30/12 - del 2

2007 blir 2008.

Sammanfattningen av 2007 tar start.

Januari:
Året började med att vi vinkade hejdå till Magnus på tågstationen. Sen drog månanden igång och jag packade och flyttade till min nya lägenhet i stan. Bestämde mig för att ta körkort och bokade första tiden i slutet på februari. Handbollen var som störst för mig den här perioden. Minns särskilt festen hos Mongo 13e jan då jag hade mina bruna linser på mig.

image75

Februari:
IKEA låg mig varmt och hjärtat, likaså ellos och inredningen drog igång. Sydde mina egna första gardiner och lägenheten blev fin. Va iväg på lite småresor, bland annat till Arvika på fest. Tror även det var denna månad som jag började gå ner i vikt på riktigt.

image78

Mars:
Hade inflyttningsfest med mycket folk och statt regerade väl våran vardag på lördagarna. Gick in hårt för handbollen då det snart var dax för Lilla VM. Körde min första division 2 match som utespelare i början på Mars och bestämde mig här för att bli utespelare. Det gick bra. Känslomässigt en jobbig månad.

image77

April:
Månaden började med en påsk utan Magnus. Det kändes verkligen konstigt. Men månaden flöt på bra, vi fick bronsmedalj i Lilla VM, jag åkte motorcykel för första gången, Emma flyttade hemifrån. Men det allra största som hände var att jag klippte av mig allt mitt hår. Det blev riktigt kort. Sen hade jag visst valborgsmässofirande hos mig, och efterfesten blev totalt urballad med ca 24(?) killar och 3 tjejer hos mig. En rolig månad då mycket förändringar i mitt liv gjordes.

image79

Maj:
Hade en estet-träff med lite alkohol och grillning. Vi tjejer som varit närmast fortsatte hos mig en stund och sen mastis. I mitten på maj hade vi en hel del filmkvällar och vi kom varann ganska nära som polare. Vi kidnappade Emma på hennes födelsedag och gick på circus. Sen äntligen den 20e maj så åkte jag & Jimmy och hämtade Magnus på arlanda, efter nästan 5 månader var det skönt att se han igen på nordisk mark. Pirates 3 släpptes och vi var naturligtvis på premiären. Bra månad.

image80

Juni:
Sommaren kom! En hel del skärgårdsturer med morsans 740 blev det. Jag tog med mina två bästa och drog till Liseberg en svänga, vi hade skitkul. Veckan efter blev det mycket solning och sommarplanering i skärgårn. Sen var det dags för skolavsolutning och jag fick för första gången se min lillasyster stå i kyrkan och sjunga Den blomstertid nu kommer, mysigt. Sen kom semestern och alkoholen. Midsommar, Justin Timberlake, och jag fyllde även 20 denna månad. Fets i fyra dagar, alla överallt sa grattis. Bästa årsdagen.

image81
 
Juli:
Vi fortsatte vår galna sommar trots att jag här redan börjat jobba igen. Det va grillkvällar, skärgårdsbad, fikastunder, och massa andra grejer. Vi blev ett skönt sommargäng och jag hade en inneboende (karin) halva juli. Mastiskvällarna var många, likaså sällskapet. Mesta sommarmånaden.

image82

Augusti:
Fortfarande i början på aug körde vi på lika hektiskt och galet, gjorde mig även en ny tatuering. Men sen började det, andingssvårigheterna och yrseln. Visste inte alls vad det kunde bero på så jag slog bara undan tankarna. Sjukanmälde mig tre dagar en vecka så jag va ledig ganska länge. En dag på jobbet klarade jag det inte längre och ringde mamma och tvingade med henne till sjukhuset, jag hade fått symptom av stress & ångest tydligen. Fick en sjukskrivning och låg hemma den veckan som är roligast ever i krhamn. Gocart veckan. Klarade inte att gå utanför min dörr och det är det absolut värsta jag varit med om. Så slutade min sommar & mitt augusti.

image83

September:
Började jobba igen och mådde bättre än på vädligt vädligt länge. Min och Vickys vänskap började växa ordentligt här när vi körde våran första alldeles egna myskväll. Detta var i övrigt en månad med mycket maxifester och sånt härligt. Hade fått mig ett eget schema på 20 timmar i veckan så livet kändes riktigt bra.

image84

Oktober:
Månaden man alltid glömmer bort för den brukar vara ganska oviktig. Men denna var otroligt underbar. Första dagen hämtade jag hem Elisa. Min kisse. Sen blev månadne bara bättre. Älskar hösten och det märks på hur man mår. Brorsan va hemma en sväng och vi hade inte träffats sen den där gången i Maj, så det var skönt. Jag hade dock jordens tandvärk då och var väl inte mitt bästa jag, men en lycklig månad, det var det.

image85

November:
När man hade tappat hoppet om att livet kunde bli bättre så var det just det som hände. Hade en riktigt snygg hårfärg den här månaden och många roliga saker hände. Fick se Markoolio live, fick då även se mina småsyskon riktigt sådär lyckliga, roligaste festerne tror jag va denna månad, va hos fia & jimmy på myskväll, sen kom den bästa helgen på året. Stockholm ! Åkte med min Gustafsson dit och det va så himla bra resa. Vi träffade Daniel Breitholtz också, och tomten! Hela jävla november var tokbra.

image86

December:
Karlstads uteliv hittade sig en plats i mitt hjärta och december är alltid en bra månad. Fick uppgradering på jobbet och fick mig nu ett 75% schema, mer vill jag inte så det var helt perfekt. Trivs bättre med livet än någonsin och jag känner mig i stort sett oknäckbar. Bästa julen någonsin och helt enkelt en riktigt bra avslutning på ett riktigt bra år.

image87


Tack alla Ni som varit med och förgyllt mina dagar, utan Er hade inte livet varit lika mycket värt. Ni gör så att jag längtar efter att vakna på morgonen.


Emelie.

30/12

Lotta Nyman.

Är hon inte underbar den lilla skitungen? Hon kan verkligen allt. Och det är det som är så inmponerande. Man växlar mellan tårar och leenden hela filmerna. Tack Astrid för allt du gav oss.

Hemma från jobbet idag. Hade jag vetat igår kväll att jag skulle vara såpass pigg som jag är idag så hade jag nog faktist kunnat jobba idag, men som dom säger så är det alltid bra att vila en dag för mycket än en dag för litet. Och det har dom kanske rätt i. Men känns bra nu att jag är hemma och kanske kan komma ikapp lite med min städning. Funderar på att dra ner julgranen. Så jag nästa vecka när grejerna förhoppningsvis kommer kan röja ordentligt här hemma. För jag antar att bara julgranen kommer ta en två-tre timmar eller nåt då det är oerhört krånglig att få ner och få ren, och sen dammsuga alla låtsasbarr.

Jag önskar han helt plötsligt stog i min dörr och jag va kär. Jag önskar verkligen jag kunde bli kär nu. Saknar inte närheten och sånt där så mycket men börjar bli skrajsen att jag aldrig mer komma kunna känna sånna känslor. Fast det tror jag att jag kommer. Den dagen kommer som småningom. :)

Nej, nu ska jag kolla om det är nåt bra på tv.

Ibland känns livet bra uppochner.

image74

Emelie.


29/12

Feber & ny micro.

Ja usch, har inte sovit på hela natten, va nästan det jag kände på mig under dagen igår eftersom jag va så oerhört trött.. Men jag trodde nog bara att det va för mitt stora pass.. men men, somnade aldrig igår kväll.. Sådär jobbigt ni vet.. ena stunden skitkallt och nästa genomsvett och jätte varmt.. 01.22 önskade jag att man kunde ringa och sjukanmäla sig och slippa ta tag i det på morgonen.. Sov några minuter till och från men låg mest och tyckte livet va jobbigt. hehe. skulle börja klockan nio så jag visste att jag va tvungen att infinna mig på maxi då, eftersom det kan vara ett jätte jobb att lyckas få tag i nån som kan jobba i förbutiken. Så jag förvarnade lisa genom ett samtal 8.20 och när jag kom till jobbet så frågade hon om jag kunde stanna till 11, så det gjorde jag.. Sen äntligen fick jag åka hem och har legat utslagen på soffan och kollat på Lotta på bråkamakar gatan. Hon är så underbar. Kom på att jag idag va tvungen att byta in min dåliga micro mot den nya om jag skulle gå jämt ut så mamma oc jag åkte en snabbis till maxi för att få det gjort, känns ju konstigt när man kommer dit om man ska jobba egentligen, men jag va ju tvungen liksom.. jaja.. nu ska jag fortsätta ligga i soffan... Sånt man älskar annars men när man är sjuk är inte ens det kul. Jävla vicky, tror fan de e hon som smittat mig, eller så är det korsdraget i förbutiken !.

Lotta & hennes mamma på tåget.

-"varför sätter du korv på fönstret?"

-"för den klibbar fast mycket bättre än köttbullarna.."


Lotta förklarar cykel-stölden.

-"men tant berg sov så jag var ju ju tvungen att knycka hennes cykel."


Mormors piga & Lotta vid gödselhögen.

-"men lotta, varför står du där uppe på gödselhögen?"

-"jag vill bli STOR."

-"men du är ju alldeles genomvåt."

-"men jag vill ju för farao bli stor."

Vi hade övertrött humor igår.

image73

Emelie.


28/12

Tror jag det är iaf...

Jag är så trött.
Har fan ont i hela kroppen. Önskar man kunde va ledig snart igen, men nästa långledighet blir i slutet på maj.. fattar ni? .. eller jag, förutsatt att jag får fortsatt schema på maxi, annars blir jag lååång ledig från 1 mars.. men det får vi ta då.. får ju íallafall stämpla då :) Blir nog bra. Det enda jag kan säga nu är som jag sa på jobbet förut.
Pengar rullar in som det ska, det går bra nu. För det går fan sjukt bra nu. Fixar schyssta personal priser ;) haha.

Emma frågade om ja ville komma på mat ikväll förut idag.. självklart.. det var tokmysigt. Och skitskoj..

Det kommer dyka upp bilder på bilddagboken imorn som ni absolut inte vill missa !! :)


I början på september 2006.

jag & emma

Emelie.

27/12

Lönedag ju,kom på det när jag skrev överskriften :)

Vaknade imorse och fick ett rck att de skulle bli städat här.. har haft massa kläder slängda i sovrummet och mina julklappar låg över hela golvet och bordet i köket typ, har legat påslakan osv över min torktumlare som jag inte hunnit (eller orkat) lägga in i linneskåpet, hade även nästan slut på underkläder för att jag inte varit hemma och hunnit tvätta. Men men, nu är en hel del gjort, undanplockat,inplockat,utplockat och tvättat. Känns bra. Fick brev idag. Jag skulle så gärna vilja göra det men jag vet inte.. känns inte som om jag riktigt är i det steget utav livet än.. Vill få ordning på min ekomoni och så vidare först tror jag.. men som jag sagt tidigare, ska ta en liten pratstund med chefen så får vi se.. Usch, nu blev jag nervös.. jaja..


Julen är som tidigare nämnts över och ny inredning är beställd! :) Kommer nog bli super fint.

Men nu är jag hungrig, ska göra mat.. gud så gott.


Det är mycket att se fram emot nu.. Jag trodde det skulle va slut på det efter jul, men det bara dyker upp roliga saker hela tiden. På lördag blir det väl vinkväll me sofia & dom, sen är det nyår, nästa helg kommer fia & jimpan hit så ska ja bjuda på mat, sen kommer magnus snart, och så drar jag till oslo förhoppningsvis i feb, mars blir det påsk & james blunt, sen är det snart utlandsresa.. Kommer gå snabbt i vår.. :)


Skärgårn i mars.

sk?rg?rn

Emelie.


26/12

Nu va det slut igen.

Min 20e jul är över.. Och jag längtar redan efter nästa. Det här har varit bästa julen i mitt liv tror jag.
Julen då jag "försonades" med min styvfar.
Julen då jag inte önskat mig nånting men ändå fick saker jag ville ha.
Julen då jag inte fylldes med tårar.
Julen då maten smakade lika bra som den brukar.
Julen då jag åt med måtta.
Julen då tomten inte va Jimmy.
Julen då jag inte blev för full.
Julen då vi andades normalt och bara hade det så jävla kul.
24 december 2008 har höga krav på sig för att överträffa detta års firande. Men jag kommer längta och längta. Så får vi se vart man står i livet då.

Så, vad har vi gjort då? Igår vaknade jag tidigt och första gången på 23 år så höll jimmy en tid. Han hämtade mig kvart i elva och vi drog upp och busade med barna, jag skulle åka hem och hämta det superstora paketet till barna och behövde låna mojjes ford, men då skulle han ändå till maxi så vi åkte tillsammans. Han & jag ensamma i en bil har aldrig hänt. Att vi sen faktist pratade och han gullade med min katt är nåt jag aaldrig trodde skulle hända. Han e fan rätt reko grabben. Sen iallafall kom släkten och vi käkade och firade jul på sedvanligt vis, utan Kalle för som tur e, det är så himla segt på aftonen. Sen kom tomten och vi fick diversa saker vi inte visste att vi ville ha innan, jimmy blev super glad för det jag hade köpt. Ajusst de, har ju inte skrivit det här.. Jag har köpt oss en varsin biljett till James Blunt på Hovet den 23e mars.. Så hade jag skickat efter ett jätte fint vik-kort från extrafilm, som va mörkrött papper och så vek han upp så va de ett jätte fint kort på james vid en mic och så stog det :
"James Blunt

Du & Jag
23 Mars kl 19.30"
typ så.. jag hade ingen kartong att lägga kortet i så jag tog ur alla goda godisar ur en aladdin jag hade fått från jobbet så fick han den halvätna kartongen med kortet i :) ENDAST jag kan göra en sån julklapp och dom tyckte de va roligt. hehe. Nu blire en kort sammanfattning av kvällen, mormor & morfar körde hem mig, emma kom, vi gjorde oss iordning, gick till adde en ansbbis, drog vidare till robban, hade svinkul, stack till statt, för nykter trots att jag va rätt apfull, för mkt folk och konstigt småfolk, gick hem vid två lr nåt, orkade inte efterfest för ovanlighetens skull ;)..haha


Idag har jag varit i karlstad med jimmy och fia och det har som vanligt varit tokmysigt. Har varit på bergvik ochg erjer och trots att jag provade kläder så köpte jag ingenting !! ska köra två månader då jag endast får köpa saker jag verkligen behöver.. tror ni jag klarar de? .. måste ju spara pengar till resan liksom.. kommer bli grymt.


Nu ska jag kolla klart på grabbarna på trean, sen blire förmodligen en prinsessas dagbok som jag aldrig kommer tröttna på. Imorn drar vi igång med jobb igen. Så kan det gå...


Hoppas julen va fin och att ni fick allt ni önskade er..





image71

Kärlek
Emelie.


24/12

God Jul.

Imorse vaknade jag halv sju av att vickys alarm ringde, sa till henne att nu snoozar vi en gång och inget mer, hon muttraa, nästa gång klockan ringde hoppade jag på henne och skrek "Nu är det jul, nu är det jul, nu är det jul." .. Hon hade lovat kvällen innan att jag skulle få göra så utan att hon skulle bli arg, det höll hon inte. haha.
Vi käkade lite mys frukost innan hon stack till jobbet och jag la mig en stund igen, men kunde inte sova för de ringde hela tiden och jag kunde inte ha ljudlös ifall ja skulle missa julfrukosten med emma.Det gjorde jag inte, hon dök upp här vid tio och jag försökte piggna till men tröttheten har faktist hängt i sig i stort sett hela dan. Vi bytte julklappar och sen tog vi en tur till carro's grav för att säga god jul. Jag åkte hem till mamma och vi firade jul. Som vanligt så firar vi med våran släkt imorn så idag va det bara jag, mamma, mojje, mojjes mamma, pappa & bror. Och så barna då. Men det va faktist riktigt mysigt. Ju äldre man blir ju trevligare har vi. Idag kände jag faktist att jag tycker om mojje. Han går ju att prata med nu. Han tittar på mig och svarar på tilltal, trevligt.
Dom fick en ny skrivare och jag sa på skämt, "okej, vad bra då tar jag med mig den förra hem då." .. Visste att det skulle bli ett skratt & ett nej eftersom den är morgans.. men vet ni vad han säger, "javisst, ta den du." .. Fast den krånglar så jag har inte orkat installera den, men det är bra för det är allt i att, scan/kopieringsmaskin/skrivare. Kan va bra att ha i framtiden.

Tycker det börjar bli lite synd att barnen börjar tvivla på tomten, men vi gör verkligen vårt bästa på att han finns och man märker på dom när hanverkligen står där att dom blir lite nervösa och så, så vi får hoppas på att nån i familjen snart får sig en ny unge som vi kan lura :) .. Och jag längtar nåt otroligt tills imorn, riktig jul, dock utan Magnus. Men som sagt, en riktig jul, men jimmy & fia och mormor & morfar osv.. Är så nyfiken vad jag får i paket :) .. hehe. Efter idag kan ju allt hända.

Vi fem för ett år sen, jag önskar vi samlades iår också.

image70

Emelie.

22/12

Dan före dan före dopparedan.

Det är inge nära nu heller :) Och det kommer gå i ett ! Strax ska jag göra lunch,sen jobba, efter obbet ska jag faktist förbi AnnaIda en sväng ska bli kul att se hur hon bor, sen ska jag hem och antingen göra mig festsnygg eller myspysklädd, vi får se vad jag & viktoria känner för ikväll. Imorn ska jag hänga lite med emma och byta julklapppar, sen kör vi uppesittarkväll här, och sen är det julafton & vicky och jag äter frukost tillsammans sen drar jag till mamma, och då är även dagen kommen att lämna tillbaka bilen till jimmy :( Har varit så skönt att ha bil. Men jag tänker hålla mig och inte köpa någon för jag behövert inte. Jag gör verkligen inte det. Egentligen.

Låg igår kväll och kollade på tv, va stentrött men va ju vaken ändå liksom, oj, somnade visst, vaknade vid tjugo i fyra av att de ringde i mobilen, jag trodde klockan va 8 och maxi ringde om att nån va sjuk lr nåt, så precis när jag skulle svara så såg ja ju att de inte alls va maxi och att inte klockan alls va 8, så då satte jag på ljudlös tänkte somna om igen. Men mådde så illa. Trodde jag skulle spy och jag blev så ledsen med mina tankar, nej inte nu, har jag inte haft magsjukan och spytt på 6 år så ska jag fan inte göra det nu, inte nu, inte nu... gick upp och hämtade ett glas vatten och drack lite, kändes knappt bättre, la mig och till slut måste jag ha somnat in igen för sen vaknade jag fem i nio och satte på julkalendern och mådde jätte bra :)

Som sagt, nu ska jag greja. Har en sjukt stor julklapp jag måste slå in.. :)

Jag & Petra på juldan förra året, jag saknar mitt hår.

image69

Emelie.

21/12

Frågetecken.

Jess. Så har jag känt mig idag. Körde hårt på jobbet, trodde inte jag skulle orka det efter slitkvällen som var igår.. Men jodå, mer energi fick man leta länge efter däruppe idag.. Tog åt mig mycket ansvar och dom lät mig ha det. Fick många klappar på axeln och även ett guld värt sms av sessan när jag kommit hem.. Sånna saker gör att man näst dag vill gå dit igen. Fast det vill man ändå med tanke på alla fina människor som är där, skitsamma, nu va det inte jobbet jag skulle skriva om.

Utan nyår... Festa eller jobba dagen efter? Jag står i valet & kvalet.. Vicky vill ha med mig på fest och sofia vill jätte gärna ha mitt pass.. Så mitt enda problem är pengar jag förlorar på att vara ledig den dagen.. Men iofs så har jag sen 30 dagar till på mig att jobba ihop dom pengarna.. så vad fan ska jag göra.. Jag vet att ordspråket "pengar har aldrig varit ett problem" borde komma in här.. Men jag har aldrig sett det som ett problem heller, men det är gött att ha lite i överflöd, och jag är uppväxt i en familj som gillar att jobba.. Det är det vi gör liksom :) haha.

På tal om familj, va hos mammsen förut efter jobbet.. hängde med barna och ritade klart min teckning jag började på häromdan jag va där.. blev jätte fin :) Bild kommer. hehe.

Nu ska jag gå och lägga mig. Sista kvällen i lugn och ro, sen kör vi i två veckor typ... Godnatt & sov gott.

image68


Emelie.

20/12 - del 2

Trött.

Ja gud, varför gick jag upp så tidigt imorse? jag vill inte va trött nu när jag ska till jobbet snart.. Kommer ju va så himlans stressigt. Oj oj..

Idag har jag hunnit med en del faktist.. åkte till maxi o handlade imorse, sen direkt till pressbyrån för juldagsbiljett och sen systemet, lyssnade på bra musik i bilen så va tvungen att åka ut till skärgårn och andas lite frisk luft, ställde mig vid båten och tittade ut över sjön. Kan man någonsin flytta ifrån det här?
Det var så fint, frosten låg tungt på träden och jag önskar såå att min kamera hade fungerat fortfarande. Hade blivit grymma bilder. Men men, till baka till verkligheten, nu ska jag göra mig iordning, sticka och köra hem cykeln från jobbet ifall inte bilen startar imorn (som den borde efter mina mek-kunskaper haha).. sen blire det 6 timmar av fart.
1 ½ år sen, älskar syrran.

image67

Satt och tittade länge på bilden nu.. Kollade dragen, ögonen, näsan, munnen, ögonbrynen, allt är identiskt. 

Emelie.

20/12

Inatt drömde jag..

Något så otroligt hemskt, som sen blev en utav dom lyckligaste ögonblicken i mitt liv. Ni vet hur svårt det kan vara och förklara drömmar så jag ska göra mitt bästa.

Vi skulle fira jul.. Så satt nån tjej som hette Mia & Gurra Hjort om ni vet vem det är i en båt som stod på typ en brygga.., för det va vatten där vi va typ.. Sen satt dom och gunga och hon Mia va helt plötsligt min  lillasyster rebecca. Båten välte och hamnade upp och ner men vi väntade bara på att dom skulle simma upp, gurra & mia alltså.. Men dom kom aldrig upp och jag lutade mig fram för att känna i vattnet, det va typ 1 dm djupt bara.. så jag ser lite att dom ligger och jag vänder mig om och tänker inte ens titta efter ifall dom lever, men nån som är där säger att rebecca  är död, och gurra då,  så dom körs iväg och jag bara skriker och mamma gråter och jimmy gråter och allt var så jävla jobbigt och jag ville bara vakna.. men det gick inte.. sen gick jag runt där vi va och va helt tom och lillebrorsan va helt konstig för han va så knäckt.. men så gick det upp ett ljus för mig att det va ju nån som hette mia som hade suttit i båten men ja vågade inte säga det till nån så istället började jag i ren förtvivlan springa runt och leta efter rebecca och skrika hennes namn det allra högsta jag kunde.. och då kommer hon fram där, hon har legat under en säng och ritat, "vad är det?"... Och jag blev så himlans lycklig.. Jag bara grina och grina och höll om henne och bärde runt på henne. Och skrek "mamma, mamma, rebecca lever ju".. och mamma grät jätte mycket och gud vilken lycka. Åh.


Det är lite spännande egentligen vad drömmar kan göra med en. Man kan vakna och va helt knäckt, eller lycklig, eller till och med kär. Det är så konstigt vad hjärnan har för makter egentligen när vi inte styr över den.

Men nu ska jag duscha och äta frukost, sen ska jag iväg på lite ärenden, handla, gå på systemet, kolla lite leksaker och så vidare,.. sen är det jobb.

Emelie.

19/12 - del 2

Nu ligger jag här.

Den lediga dagen är slut och imorn är det dags för slit igen. Men det gör mig absolut ingenting för den här dagen har varit superbra.

Men först måste jag berätta m gårdagen.. Skulle öppna.. börjar då vid sju, ju tidigare desto mindre stressigt, så jag brukar försöka va där till senast fem över sju. Gick ner till bilen fem i, tror ni den starta??? Nej nej, klockan blev 7.02 och jag fick inse att cykeln fick bli min utväg, sprang ner i källarn och tror ni cykeln stog där ?? Icke.. letade i alla rum där nere med en puls som inte var av denna värld.. efter fem minuter fick jag ge upp och helt enkelt förstå att jag skulle få ta en löptur till jobbet.. lagomt skoj... Springer uppför trappan och ut, tror ni inte cykeljäveln står där? Nån idiot har alltså ansträngt sig den natten och dfragit upp cykeln för trappan och ställt ut den.. jag tänkte att turen kanske var lite emd mig ändå eftersom den iallafall fanns och gjorde ett sista tappert försök att starta bilen, den funkade fortfarande inte. Cyklade som en tiger till maxi.. stämplade in kvart över sju och bad till Gud att Viola skulle ha inventerat lotterna åt mig kvällen innan som den supermänniskan brukar va snäll å göra.. Möts av en lapp "God Morgon, Hann tyvärr inte inventera lotterna så du får göra det själv idag. Syns sen." .. Ämen vafan.. jaja, där försvann ytterliggare 10 minuter.. jobbade på så gott det gick och tio i åtta var jag så gott som klar.. tog ett djupt andetag och började nästan gråta lite för att jag tyckte så synd om mig själv.. Jag tittade ut över min förbutik och FAN, jag hade ju glömt hälla i vatten i korvkantinen.. korven ska va klar klockan 8.. Tror ni man hinner få ca 10 liter vatten att bli 75 grader samt få korven till samma temp på 5 minuter? .. Tekniskt omöjligt.. som tur va köpte ingen korv före halv nio så det ordnade sig.. Men i det stora hela så blev morgonen ganska bra för jag kunde skratta åt hela skiten sen, what to do liksom? :) .. Dagen på jobbet gick fort och jag knyckte vickys bil hem för att se om ja kunde få igång min.. nej den ville bara inte, en tandläkar-kvinna kom och jag bad henne om att få låna hennes batteriresurser lite och kopplade ihop bilarna.. jag va såå säker, bilen starta på en gång :) .. prova om startade bilen för att se så den funkade på egen hand sen och det gjorde den.. hela dagen :) .. umgicks med kristin hela dan GRATTIS 19år.. sen hade vi tjejmys här och det blev sen som vanligt.. skjutsade hem dom 3 på natten och jag och vicky la oss sent. Så somnade vi äntligen, tuff dag.

Och nu tillbaka till dagens äventyr.

Vaknade trött 10.50 imorse och låg och kramades lite med vicky.. snosigare unge får man leta efter.. Det är ju så att vi singeltjejer behöver faktist få kramas också, så då finns vi för varann :) .. Vi gick upp och jag gjorde superfrukost.. gjorde egen rödbetssallad (den är bäst) och limpa & i brist på skinka fick det bli kalla köttbullar på.. Vicky åt..hmm.. fyra mackor? ;) haha. Vi gjorde oss iordning och hon stack till jobbet medans jag tog bilen och tankade och lite sånt där.. Skulle hämta emelie lindberg och när jag ska starta bilen säger den suck och vägrar starta,, kom tre halv överklass killar och jag lånade deras batteri.. började här bli ganska trött på jimmys skitbil.. men sen på eftermiddan stack jag till OK och bevisade att TJEJER KAN !! Efter lite glykol kollande och konstiga blickar från gubbar som trodde jag inte fattade nåt, men det gjorde jag.. så övertalade jag han killen på macken att hjälpa mig kolla om batterivattnet såg bra ut.. han trodde absolut inte det kunde va fel på det utan det va nog bara batteriet som var dåligt, men jag tjatade med han ut och gissa vad.. batteriet var helt jävla torrt. Han blev lite häpen att jag faktist hade haft rätt.. Jag drog i en hel liter och det kan jag säga är rätt ovanligt att få i.. hade kunnat trycka i en flaska till men hade inte tid.. stack till maxi på julbord och umgicks med sofia.. Sen hämtade jag emma och vi hängde lite..
Dagens har varit bra, jag har bevisat för mig själv att jag faktist kan saker jag aldrig trodde jag kunde :)

Nu är jag trött och tydligen handlar det om ICA på ekdal&hakelius.. ska lyssna och bli arg förmodligen...

Hade tänkt skriva om helt andra grejer här idag, men så det kan bli :) haha
Snart helg :)


Emelie.

19/12

Happy time.

Hinner inte skriva nåt inlägg egentligen för nu ska jag ta bilen och åka och tanka sen göra lite roliga saker.. ikväll blire julbord på jobbet.. mys... tycker otroligt mkt om min vicky o dom andra tjejerna.

hejdå
Emelie

17/12

Tänd till lite.

Idag är bara en halv bra dag.. Vaknade alldeles för sent så jag har varit så seg i kroppen hela dan.. 10 liksom, den finns inte.Och ångesten över att öppna 7 imorn börjar komma :( .. och folk som e tröga och sega och åååh. Va på maxi förra veckan med mamma. enbart för att ja skulle köpa en julskinka som hon skulle ha med och griljera åt mig.. men vafan, hon har inte gjort den än och kommer inte hinna göra den förrän lördag. Då kan det kvitta liksom.. får jag den kanske söndag då. Sen är jag ju hos dom månd,tisd,onsd.. och efter det kommer jag va rätt så gör trött på skinka och julmat så då kommer jag ju inte vilja ha. fan jag blir jävla arg på na. jag erbjöd mig att göra den själv men det tyckte HON va krångligt.. typiskt.
Och idag på jobbet alltså, har aldrig varit med om så sega kunder. Hur svårt kan det vara att ta upp ica kortet och betalkortet innan man kommer fram till scanningskassan??

Allmänt en skitdag.. tror det syntes för Flisen frågade hur jag mådde idag.. Jag mådde skitbra inombords men bara orkade inte få fram det.
Tror det kom när jag kom på att pappa fyller år idag.



Am I allowed to have a bad day in all this good lifestyle?


Älskar klänningen jag bar i lördas. Tror den får bli både juldan & nyår, med andra detaljer.
'
image66

Emelie.

16/12 - del 2

Gokväll.

Nu är jag trött, på riktigt. Tiden har gått fort ikväll. Sitter och tittar på bilderna om & om igen. Dom finns nu uppladdade på min dagbok och här får ni ett smakprov...

image62

image63

Vi passar fan bra ihop. haha :)

Semlan.

16/12

En underbar kväll.

Så blev det. Jag tror inte jag har fattat det riktigt. Ska försöka mig på en liten sammanfattning, men saker kommer uteslutas och endel orkar jag bara inte skriva om för jag är trött. hehe.
Stämplade ut vid fem & jag & jessica gjorde oss iordning i omklädningsrummet, gick ut och mötte tjejerna, märktes tidigt att alla var på sitt allra bästa humör. Alla log och skrattade, bussen kom och vi fyllde upp den. Stefan & per började dela ut cider & öl i bussen, min första tanke, vart fan ska detta sluta? haha. Klockan 17.54 fick jag min första maska, men vafan, bara och supa mer så ser man den juh inte :) Vi gled in på Blue Moon och det var fint. Stort & fint. Tror aldrig jag ens hann vara i alla rum. vi slog oss ner och efter lite julmatshämtning så klev Pölsa upp på scen och showade, brolle blev presenterad och det rös i hela mig, han är så bra.  Jag ställde mig upp en sväng där någon gång och hade utsikt över oss alla, jag märkte hur alla satt och log och skrattade med varandra, sånt värmer. det blev paus och vi tyckte vi skulle röka, på väg ut möter vi brolle & pölsa som står o sjunger vid ett bord så vi stannar och kör lite allsång, haha. Tar lite kort med brolle, och står och snackar, kul typ det där. Till slut tackar vi för oss och tar ett bloss. (haha).. Har lite luckor här men sen vet jag att det delades ut ca 10 tomteluvor bland publiken, vara två st hamnade på maxi-people, Lisa & Anders. Pölsa kallade upp dom 10 på scen och dom hade tävling. Vi var värsta hejaklacken och skrek och härja otroligt. LISA VANN :) .. Vilket jubel ! . Jag körde lite bordsbyte och prova på alla våra bord, och sjukt med sant så hade jag fan lika trevlig vid alla. Jobbar man med bra folk då? Efter lite shottande, dansande skrattande & rökande så drog till slut den "riktiga" showen igång.. Det var artister av riktigt hög klass och bra ljussättning (vet att ja måste sluta tänka på sånt men de e så fascinerande).. dom sjöng massa blandat, alla från stilla natt till Diggilo Diggiley, hur ofta ser man bröderna herreys köra den???? Har ett grymt kort när dom precis har gjort en riktig schlager avslutning på låten. Awesome! Oj, vad jag märker nu att det är luckor. Men resten av kvällen bjöd iallafall på ännu mer leenden, mer skratt, mer dansande, och mer supande. En av dom roligaste kvällarna under hela mitt liv. som linda sa, något sånt här "Alltså, man är bara så jävla lycklig." .. Jag tror vi var 54 personer som delade den känslan igår.

Tack Per & Erik för att ni bjöd på en sån underbar kväll, man trivs i sådant sällskap.
 Sirrka har lovat mig en sommar fest som kommer bli ÄNNU roligare. Vet inte hur det är möjligt.

Bilder kommer imorgon på http://seemlaan.bilddagboken.se

Over and out. HAHA

Emelie.

15/12

Carola är för jävla häftig.

Ni får gärna rätta mig om jag har fel, för det har jag säkert, men 1986 var väl året första gången sverige fick se henne? Iallafall. Om vi utgår från det så har alltså Carola stått på scenen i över 21 år. Det är längre än vad jag ens har varit påtänkt. Längre än jag har andats. Flera år innan sverige tog vm-brons i fotboll, vilket känns som en evighet sen. Flera år innan jag första gången tog min lågstadie lärare i hand för första gången, kommer aldrig glömma det hemska ögonlblicket. I vilket fall som helst. Carola är och har varit stor hela tiden från den dagen. Jag kommer på mig själv med att sitta och le stort och gunga med när hon nyss uppträdde med "Go Tell It On The Mountain" på Nyhetsmorgon, kanske detta beror på att vi i trean på gymnasiet sjöng denna och den är grym. Eller är det för att jag påminns om vilken otroligt fin och stor artist hon är? Jag vet inte vad det är, men att hon är häftig, det är konstaterat !


Ska alldeles strax hoppa in i duschen och sen göra mig iordning för fest, samt käka lunch, hur ofta gör mig sig iordning för fest vid elva på förmiddan? haha :)   Sen blir det systemet, och sen jobba i tre timmar, göra sig iordning det sista i omklädningsrummet på jobbet, gå ut & ta en cig vid bussen, åka buss och förfesta med lite cider & alla underbara människor, kliva in på BMB och då drar det igång! wiie.

Men som sagt, nu måste jag lämna soffan & pyamasen och göra mig snygg. (are) haha..

Älskar det här kortet. Jag ser så lycklig ut.

image61

Emelie.

14/12

Fredag.

Det går bra nu.
Drog på mig morgondagens vackra outfit. En liten svart och svarta pumps. Guldsmycken till detta och ett stort leende kommer göra mig fin. Längtar.

Nu ska jag gå och lägga mig i sängen snart så jag får en fint utsovet ansikte tills imorgon :)

"Jag är glad att det är du som gör det, du är så effektiv så jag vet du är den som klarar det. "
Tack.

Emelie.

13/12

Min bästa tid är nu.

Jag är lite smårädd för att vara såhär lycklig.
Vet att jag inte ska känna så men jag kan ju bara inte gå runt och avra glad hela tiden, då kommer jag ju få en baksmäll så det skriker om det. Men dom här två veckorna jag har framför mig är så underbara så jag vet inte vad jag ska säga riktigt. Att jag sen fick bevis igår på att jag kan mer än jag kanske tror var ju bara gött. Blev antagen. Men blir förmodligen inte plugga till våren, blir nog nästa år. Men vi får se, jag ska se vad Maxi har för planer för mig i vår.. Det löser sig förmodligen. Jag ser inte ens detta val som något jobbigt, det blir som det blir.  Har även lyckats paja min kamera så den inte ens går igång. och INTE ENS DETTA kan göra mig arg, jag bara småskratta och kastade den i backen för att se om den funka bättre då. (Det gjorde den inte)

Har inte fått sluträkningen från Telia än.. gött. Hoppas den kommer till januarilönen istället. Den blir både bättre och jag har då mindre skulder. Har iofs inga skulder nu heller men vill hinna lägga undan lite pengar så jag känner att jag kommit igång med det. Har lyckats lägga undan 500 kr på ett halvår och dom la jag undan denna månad, jag är så kass. Men bättring ska det bli ! :) Har ju nåt att kämpa för nu.
Ska cykla till jobbet idag och imorn sen har jag brorsans bil fram till julafton. Den är go. :)

Sammanfattning:
Det händer mycket kul i två veckor framöver.
Jag är glad.

Glad Lucia på er alla. Förhoppningsvis kommer dom till maxi efter 17 idag så jag får se dom, det är mysigt :)

Jag för 2 år sedan.
image60

Emelie.

12/12 - del 3

Vår kötthantering.


Är nu oerhört trött på mediernas tjat om Ica's kötthantering. Det som alla måste förstå är att det är 4 butiker utav 1400 som upptäckts med detta fusk. Och jag vill en gång för alla förklara att Ica Maxi Kristinehamn INTE är en utav dessa. Vi paketerar aldrig om ett köttpaket i våran butik. Alla packdagar & förbrukningsdagar som står på våra förpackningar är inget annat än sanna. Vad Maxi-butikerna i Nacka, Haninge, Botkyrka och Södertälje har gjort måste få stå för dom.

Här kommer lite info från våran handlare, som du även kan hitta på
http://maxikristinehamn.se


Sedan flera år säljer vi på Maxi i Kristinehamn konsumentpaketerat kött från ICAs anläggning i Västerås. Där paketeras köttet i en skyddande atmosfär, vilket är det säkraste sättet att hantera kött på- en obruten kyl-kjedja från packeri till butik.  
Du som ännu inte provat ICAs färdigpaketerade kött, passa på i dag, så ger vi dig en extra rabatt.
                
Ett fåtal produkter paketeras i butiken, som ett komplement i sortimentet, enligt kundönskemål. Givetvis följer vi gällande lagar och regler, med god matsäkerhet och full spårbarhet.


Vill du veta mer om vår kötthantering, tala med vår personal i kött och charkavdelningen. 

Tack för ordet.


12/12 - del 2

Bra dag.

Den började inte så bra dock. Drömde en mardröm imorse, eller ja, ingen mardröm direkt utan mer en dröm ur mitt förlfutna, som nu gjort att jag förstår vad det är jag mår dåligt över när jag mår dåligt. Jag tror det är den här saken som legat och gnagt i mitt hjärta så länge nu. Att hon valde honom framför mig.

Men idag är iallafall en bra dag. Ledig. Ska gå till Gustafsson nu så ska hon bjuda på lite fika för hon fyller år idag! Sen ska jag iväg och handla med mamma. Och ikväll kommer Vicky hit och äter god mat och umgås. Pratar. Gillar att prata med henne för där får man ur sig allt. Saker man inte nämnt för någon. Bara för hon inte funnits i mitt liv så länge och inte känner mina vänner så kan man prata om saker man annars inte gör. Att hon sen har en sådan livserfarenhet som hon delar med sig av gör saken bara bättre. Tack gumman för att du finns där.

Men nu har jag inte tid att skriva mer. Måste ut på promenad till rumpan.

image59


Emelie.


12/12

Trött men måste ha en liten urrensning.

Livet är bra konstigt. Just nu har jag inte ett enda problem. Eller ja, problem har väl alla. Men inget stort för tillfället. Försöker läsa gamla blogginlägg och bli arg på pappa. Men inte ens han kan beröra mig. Har jag blivit känslokall? Eller är jag bara för lycklig för att brytas ned?
Såg en bild av dig. Älskade vän, vad har hänt? Den du en gång var, den jag en gång kände. Den finns inte.
Varför blir det så egentligen? Hur kan två människor förändras så mycket. Växa ifrån varandra så starkt. Man ser människan och tänker riktigt ordenligt, HUR kunde jag anförtro mig åt denna?
Det är mycket man inte förstår. Kommer svaren någonsin komma. Det borde dom. Jag får faktist olika svar varje dag på frågor jag undrat länge.
Ett möte som kanske kommer kunna förändra mitt liv. Ett möte med en person som förmodligen kan vrida perspektiv efter perspektiv.

Tillbaka till det som denna blogg skulle handla om. Pappa.
Jag försöker ibland med ord beskriva hur skönt det är att inte han har mitt nummer den här julen. Att han inte kan ringa och kräva mig på luft. Inte ett enda sms kommer dimpa ner i inkorgen. Jag kommer inte påminnas en endaste gång om att han egentligen ens finns. Hemskt, men sant. Man orkar bara inte. Tro mig, jag orkar bara inte. Inte en jul till. Fan.

Tomten frågade mig, vad önskar du dig.
Vill han verkligen veta eller frågar han bara för att han är tomten?

Här stod saker jag ville censurera.

Välkomna till min värld.

11/12

Life rules!

Ja, faktist. Tiden just nu önskar jag kunde vara för alltid. Öppnade stora Maxi idag, det känns på något sätt lite mäktigt att dra upp jaluiserna, låsa upp dörrarna och sen vridade på några nycklar så bara väller det inte kunder. Allt hänger på mig. Och jag klarar det. Sen går klockan fort. Man har mycket att hinna. Får man kalla det kul? För det är det iallafall.
Att sen stämpla ut ett och ha gjort sitt för dagen och nu vara ledig till torsdag klockan 16.30 är inte sämre :)

Ska iväg om en stund med emelie ( lort ) och fika och snacka lite. Senare kommer andra emelie hit. Vi ska mysaaa. och imorn vet jag faktist inte vad jag ska göra. Funderar på att antingen städa skiten ur min lägenhet, eller bara ligga under täcket i soffan och kolla på film hela dagen. Vid fyra ska jag handla med mamma och klockan åtta kommer vicky till mig så då blir det väl till att ligga uppe hela natten och snacka. Inte helt ovanligt :)

Kom å tänka på en kund jag hade idag, som va lite smågrinig men jag log naturligtvis som vanligt och va trevlig tillbaka, tror hon fick lite dåligt samvete för sen lutade hon sig fram, tittade mig i ögonen och sa "Jag hoppas verkligen Du får en riktigt glad jul."

image58

Emelie.

10/12

Öppning.

Imorse öppnade jag maxi, men då hade jag Lisa bredvid mig. Imorgon ska jag göra det själv. Plus allt det jobbiga när väl dörrarna har gått upp som tidningar, spelkuponger, dagsrapporter, massa massa saker, PLUS ta alla kunder som kommit in eftersom jag är själv till typ nio lr nåt.. Men men, det finns en positiv sak i detta, lisa öppnar kassan och finns tillgänglig från halv åtta, så skiter sig något totalt så finns hon. PJUH. Men jag ska klara det, jag ska göra det. Erfarenhet. Erfarenhet.

Funderar på att ta mig en vinare imorgon och fira min färdighet? :)


Sluta tänk, sluta tänk. Bara va.

Emelie.

9/12 - del 2

Mycket på gång nu:)

Här är planerna hitills innan jul...
?Imorgon lär jag mig öppna butiken.
?På tisdag öppnar jag helt själv, ojoj, inte försova sig !
?Onsdag är det ledigt, då ska jag rycka mig i håret eller städa.Gustaffson blir även äldre då.
?Fredag firar vi henne. Efter långt pass på jobbet. Då blir terror 25.
?Lördag är det äntligen dags för julfesten. Kommer förmodligen bli hur galet som helst. Vi gästas bland annat av Pölsa,Brolle Jr, Bröderna Herreys, Elin Lanto, med flera...
?Söndag blire bakfylle-jobba.
?Ledig onsdag.
?Galen tors-fre-lör på jobbet. Oj oj.
?Ledig 23,24,25,26 och jag lääääääängtaaaaar.

Tänk om nåt råkar hända och någon plan ändras? vad konstigt det skulle bli då :)

Semlan.

9/12

Då var denna helg över då...

Sitter och försöker tänka om den kunde bli bättre?

Igår vaknade jag tidigt som vanligt och käkade frukost och kollade snabbt igenom idol-finalen, sen tog jag cykeln tll mamma. Bakade lussebullar, jag härjade med barna och bakade rumpor med bajspluppar utav russin, dom skrattade så dom tjöt. Det är lycka det. Helt plötsligt ringde tomten till mig och frågade efter rebecca och fredric så han fick prata med dom och kolla om dom varit snälla iår, detta var uppskattat. Tänk er själva om riktiga tomten skulle ringa er? Sen skjutsade jag rebecca till kalas och fixade lite småärenden på vägen, bl.a. inhandlade mammas julklapp :) Åkte hem till mamma igen och vi myste och la in kort på hennes dator och grejer, otekniskare kan man inte vara. :) Slängde i en hårfärg i håret på mamma. Jag skulle hämta rebecca på kalaset igen och fredric gick till en kompis, så jag passade på att ge mamma lite ensam tid genom att ta med rebecca hem till mig och färgade även mitt år, häftigt för henne att va helt själv hos storasyster, tror hon va lite rädd för katten men det erkände hon inte. Hon är SÅ lik mig! Skjutsade hem henne och lämnade bilen, cyklade hem och emma kom. Vi gjorde oss iordning och blev strax hämtade av vicky, jag fick köra över till karlstad för vicyk va lite trött.. väl framme tog det ca 1,5 sekunder innan vi allihop hunnit öppna varsin öl! haha. V gjorde sig iordning i typ två timmar och jag (tekniska geniet) fixade emmas mobil som va paj. Hon blev glad :)
Vicky blev klar och vi drog hem till chris.. långpromenad blev det :) Men inte helt i onödan för det va kul.
Sen blev vi fulla, stack till nöjes, och sen åkte vi hem till V utan emma och låg och snacka och hade kul.
Riktigt lyckad kväll.

Idag vaknade jag typ sju och kunde inte sova mer, låg och längtade efter julkalendern i flera timmar men när väl klockan va 8.57 och vi skulle få igång tvn så funkade ju inte ettan i sovrummet, orka gå till stora rummet liksom.. nej nej,. Sen har vi typ bara hängt och dom har borrat och vi har kollat på barnfilm med lilla julia.

Smet förbi metro när jag kom till krhamn och råkade springa på ett par asgoa mjukisbyxor, vet att jag lovat mig själv att inte shoppa mer men jag va tvungen. :)

Känns otroligt skönt att äntligen, äntligen ha släppt det. Jag är fri.

Emelie.

7/12

Julkänslor & idoltårar.

Jag är en jävla gråtunge.. tror jag har grinat till varje program utav idol iår.. vill inte att cirkusen ska vara slut.. och jag vill definitivt INTE jobba till tio ikväll.. absolut sista kvällen jag stänger maxi en fredag.. fattar inte vad skönt de ska bli att få tillbaka ett liv !!!!!! .. Daniel Karlsson, varför står du inte på scen ikväll?


Har varit på stan med Emma och Tirre idag.. mysigt.. kan inte sluta köpa julklappar så det fick bli en till åt lillasyster.. Blir nog bra =) .. Sen gick jag och emma hit och lyssnade lite julmusik & knaprade knäck.. är rätt gott faktist. hehe .. ska dra upp julgranen på söndag ! :) Vi ska smygfira jul på den 23e hon och jag.. blir toppen!.

Snart ska jag åka till jobbet, tar med mig ombyte eftersom jag ska direkt till maria efter jag slutat.. så ska vi mysa lite där ett par tjejer.. blir endel cider & sådär då.. Kommer bli en bra kväll, jessica & jag stänger, kan bara bli bra =)
Sen som sagt tjejkväll & mastis.. imorn ska jag till mamma tidigt och baka och mysa.. kärlek. sen ska jag skjutsa rebecca på kalas och köra ner min julgran, och köpa en julklapp åt mamsen :) .. och sen gör jag & emma iordning oss och drar till karlstad.. kommer bli nöjes & toppen!.. söndag blir bakfylla och luciatåg hela dan.. hehe..

Nej, kolla sista ja hinner på idol och sen sticka till jobbet.
Ha det gott.

Emelie.

6/12

FALSKA rekvisitioner.. FALSKA..
Och jag vet utomordentligt bra hur man lägger in en rekvisition, ta dina fördomar och vänd dom till något bra istället.


I övrigt.

Så tror jag detta blir en bra dag. Lugn och skön och sen jobb.. ungefär som jag vill ha de, bara ikväll och imorn kväll kvar sen är jag ledig helgen, kommer bli skönt, har inte varit ledig på två veckor då. Förutom förra torsdan men då åkte vi till jönköping 8 på morgonen och var borta hela dagen så man kände sig inte direkt ledig.

Tydligen så bor cpmaffians lillasyster hos mig, idag har hon inte varit nådig alltså. Just nu är hon instängd på toaletten för jag orkade inte med henne. Snickerboa är rätta platsen då, ska bygga en egen sen när jag får barn nån gång i framtiden.

Lördag blir det nöjes. Kul.

Emelie.

5/12

Kundens ABC...

Ansvara för dina varor, även på bandet

Bete dig respekfullt mot oss och alla kunder

Charmera oss så mycket du orkar, vi uppskattar det

Dra inte saker ur handen på mig

Elaka kommentarer kan ni lämna hemma

Falska pengar och rekvisitioner kan ni glömma att ens visa upp

Gräla inte med någon

Ha ett gott uppförande

Ilska är inget vi vill se

Jag måste le, snälla gör det du med.

Kan ni inte osynliga regler bör ni öva innan ni handlar.

Lägg varorna med streckkoden mot dig, ni förstår inte vad mycket det underlättar.

Medge om du har fel.

Nys inte på mig

Orka läs texten "vänd magnetremsan mot dig"

Plastpåsar är inte gratis

Qitton kan du snällt be mig slänga istället för att lägga på band-slutet.

Runda saker rullar, lägg dom inte längst fram.

Ställ mjölken upp, jag måste ändå göra det annars.

Tyvärr kan vi inte alla priser & rabatter i huvudet.

Ursäkta att vi ibland också har bekymmer, ler ni dygnet runt?

Vänta på eran tur, kösystem har inte uppfunnits helt utan anledning.

X-mas-shopping bör ske före fredag 21 december.

Yngre barn och andra skrikiga människor bör hållas under uppsikt under hela vistelsen.

Z är en bokstav som en kassörska inte kan komma på något ord till.

Ångrat köp bör ha en anledning.

Älska oss, vi gör ett bra jobb.

Överraska oss gärna genom att vara en utav dom trevligaste kunderna vi stött på.

Emelie.


3/12

Idol-konceptet.

Ärligt talat, för er som inte har förstått.
Idol handlar faktist inte bara om att kunna sjunga, det handlar även om att ha rätta utseendet, rätta utstrålningen och även en bra röst. Man ska ha Det.
Så sluta för faan att tjata om att dom kollar på uteseendet, för det är inte bara en jävla sångtävling, det är en IDOL tävling. Annars skulle dom lika gärna kunna sända det på radio. Så det så.

Emelie.

2/12 - del 2

Nu blir det mys..

Jepp, nu ska jag göra något som jag inte gjort alls sen jag flyttade hit, jag ska lägga mig i sängen och äta godis,.. det ska bli gott och mysigt. :)

Ajusst det, fixade byte av pass den 16e så jag kan bli full den 15e på julfesten, kommer bli skitkul !!

Emelie.


2/12

Första advent.

Nu är det verkligen snart jul och ni ska få veta en hemlighet. Jag har fyra dagars ledigt över jul. 23,24,25,26.. förstår ni hur otroligt det är? Jag längtar som en tok efter den 23e.. iår kommer bli en riktigt bra jul !

Igår va det jobb, sen hämtade brorsan mig och så spelade dom lite biljard och ja tittade på. Rebbe kom och vi gick på teater (Emil, hur bra som helst) , sen gick jag hem och emma kom och vi åt lite sen sjöng vi julsånger och tog några öl. Undra om andra också beter sig så? haha. Love.
Gick till statt, jag hade inte varit där på en månad men det suger lika mycket fortfarande. Men hon tjejen var jävligt rolig hahaha. Halv tjockis i riktigt kort kort som dansade som britney spears, det var en syn jag sent kommer glömma. Förlåt, ska inte va en mobbare men vafan, hon får skylla sig själv haha.

Ska sticka upp till mamma tror jag om jimmy kommer snart. Och ikväll blir det jobb, mysigt.

Emelie.

30/11

Får man gråta till idol? Klart!!

Satt med datorn i knäet medans jag tittade och printade lite i wordpad, hade velat få med så mycket mer känslor, men det går tyvärr inte.

Marie picasso, du är helt otrolig. Att du kan ta fram dom här känslorna hos mig är helt otroligt. Att höra dom säga vecka efter vecka att du är sveriges bästa sångerska är häftigt. Att få se vad allt detta betyder för dig är så starkt gjort.


Och så kommer Amanda Jensen.. amanda... jag fattar inte, jag sitter här helt stum och var tvungen att trycka på paus för att försöka få ur mig känslorna jag känner.. jag vet inte vad ja ska säga... kärlek. respekt.


en efter en.. dom bara reste sig.. applåderna bara forsade.. vilket moment.

Godnatt och sov gott, imorn är det December. Underbart!

Johansson.