen, plockade undan grejer som låg i princip ÖVERALLT, plocka ordning alla kläder och la i tvättkorgen och hängde in.. men jag slappade en hel del också :) Sen bar det av till jobbet vid fem för att jobba tre timmar, dom gick faktist fort idag. Börjar se slutet på denna vecka. Går på semester på torsdag, och då kommer magnus också, om han inte kommer fredan ist.. Det blir bra vilket som, känns kul att han e hemma oftare nuförtiden. Har jag berättat att jag, jimmy och magnus kanske ska till paris i slutet på sommarn.. J är ju skyldig mig en resa och så ville nog mangan hänga på, vore ju skitkul!

Nu ska jag byta om till mys kläder och lägga mig i sängen, imorn blir det jobba på förmiddan, slutar halv ett redan, sen vet jag faktist inte vad som händer.. Förslag ?

Haha, detta är bara början...



Emelie.


15/6

Maxi sommarfest!

Jag kommer int ekunna förklara för er ordentligt hur jag känner just nu. Men det är en otrolig glädje. Tänk er att alltid känna som en liten panik i kroppen (sådär som jag har kvar i mig).. Och så bygger ni upp en större panik inför stora fester för att du VET att du måste va där, och det är där paniken ligger. DU går och är orolig för att du ska få panik under festen, ja ni kanske börjar förstå vart jag vill komma. Så har iallafall jag gjort i flera dagar nu innan festen, men det märkliga är att hela dagen igår va en sån där dag när man aldrig mått bättre. Jag va avslappnad, glad, festsugen, allt bara va sådär tipp topp som det kan va bara ibland. Kom ut till festen runt 18, sist naturligtvis. hehe. Åh vi hade så himla kul !! Började med en tipspromenad med frågor om våran butik a.la. "Vilket påstående stämmer angående leksaksbilarna vid kassorna?" och "Hur många larmbågar finns det vid ingångarna?" ... Sånt där som vi ser varje dag men när man stod där så hade man fan ingen aning.. Iallafall.. det fortsatte med andra lekar som va sjukt roliga och mitt lag vann förstås varenda gren!!!! :) Inte så svårt när man har dom bästa med sig liksom.. När vi satt vid vårat bord kom vi underfund med att både jag, Hanna & kristin hade med oss en varsin bag in box utav samma sorts vin. Haha, såg rätt kul ut när vi ställde upp dom efter linjen på vårat bord. Kort kommer! Sen blev det käk , tack mästerkockarna Johan & Per. Riktigt gott. Nu orkar jag inte skriva så mycket mer men jag kanske ska nämna att JAG VANN tipspromenaden!! Då kan ni ju tänkare att mina motståndare va allt från livschef till handlare till avdelningschefer osv med folk som jobbat där i tiotals mer år än mig, så det kändes riktigt kul att ta den segern :) Vann en grill från Weber, verkar va rätt dyr så den ska ligga nerpackad tills jag bor på nåt bra ställe, fick även grillgrejer till den typ vante, förkläde, hmm vad va de mer? har inte tittat så noga faktist.. Vet ialalfall att det va ett retro salt/pepparkarset.. Ser ut som Heinz ketchupflaskor, skitcoola. Men nu ska jag sluta plöddra om mina nya fina grejer.. Ska kolla på videofilmen från igår, riktigt kul med videokamera, tur jag har emma i min närhet! :)

TACK ALLA UNDERBARA MAXIVÄNNER FÖR YTTERLIGARE EN LYCKAD FEST!

Emelie.

13/6

En känslosam dag.

Detta kommer bli ett kort inlägg för jag har nymålade naglar och jag vill inte att dom förstörs mer än nödvändigt inför imorn.

Började dagen med att gäspa efter ca 5-6 timmars sömn, dags att gå till jobbet igen! Ska inte klaga så mycket faktist för dagen på jobbet gick ganska fort ändå... Direkt hem vid tre och bytte om, mötte upp tjejerna på stan och gick hem till emelie. Efter en liten stund dök våran älskade student upp! Åh, så fin. Åh vi va så avundsjuka på henne. Mingel mingel, sen öppnade hon paket.. Hon blev riktigt nöjd över kortet jag gjort åt henne :) Sen hade hon fått något litet brev utav Lovisa.. Här brast det, hon började storgråta, vi grät också. Alla bara stog och grät. Min lilla vän, du lämnar oss om två dagar :( .. Men jag är glad för hennes skull, det är det här hon vill och hon vet att vi står bakom och stöttar henne. Bara hon inte glömmer oss! Ett stort grattis till min LORT iallafall, nu äntligen är det gjort !!!!!
Efter detta stack jag på fotboll med kristin, ölme hade derby.. Men det va lite småtråkigt tyckte hon så vi stack i halvlek.. tog några varv med bilen sen mötte jag upp sandra cae och emelie S för att gå upp en snabbis till lovisa.. när dom sen gick vidare till nästa fest gick jag hem. Mötte tre blåklädda grabbar vid porten och det blev en trång hissfärd hehe. Dom e roliga dom där alltså :) Jag gick in till mig, och sen dess har jag suttit här och varvat ner. Är lite ledsen för att man aldrig mer kommer ta studenten... men men, man har ju gjort det en gång iallafall! Om tre år blir det förhoppningsvis ett jävla kalas, examen-kalas !!! :)

Nej, nu ska jag i säng.. imorn blir det jobb, sen snabbt ombyte igen, maxi-sommar-fest på G!!!!

L,P&U.
Emelie.

12/6

Juni alltså..

Det går så himla fort nu. Sommaren har dragit igång med stormfart och det är nästan lite svårt att hinna med ibland, men det kommer :) Idag vaknade jag av ett samtal från jimmy att han och magnus (!!) skulle komma hit på en kaffe, riktigt trevligt att träffa störstebror. Det blev bara en timme, men ibland räcker det.. Bara att få kramas lite och säga hej är skönt. Han kommer igen nästa fredag så då blir det väl lite mer quality-time. Idag är exakt en vecka kvar till semester igen.. Jobbar alla dagar utom söndag.. lite tråkigt, men det är bara en vecka det handlar om. Sen är jag ledig 2 ½ vecka!! Sen jobbar jag 6½.. ledig en vecka (då kanske det blir en syskon-resa till paris).. och måndagen efter det börjar skolan (om jag kommer in, annars vettefan vart livet tar mig, oslo kanske??)

Nu ska jag prova outfit för imorn, lördagens är redan klar.. men morgondagens känns tveksam, blir det varmt eller kallt liksom? Efter klädprovning ska jag till banken och sen ska jag nog kila bort till emma en svänga och tjata lite.. Klarar inte att sitta hemma till halv sex när jag ska till jobbet, varför varför varför ska man börja SÅ sent?? 18-23.15 liksom.. onormalt.

Men men, jag har ett jobb, jag har ett liv, jag har vänner. Le och va glad ;)

Emelie.

11/6

Idag är en bra dag.

Har varit i Karlstad hela dagen med annie och shoppat... blev en hel del bra saker.. va till ikea en sväng, har bestämt mig nu att jag ska göra om i adrummet.. vet ungefär hur jag vill ha och det kommer nog bli toksnyggt! :)
Har varit en skön allt som allt.. frisk luft ute, trevligt sällskap och jag har mått bra hela dagen.

Har fått lite svårt att skriva blogg nu för tiden.. har lite bloggtorka.. men det kommer bli bättre, håll ut! :)
Nu ska jag packa upp massa grejer och ordna till lite här hemma.. orka...


Emelie.


9/6 - del3

2 år sen..

För exakt två år sen va ja sjuuukt full just nu. Studenten infann sig i våra liv, hallå... hur gött är inte det då?? Två år av det "riktiga" livet har gått.. och visst har det hänt mycket! .. Okej att man fortfarande är kvar på samma jobb, i samma stad osv.. men det har hänt mycket annat, jag har flyttat en...två.. tre gånger! har lärt känns många nya människor och haft mycket roliga saker ihop med även dom gamla. Jag orkar inte göra detta till ett gråtinlägg för jag ville bara säga att jag varit vuxen i två år redan. Det är rätt trivsamt :)


JAG HATAR BLOGG.SE FÖR DET GÅR INTE ATT LÄGGA IN BILDER !!

Emelie.

9/6 - del2

Jag har en viktig fråga.

Alltså när tjejer går ut på krogen så brukar dom (oftast) matcha bh & trosor. Det finns alltid en baktanke med att under någon sekund fundera på vilka underkläder man ska ha. Men hur gör killar? Tar dom första bästa rena eller står dom också och funderar vilka kallingar som gör sig snyggast under byxorna? Nån som har nåt bra svar på detta?

:)


Emelie.

9/6

God förmiddag!

Vaknade 8 imorse.. kände att jag faktist ville vila lite till, så emma ringde och väckte mig typ halv tio eller nåt.. kände mig jätte trött eftersom jag sovit så länge.. Men det va bara att pallra sig upp, käkade ett äpple och gick sen iväg för att träna, upptäckte att det va TRE veckor sen sist :(, känner mig så dålig. Körde iallafall ett styrkepass för jag kände att jag hellre tar en PW än ställer mig på ett löpband på ett svettigt gym i sånt här väder.. Så direkt efter styrkan gick jag hem med träningsskorna och sen ut på promenad.. Det va skönt!

Idag börjar jag jobba igen.. Men det gör som sagt inte så mycket eftersom det är korta pass, känns bara lite träligt nu när man vant sig. Men nästa torsdag klockan 18 har jag semester igen!!!! :D fyfaaaan vad gött !

Midsommar? Grilla vid båten eller åka från stan? Det är frågan det..

Fylla :)



Emelie.

8/6

SOMMAR !!!!!

Det har varit sommar ett tag nu men det är först nu jag börjar få den riktiga känslan. Gårdagen spenderades först med mamma och barnen ute i Gräsviken och badade och solade,sen åkte vi in till stan och jag körde jimmy och dom, hade hans bil och skjutsade emelie till jobbet, blev även en tur till maxi. Ska jag va ärlig tycker jag att jag har varit duktig på att hålla mig därifrån nu under semestern, annars brukar det ju bli lätt att man hamnar där i princip varje dag ändå även om man är ledig. Men iallafall, handlade lite och emelie ringde och sa att hon slapp jobba så jag hämtade upp henne igen och vi åkte till mig. TJEJKVÄLL!! Annie & My dök upp runt halv åtta(?), och himlans vad trevligt vi hade. Lyssnade på bra musik, dansade, pratade gamla minnen och jag va tvungen att hämta mitt gamla fotoalbum från gamla tider, kul att se! Vid tio dök emma & rebecca upp, vi började komma igång rätt bra och naturligtvis blev det en runda "jag har aldrig..." . Där nånstans smög sig fyllan på ;)
Vi drog till statt runt tolv elr halv ett eller nåt, ingen aning hehe. Inte så mycket folk men brorsan och dom va där så det va kul. Till och med riktigt kul. Bilder kommer kanske senare på facebook, får se om jag orkar lägga in.

Nu ska vi se vad dagen bjuder på, vill ut i det fina vädret men vore gött att bara slappa min sista semesterdag. Det kanske låter tråkigt att börja jobba igen men det gör inte så mycket för jag jobbar bara 9 dagar dom närmaste 2 veckorna sen är det dags för semester igen. Jeay!

Ha en skön söndag allihopa.

Emelie.

7/6

Lördag.

Sitter här och undrar vart dagen kommer ta mig. Det enda säkra är att jag ska åka upp med mammas cykel om typ en timme eller nåt, sen är jag fri för dagen. Tror kanske jag ska ta och hänga lite med jimmy. Ta en lunch i skärgårn, sola lite (om sole kommer fram vill säga), bara slappa. Sen ikväll tänker jag knycka Annie för Thomas och ta ett (?) glas vin, får väl se vilka mer som kommer va med. Utgång blir det idag iallafall. Skulle vilja åka till karlstad och shoppa lite också, speciellt nu när det är så dåligt väder.. (haha, lite moln på himlen och man kallar det för dåligt väder, bortskämd?) Men det är nog bra om jag försöker hålla lite i pengarna nu, magnus kommer ju om två veckor, och om tre veckor ska jag till stockholm. Kommer nog bli en hel del shopping framöver.

Nej ni, dags för frukost, frågan är vad jag ska klara att stoppa i mig idag, har fått svårt för att äta frukost igen :(

Va som sagt på sista sjörövarfesten i onsdags. Här är jag & Lekverksta'n Bosse, hoppas jag hinner få barn innan han slutar. Tveksamt.



Emelie.

6/6 - del3

Känner mig som en ny människa..

Den här dan va precis vad jag behövde! Känner mig helt lugn och skön.. Har tackat nej till allt idag och bara hållt mig inne, har då bevisat för mig själv att det faktist går, man kanske skulle ta och lova sig själv minst 10 sånna här dagar den här sommaren? Vi får se... vore bra för mig.

Tanken slog mig förut att det är faktist den sjätte i sjätte idag, för två år sen förlovade jag mig, och det vet vi ju hur det gick. Haha. Säger som han i Scrubs: -"miiistaaakeee".... Om ni förstår :)


Kristin ringde alldeles nyss, märks på henne också att allt är lite lugnare. Okej att det är mycket runt om oss som händer nu men vi börjar kunna tackla saker på rätt sätt. Vi är rätt lika på dne punkten.

Och Annie... det finns inte ord för vad hon kan göra en människa glad. Hade tänkt skriva lite om det här men som sagt, det finns inte ord. Att en sån lång vänskap kan börja växa igen.

Tar ett djuuupt andetag, lutar mig tillbaka, och njuter. På måndag börjar jobbet igen, men det gör inge för det är bara 9 arbetsdagar utdelat på två veckor det handlar om sen är det semester igen !

Jag är SÅ värd det här!



Emelie.

6/6 - del2

Hemmadag.

Så himla skönt, precis vad jag behövde.. Har plockat lite, tvättat och bara slappat i soffan.. Annie va här en sväng i förmiddas, trevligt! och efter det har det inte hänt mycket inte.. ja behövde det här och är glad att jag tog mig tid att verkligen genomföra det.. oftast gör man ju nåt ändå, speciellt i sånt här underbart väder!

Glömmer hela tiden bort vad jag ska skriva om så jag får återkomma..

Emelie.

6/6

Grattis Sverige!

Nationaldagen idag.. funderar lite på hur den ska firas egentligen? Tycker det är synd att den inte firas.. det är ju ytterligare en dag med ursäkt att festa om vi nu skulle bestämma oss för att fira den ;)

Idag iallafall så ska jag försöka hålla mig lite i skuggan och sådär för jag blev lite röd igår, och jag vill hellre va brun så då vilar jag bort det röda.. men samtidigt så vill jag ut i solen ändå..passa på liksom, men ska faktist försöka hålla mig borta..

Va nog inte så skrivsugen som jag trodde så jag återkommer.

Emelie.

5/6

Tack för igår.

Dagen igår blev jätte bra, va på stan med emma och shoppade lite presenter och sådär på förmiddan, sen gick jag till hacklehemskolan och mötte mamma och barna. Vi åkte på sjörövarfest på Lekverksta'n.. så himla mysigt och vi fick massa glass/maränger/godis osv.. sista gången vi va där iår (det är en fest som är varje vår).. nästa gång vi får komma så är det väl jag som har barn.. Vi åkte och handlade och sen följde jag med dom hem. J & F kom och jag gav lite presenter eftersom jimmy fyllt 1a juni och mamma fyllde igår.. jimmy fick ett par beach shorts och mamma fick ett par jätte fina läder-sandaler.. dom verkade mycket nöjda. Även jag fick present,. av fia.. för att jag ahde ställt upp på filmen. Jag fick ett respass laddat med 500kr! Tycker 500 är en helt okej lön för en timmes jobb... inte ens det, en halvtimme kanske :) hehe.. Tack!

Nu ska jag göra iordning det sista och ut i skärgårn med K, vi ska åka båt med L & H sen.. mysigt :) Ikväll blir det cykelns dag!!

Ha det bra.

Emelie.

4/6

Grattis mamma!

Idag är det mammas födelsedag, grattis. Ska ner på stan om en liten stund och köpa present.. sen ska vi nog på sjörövarfest på lekverkstan, jag brukar vara med varje år för det är så mysigt med alla sköna barn som springer runt, speciellt i sånt här väder när alla är glada. Men innan dagen drar igång igen så ska jag vila lite för jag har varit uppe några timmar nu.

Sov hos jimmy & fia inatt och tydligen skulle vi upp tidigt idag för att filma. Klockan ringde 6.30 imorse, jag va inge sugen alls på att gå upp.. Men filmandet va faktist rätt kul, jag hade förstått som att det va en informationsfilm för värmlandstrafik och bara skulle hållas inom företaget.. Tror ni det ? Nej nej, när vi i princip va klara berättadefia att det hamnar på kollplatsen sen, "men det gör väl inge, du är ju där redan".. haha, jaja.. det blir nog bra :)

Nu ska jag kolla på nyhetsmorgon och vila lite, sen blir det frukost och stan,. vilar lite från solandet idag, är inte tokbrun men vill inte bli röd.. då är det bättre att hålla sig undan!

Ajusst det, glömde skriva om igår.. tog bussen till väse vid fyra igår, där mötte jimmy och fia mig och vi åkte till stugan. Vi grillade, solade, slappade och badade... hennes föräldrar va där också och vi hade mysigt som vanligt.. Åkte itne därifrån förrän klockan va typ halv nio för att jag och F ville se desperate housewives.. Jätte mysig eftermiddag/kväll !

Emelie.

3/6

Dags för ännu en härlig dag..

Det känns inte som om den här dagen kan bli dålig på nåt sätt... ligger och väntar på att emelie ska ringa så jag vet om hon kan följa med ut i skärgårn vid tio och pressa.. kommer bli hur skönt som helst, tänker slänga mig i vattnet idag med, det måste man när det är sommar :)

Sen ska jag åka till jimmy och fia i eftermiddag/kväll, fia frågade om jag ville vara med i en informationsfilm för värmlandstrafik, men jag vet inte.. vi får se vad jag känner sen.. Hon har ju redan gått bakom ryggen och gjort det här
www.kollplatsen.com haha, man kan även klicka på den lilla bilden så får man ytterligare en chock.. hon hade inte sagt nåt så detta fick vi ju upptäcka själva.. hehe..

Nej ni, nu ska jag gå upp och ta en dusch, måste raka bena innan dom blir mer brända så dom blir snygga.. :)

Tone Bekkested: - "Inget regn i sikte alltså, iallafall inte dom närmaste fem dagarna." .... åh, synd ;) !!


Emelie.

2/6

Härliga måndag!!

Fast först va den inte så härlig.. vaknade 05.45 och kunde inte somna om för det luktade bränt trä i hela min lägenhet, öppnade fönstret ännu mer och det va utifrån det kom, blev lite orolig så jag låg vaken till 6.00 när nyhetsmorgon började för att sen vad som hänt.. mådde jätte illa av stanken (det lägger sig verkligen som i en gryta utanför mitt fönster eftersom husen är byggda utan mellan, svårt att förklara för den som inte vet hur det ser ut. Fick iallafall veta att det va en sjuuuukt stor brand i hälsingland och att det va västanvindar, så det va det som gjorde stanken.. Tror dom sa antingen 2 250 fotbollsplaner eller om det va 9 250?.. riktigt stort område som är on fire iallafall.. läskigt..

sen vid 10 gick jag och hämtade bilen hos mojje och stack ut i skärgårn med annie.. gillar skarpt den tjejen, lätt och rolig. :) vi låg och tokpressade hela dan och jag tog första doppet, har inte hunnit bada förrän nu men det va skönt.

Kommer inte ihåg vad det va jag skulle skriva om men kommer jag på så lovar jag att uppdatera...

AJUSST de!! Den 27e juni ska jag bo alldeles själv på ett fint hotell i sthlm :) det är totally värt det! Kommer bli underbart.. mitt enda problem är, ska jag ta med datorn eller inte? .. kanske blir skönt med en fri helg.. :)

Nu ska jag gå och sova.. imorn blir det skärgårn med röva, sen karlstad eller stugan.. äntligen hänga lite med tokarna! :)

Älskar min semester, hur bra väder får det va egentligen?!!

Vi åt..



Vi skrattade..



Och vi sjöng.



Emelie.


1/6

*Ring ring*

Jag (sjunger) : - "Gomorron, gomorron!!!!"
Fia: - "Heeej.. är DU vaken?"
Jag: - "Vaken?? Jag är FULL!!"
hahaha...

MÖHIPPA!!!
Har velat skriva om detta i flera dar för det är detta som gjort mig så upptagen, planeringen utav min mammas möhippa.. Men eftersom hon läser denna ibland så har jag inte kunnat skriva om det, men nu vet ni iallafall vad jag har ägnat min första lediga vecka åt :)

Det blev så himla lyckat, eliten utav eliten va vi igår.. så jävla kul. Alla va fulla och glada och mammas min när vi kom in i hennes kök för kidnappningen.. har aldrig sett en så chockad människa.. haha hon va helt förstörd.. kul kul..

orkar inte skriva mer nu, men ni ska veta att det blev väldigt lyckat, bättre än jag kunnat drömt om. Tack.

Hade tagit 133 bilder igår.. då brukar typ 50 elr nåt vara bra, men alla 133 bilder va bra.. kul !

Nu ska jag ut i jimmys och fias stuga för jimmy fyller år idag, grattis!!

jag är bakfull :(

Emelie.